30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 8.2.2006 17:06

Re: Re: Re: LG v Hranicích už zase jede na 3 linky,

zatím 1,6 mld...
Ivan 8.2.2006 16:27

Jisté podezření na schválnost.

Vzhledem k tomu, že článek p. Zaorálka je vcelku rozumný, domnívám se, že slovo "měsíčně" vsunul do jeho článku někdo úmyslně v redakci Neviditelného psa.  Odpovídalo by to zaměření těchto internetových novin. Každý přece ví, že náklady 200000Kč na nezaměstnaného jsou roční náklady a p. Zaorálek to ví také.
Investiční pobídky velkým zahraničním investorům jsou současně těmi nejlepšími pobídkami pro drobné podnikatele. Jenom zaměstnaní lidé platí služby řemeslníkům, chodí do hospod, staví domy atd.. Navíc, i sama velká firma potřebuje spoustu služeb, které jí dodávají podniky malé, ba i nejmenší. Pokud firma není, nejsou i pracovní místa a není tedy práce ani pro malé podnikatele.
VladaPing 8.2.2006 16:42

Re: Vaše teorie "velkého spiknutí" nemá chybu. Ovšem, realita je poněkud jiná....

Třeba : ...Jenom zaměstnaní lidé platí služby řemeslníkům, chodí do hospod,....
 Nu, svatá prostoto........
Ladislav N. 9.2.2006 2:15

Re: Investiční pobídky velkým zahraničním investorům jsou současně těmi nejlepšími pobídkami pro drobné podnikatele.

Téhle blbosti, co jste napsal, sám opravdu věříte?  
 
Pak vám vřele doporučuji k přečtení článek Respektu 6/6:
 
Zachraňte Hranice Jak se vyplatila miliardová dotace do hranické továrny
www racek 8.2.2006 15:28

jé, já bych byl za 200 tisícovek měsíčně

rád nezaměstnaný ... a spokojil se i s půlkou...
Vládík 8.2.2006 15:14

Jako vždy ...

... je, co tvrdíte pravdivé. Až na jednu maličkost: jak dlouho podle Vás vydrží to morální uspokojení ze zaměstnanosti v továrně, vyrábějící zcela zastaralé zboží?
www racek 8.2.2006 15:30

Re: Jako vždy ...

no, my máme socialistickou plánovanou ekonomiku? neprodejné zboží snad nikdo záměrně při smyslech nevyrábí ... nebo jo?
a víš, kamaráde, dosud je poměr mezi obrazovkami klasickými a plochými 30 : 1. takže ...
huhu 8.2.2006 17:04

Re: Re: Jako vždy ...

když je to tak výhodné, proč má Philips problémy ? a pokud je má proč je neřeší sám a proč je tím veřejnost vůbec obtěžována ?
Ladislav N. 9.2.2006 2:35

Re: ...když je to tak výhodné, proč má Philips problémy ?

Nejspíš proto, že LG-Philips vystavěl díky státním pobídkám zcela nadbytečnou výrobní kapacitu, která v okamžiku očekávaných změn na trhu a nadprodukce ztratila ekonomický smysl. TV přijímače mají dlouhou životnost a vysokou spolehlivost, navíc se "láme" trh ve prospěch digitálního DVB-T příjmu, současně i nástupem LCD displejů. Lidé jsou opatrní v nákupech TVP, které nemají zabudovaný příjem DVB-T a hrozí nekompatibilita v blízké budoucnosti.
Vladík 8.2.2006 18:21

Re: Re: Jako vždy ...

Před půl rokem. Dnes 10:1. A ekonom musí předvídat.
Em 8.2.2006 17:16

Re: Jako vždy ...

Vládíku, opravdu si myslíš že je to parta pitomců co vyrábí zastaralé zboží?
Vladík 8.2.2006 18:19

Re: Re: Jako vždy ...

Pokud je tok finanční hotovosti kladný, budou vyrábět (se ztrátou - odpisy, rezervy a ostatní nehotovostní náklady). A oni již dokonce vyrábět přestávají . Abychom tomu zabránili, sypeme jim 300 mil.  Takže ti hlupáci jsou naše vláda - ta to chce udržet za mé peníze (tedy hlupáci ekonomicky, politicky potřebují aby fabrika do červne vydržela)
liberal shark 8.2.2006 14:55

technologický postřeh

Dotovat z veřejných prostředků provoz fabriky na skleněné obrazovky jen proto, aby krachla až po volbách, je v situaci, kdy tato technologie mizí ze světa, naprostý zločin. Stejně tak je ve střednědobém horizontu kravina lákat do Čech třetí automobilku a zničit kvůli tomu kvalitní zemědělskou půdu. Každý kromě KSČSSD ví, že ropná ekonomika založená na automobilismu je před krachem. Zhruba za 20 let nastane v tomto oboru ekonomické kataklyzma, které zcela změní tvář světové ekonomiky. Ale to už budou mít ParouBackovi bolševici nakradeno, že.
www racek 8.2.2006 15:32

Re: technologický postřeh

to víš, budou mít auťáky a letadla ...
hele, tahle technologie zatím převyšuje tu moderní asi tak 30 ku 1. to nevypadá na rychlé vymizení.
nicméně, pokud výroba není zisková ... mesí se zavřít. a začít znova.
huhu 8.2.2006 17:37

Re: Re: technologický postřeh

hlavně - je to problém Philipse a ne můj. proč se do toho vůbec socani nagažují, proč těch 1,6 mld nenechali těm úspěšným, kteří je vytvořili ?
vita 8.2.2006 16:34

Re: technologický postřeh

No ovšem, liberální žraloku. Doporučuju nekupovat žádný auta na benzín, počkat na vodíkový. Těch 20 let to přece bohatě uchodíte šourem - a snad byste nekupoval starej výběhovej šunt...
Stredocech 8.2.2006 13:56

pan Zaorálek jako snad první politik ČSSD přiznal, že

peníze, které později chyběly v bankách nikdo ve většině případů neukradl, ale byly projedeny.
 
Em 8.2.2006 17:19

Re: pan Zaorálek jako snad první politik ČSSD přiznal, že

Ano, už v počátku 90tých let se v obchodě objevilo spousta zboží, co nebylo pokryto ani výrobou ani produktivitou. Ale to ví všichni napříč pol. spektrem.
Renata D. 8.2.2006 13:44

Investičními pobídkami si náš kapitalismu zaneřádit nenecháme.

Investiční pobídky jsou přeci blbost, to je každému jasné. Nějaké kladné saldo zahraniční obchodní bilance přeci nikoho nezajímá, důležitý je princip. A jestli při jeho vášnivém uplatňování nakonec skončí ekonomika krachem , tak co nam tom. Modři ptáci to tam přeci takhle "dopracovali" už v roce 97, pak se na čas schovali aby to jiní dali do kupy a zase pouští do světa ta své moudra.  Tak jen do toho modrásci.
Stredocech 8.2.2006 14:00

Re: Investičními pobídkami si náš kapitalismu zaneřádit nenecháme.

Jenže vláda ničí malé podnikatele, čímž roste nezaměstnanost. Ta se za vlády ČSSD zdvojnásobila. To, že některé cizí firmy svou výrobu od nás už dnes stěhují také nemluví. A prodej bank cizím firmám pociťuje každý vkladatel na vlastní kůži, platí poplatky, které banky zavádějí zcela svévolně na dřívější vklady.
 
 
Renata D- 8.2.2006 14:09

Re: Re: Investičními pobídkami si náš kapitalismu zaneřádit nenecháme.

Ano to je kapitalismus pro který jsme cinkali klíči. Firmy jsou tam kde jsou nejnižší náklady, banky účtují poplatky takové, které jim dovolí konkurence. Nebo snad chcete říci. že když vyhraje ODS , banky se zestátní a poplatky zruší, firmy nebudou smět přesouvat kapitál a rušit továrny?
Zatím to vypadí tak, že jediná změna bude v tom, že sem žádné nové nepříjdou a začne modrý ráj.
 
Andy 8.2.2006 14:47

Re: Investičními pobídkami si náš kapitalismu zaneřádit nenecháme.

krachem ? Renato, honem z toho sluníčka někam do stínu a ledové nápoje.
huhu 8.2.2006 14:47

Re: Investičními pobídkami si náš kapitalismu zaneřádit nenecháme.

ze salda obchodní bilance fy Philips státní rozpočet a daňoví poplatníci ČR nic nemají. I jinak je váš příspěvěk spíše pocitový nežli rozumový...
hodne neRath 8.2.2006 15:01

Re: Investičními pobídkami si náš kapitalismu zaneřádit nenecháme.

Renato, on se nekdo " kladnym saldem zahraniční obchodní bilance"  naji?
pepino 8.2.2006 13:37

smluvní vstahy

nedodržení smlouvy by mělo znamenat vrácení pobídky 1,50 miliardya potom uvažovat o nějaké pomoci
Byg 8.2.2006 13:01

úchylnost

"banky poskytly v devadesátých letech obrovské množství úvěrů, které nebyly posléze spláceny. Podle tehdejších vládních ekonomů to vlastně byly investiční pobídky v souladu s ekonomickou teorií." - To řekl kdo z tehdejších vládních ekonomů? Nebo je to jen autorova fantasie?
"Tak se vytvářejí podmínky k dalšímu udržitelnému hospodářskému rozvoji." - Ano. Tento se udrží přesně do konce daňových prázdnin popř. dalších výhod. Pak mizí do nenávratna (často na východ).
"jeden nezaměstnaný nás stojí 200 000 korun měsíčně" - Ta částka je strašná. To už je opravdu na okamžitou demisi ministra "práce", popř. celé vlády. A oni se tím ještě chlubí :-).
"továrna LG Philips v Hranicích vygenerovala ve čtyřech letech 16 miliard korun českých, tak už to je samo o sobě velký přínos a zisk." - Ano, ale je to přínos pouze pro soukromou firmu Philips a díky daňovým prázdninám z těchto peněz neuvidí český stát ani korunu. Oni si svůj zisk jistě zaslouží, ale stát si zase zaslouží daně. I když je pravda, že TENHLE stát si nezaslouží nic :-(.
"skutečnost, že se snažíme najít všechny způsoby jak zajistit lidem práci a dát jim naději, má stejně velkou cenu morální jako ekonomickou" - Ekonomickou cenu to jistě má - 300 milionů "půjčených" firmě v konkurzu, čili z této "půjčky" už neuvidíme ani korunu. "Morální" cenou myslí autor jistě zvýšení preferencí KSČSSD a to možná bohužel trochu fungovat bude.
"Ti, kteří hlásají ekonomické poučky Laissez Faire by měli navštívit fabriky... Tam by možná pocítili vzdálenost, která je mezi jejich poučkami a skutečností." - Já si zase myslím, že vzdálenost mezi nohou voliče a zadky vládnoucí KSČSSD je stále příliš velká. Je třeba jí zmenšit na 0, abychom tuhle děsovládu konečně vykopli od moci. Jinak nechci vidět čeho bychom se dočkali v příštím volebním období.
Naštěstí pravice vyhraje a sestaví většinovou vládu. Viz volebnipreference.cz.
Byg 8.2.2006 13:05

PS:

Jsou-li opravdu náklady na 1 nezaměstnaného 200k, pak při nezaměstnanosti 9% by bylo možné vyplácet každému práce schopnému (ať pracuje nebo ne) 18k a bylo by možné zrušit veškeré úřady co se tím zabývají (a že těch úředníků není málo). Záporná daň ODS má něco do sebe.
Byg 8.2.2006 13:18

Re: PS:

Hups, měl jsem si NEJDŘÍV přečíst diskuzi, vše tu již bylo napsáno :-). A těch 200k/nezaměstnaný to asi Zaorál asi fakt přepísk, asi myslel za rok. Protože podle výpočtu (správného) v jednom z komentářů by to sežralo o něco víc než rozpočet celé ČR :-). Takhle je to JENOM dvanáctina.
jon83 satan83 8.2.2006 18:22

Re: Re: PS:

Samozřejmě že za rok. Ale náklady na sociální podporu jsou z toho jen necelá půlka, větší část jsou odvody a daně o které stát přijde.
Chládek 8.2.2006 12:48

zlepšovací návrh

Vážený pane , málem jste mě dostal nebylo by lepší vyplácet nezaměstnaným těch cca 100000,-Kč měsíčně  a těch zbylých 100000,-Kč ušetřit?
V hluboké úctě Váš obdivovatel.
Chládek