Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jana

8. 2. 2006 10:34
Investiční pobídky
..jsem úplně malinká OSVČ. Tak jsem chtěla otaci na 1pracovní místo. V databázi PÚ jsem si vybrala jednu švadlenku a zaměstnala. Dotace byla jednorázová 15000kč s podmínkou zaměstnat na 2 roky. Do půl roku 3 kontroly z PÚ. Dotyčná byla 3x nemocká a 2 OČR a pak měla pocit, že když jsem dostala tu dotaci ona pracovat nemusí. Skončila. A já vrátila tu dotaci a už NIKDY VÍCE!!!!!!!  Jen aby bylo jasno, jak vypadají investiční podmínky pro malé podnikatele.
0 0
možnosti

roman

13. 2. 2006 9:40
Re: Investiční pobídky
Jednou jsem o dotaci na zřízení místa uvažoval ( dokonce okolo 70.000 Kč ) a byl jsem na pracovním úřadě pro nějaké papíry - nejprve mne zarazily ty požadavky na ekonomické výhledy 100 let dopředu atd, a potom jsem chvíli čekal na chodbě a za jedněmi dveřmi doslova dusili dva zaměstnavatele za nějakej pekelnej prohřešek typu - ale nesedí Vám docházka o 30 min! To byla scěna jak z filmu, kde vyšetřujou člena ilegání politické strany. Když jsem si uvědomil, že tuto partu bych si defacto pozval do firmy, tak jsem od myšlenky na dotaci rychle upustil a odporoučel se. Vámi uváděný příklad mi potvrdil jasnozřivost tehdejšího rozhodnutí.
0 0
možnosti

BOMBON

8. 2. 2006 10:27
srdce vam krvaci...
... za kazdeho nezamestnaneho, vase vytribene socialni citeni se klepe hruzou kdyz je nekdo bez prace, liberalum doporucujete osobni kontakt ve fabrikach....
onech 200 tisic snad ani nema cenu komentovat. jestli je to pravda, pak to je pruser vas, nikoliv teto spolecnosti.
16 miliard vygenerovanych zavodem... coz to takhle specifikovat? jde o obrat? zisk? uplatky? vy, prakticti ekonomove, byste se mohli naucit mluvit presneji, abyste byli schopni nejen jednostranne diskuse s luzou, ktera vas voli....
kvalitni prakticky ekonom jiste vycisli i pocet pracovnich mist, ktera nevznikla proto, ze si danovi poplatnici nemohli koupit za sve penize, ktere jste jim ukradli a rozdelili (sobe, urednikum a pak, pokud neco zbylo i mezi plebs), zbozi a sluzby, o ktere by meli opravdu zajem.
ja bych (narozdil od vas) doporucil blizsi kontakt vsech volicu s poslanci a statnimi uredniky. zjistili by, co jsou zac oni praktikujici ekonomove vaseho typu a kontakt by mohl byt i velmi blizky:-)
0 0
možnosti

eTony

8. 2. 2006 9:51
už ty všechny maléry
socbolševiků pomalu nejdou ani stíhat, každý den něco. Teď do toho všeho vyjádření soudce Petra Nováka o nátlaku na jeho osobu lidmi z české tajné služby. Potom článek tohohle ekonomického velikána, do toho blekotání Paroubka ohledně kauzy soudce Berky.
A na každém kroku blb, který je schopen tohle podporovat a držet jim palce. Hlavně jistota. Jediná jistota je cesta do pr.dele při vládě ČSSD v čele z KSČ f emku.
0 0
možnosti

milan007

8. 2. 2006 9:46
pane Zaorálku,
Píšete, "že jeden nezaměstnaný nás stojí 200 000 korun měsíčně" . To je důkazem toho, jak ekonomicky spravujete peníze z daní, když dostane cca 10000 a stát zaplatí zravotní pojištění. Kam spadne ten zbytek ??
Pokud se pobídek týká, nic proti nim, je to spíš otázka míry a dobré smlouvy. Nebo že by v tom bylo několik českých na stole ?? A financovat krachující společnosti nákup materiálu mi připadá opravdu pitomé.
0 0
možnosti

JAPE3

8. 2. 2006 9:06
MILOS MEL PRAVDU
PANE ZAORALKU PRAVO VAM TO NEOTISKLO?
0 0
možnosti

jarda

8. 2. 2006 8:57
Akcie
jestlipak si soudruh Zaorálek nakoupil balík akcií této společnosti když jí tak věří.
0 0
možnosti

huhu

8. 2. 2006 9:30
Re: Akcie
právě že asi nakoupil, možná proto jí chce dotovat. Taky je možná dost "na stole" a nejspíše potřebuje tu ostudu odložit až na dobu po volbách
0 0
možnosti

radim richter

8. 2. 2006 8:55
Duševní porucha.
 
"Málo se vnímá a doceňuje skutečnost, že jeden nezaměstnaný nás stojí 200 000 korun měsíčně."
 
Pan Zaorálek se definitvě zbláznil.
 
Pokud si uvědomímě , že zastává jedno z nejvyšších míst tohoto státu, je to zjištění velmi znepokojující.
0 0
možnosti

Venkovan

8. 2. 2006 8:55
Se slzou v oku jsem dočetl
tento článek.Soudruh Zaorálek mě konečně otevřel oči.Za rok ušetřím státu pře milion a když k tomu připočtu daně tak pochopím,co myslel Gross tím jsme šampioni šampionů.Kurz koruny je proto takový,aby nerozvrátil světovou ekonomiku.Soudruhu jen tak dál.
0 0
možnosti

radim richter

8. 2. 2006 8:49
Pan Zaorálek je mimo realitu.
Bláznivé ekonomické pokusy SOC DEM party nás uvrhují do propasti třetího světa.
0 0
možnosti

tatina

8. 2. 2006 8:37
Tipický soudruh,
je ten Zaorálek.Jestliže toto co napsal,myslí vážně,tak nevím,co si mám o něm myslet.Buď je to ekonomický diletant,nebo blb jako soudruh Sobotka,toho času min.financí,který neví,kolik-že nul má jeden bilión.Ať si raději píše ve vrtulníku ty svoje kodexi morálky,ale neplete se do ekonomiky.Socialisti se se svými investičními pobídkami dají přirovnat k otcům rodin,kteří rádi pomáhají sousedům,ale doma neudělají za korunu práce.
0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz