3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šerlok Homeless 8.2.2006 12:42

A co nepotismus?

Zaorálek napsal:
"Ti, kteří hlásají ekonomické poučky Laissez Faire by měli navštívit fabriky, kterých se to týká a kázat své teorie lidem, kteří v nich pracují. Tam by možná pocítili vzdálenost, která je mezi jejich poučkami a skutečností."
 
Ti, co hlásají poučky o fair play a boji proti korupci, by měli navštívit Zaorálkovy kamarády, příbuzné a známé a vysvětlit jim, proč by jim měl Zaorálek odpírat trafiky a teplá místečka. Tam by možná pocítili vzdálenost, která je mezi jejich poučkami a skutečností.
 
Autore, když nedokážete odepřít veřejnou podporu, jak máme věřit, že dokážete odepřít jiné "pozornosti" z eráru, který vám byl svěřen?
Laďa 8.2.2006 12:04

Pane předsedo

Mám dotaz: kdy parlament ustanoví vyštřovací komisi, která prověří všechny okolnosti vzniku požáru v garážích Sněmovny, způsob hašení, vznik škod a hlavně vyhlásí výběrové řízení na pořízení zhruba 200 nových automobilů pro členy Sněmovny, protože sice shořela jen čtyři, ale všechna ostatní jsou buď očouzená nebo alespoň načichlá ?
Kde vygenerujete milióny na jejich nákup ?
Proč vyhraje Audi ?
jejda 8.2.2006 14:21

Re: Pane předsedo

Obávám se, že máte pravdu.Ostatně jako vždy při odhadu chování poslanců, nejde se zmýlit, vždy jen hrabou a o ostatní se nestarají..
ptakopysk 8.2.2006 15:35

milióny na jejich nákup...

nebuďte pesimista, očouzená a načichlá auta budou prodána v dražbě a o to nižší bude nutná částka na nákup nových vozů. Tak jaképak milióny :o)))
Mido 8.2.2006 12:01

Jen více takových článků, defenestrace se blíží....

karel 8.2.2006 11:56

Co to proboha znamená "vygenerovat 16 miliard"?

mak 8.2.2006 16:19

Re: Co to proboha znamená "vygenerovat 16 miliard"?

to znamena, ze tuhle castku poprvy pouzil paroubek a aby nebyl blbec jenom on, tak to zopakuje i dalsi hlava otevrena, ktera nevidi nic spatnyho na tom, ze se jednoho pekneho dne grossovi objevil milion pod polstarem
Jana 8.2.2006 11:49

200 000

...asi tam mělo být.....investiční pobíd´ka na jedno pracovní místo je 200 000, tak to totiž v LG bylo. To potom jeden umístěný nezaměstnaný opravdu stojí 200 000. Vždyť na to máme, pracujeme, platíme.........můžeme si to dovolit. Pan Zvorálek je přece v obraze.....třeba mu to osvětlil pan Škromach, ten je taky v obraze....
Standa 8.2.2006 11:14

Kam emigrovat?

Pokud by investiční pobídky byly přínosem, musela by klesat nezaměstnanost (vždyť to je vždy udáváno , jako jeden z hlavních cílů), ale to není pravda. Naopak spíše stoupá, z toho plyne jediné: zahraniční investice vytěsňují domácí investice a domácí firmy nejsou schopny konkurovat a propouštějí. A člověk ani nemusí být ekonom, aby mu to bylo zřejmé. Mimochodem těch 200tis. mesíčně, je naprostý nesmysl. Pokud je u nás 0,5 mil. nezaměstnaných za rok by to činilo 1200 miliard Kč, takže by na to nestačil celý rozpočet státu.
Jap 8.2.2006 11:11

ZASE TEN PILNY BLB .

Pocitejte se mnou. Jestlize stoji kazdy nezamestnany 200.000 korun mesicne, jak tvrdi autor clanku a jestlize je v CR zhruba 500.000 nezamestnanych , potom by nas tito nezamestnani meli stat za mesic 100,,000,000.000 /sto miliard/ a za rok 1,,,200,,000,000.000 1,2 trilionu korun// , a to je vice nez je , rozpocet cele CR, ktery je nejakych 900,,000,000.000 /900 miliard rocne/, tvrzeni pana Zaoralka je nesmysl.
Dale, jak mohou byt pri prumerne mzde 20.000 mesicne naklady na jednoho zamestnance 10x vetsi, nez je jeho mzda .
Mraz mi beha po zadech, kdyz sef snemovny, ktera rozpocty cele zeme schvaluje a podili se na jejich sestavovani se pod takovou hovadinu podepise. Nekdo jako pan Zaoralek by mel mit hlavni cisla rozpoctu republiky v hlave a rozumet jim, nemusi je znat presne, na to jsou financni experti a je to k nahlednuti v dokumentech ale pokud se splete nejmene o jedno cele desetine cislo a netrkne ho to , kdyz to po sobe cte, tak je nad slunce jasne, ze predseda snemovny a autor clanku /pan Zaoralek/ je uplny pitomec ktery nevi o cem mluvi. A pri tom je to on kdo ma nad temi milirdami dohled a ma od volicu ulozeno dohlizet spolu s ostatnimi poslanci nad tim jak jsou statni penize utraceny.
" Pokud dnes nabízíme pomoc, tak se to samozrejme deje zpusobem, že stát nebude riskovat, že by o nejaké další prostredky prišel". Rika zasvedcene, nas prostacek, a sef snemovny CR, pan Zaoralek,
Coz prakticky znamena, ze Hranicka tovarna nema na vyplaty a na materialove a ostatni naklady a jeji financni situace nevypada dobre, jinak by ji rada pujcila banka. Protoze by se tovarna mohla polozit jeste pred volbami, tak socani prisli s napadem vyplatiti tuto tovarnu podruhe, poprve byla vyplacena, kdyz dostal jeji majitel od vlady CR financni pobidky. Nas hlupacek Zaoralek navrhuje aby se tovarna, drive nez dostane statni penize, statu zarucila , ze "nezbankrotuje", a oni mu to radi sli
Jap 8.2.2006 11:19

Re: ZASE TEN PILNY BLB .

, ze "nezbankrotuje", a oni mu to radi slibi a podepisi a potom zbankrotuji a  Zaoralek bude dluh potom vymahat od hlidace u przne a zadluzene tovarny a republika  samozrejme utre , OPET.  Nevim kolik ma momentalne cenu tovarna a pozemky, a kolik ma  tovarna na uctu v bance, ale kdyby na tom mejetku nebyly dluhy a za neco to opravdu stalo a dalo by se to zpenezit, tak by proti tomu pujcila banka, na vyplaty a naklady a nemeli bychom tuhle diskuzi. Zaoralek nam proste lze a predpoklada , ze jsme jeste hloupejsi nez on a ze mu tyhle nesmysly sezereme i s  navijakem. Tady nejde o nic jineho nez o to protahnout krach tovarny o nekolik mesicu, po volbach a nechat to danove poplatniky CR zaplatit, protoze Hranicky Philips je ditko socanskych vlad a oni radeji vyhodi nekolik set milionu korun, / ktere nejsou jejich/,  nez aby to museli vysvetlovat volicum. Jestlize nema tovarna sanci  prezit jako soucast Philipsu, svetove firmy, tak uz vubec nema sanci jako samostatny podnik.  A jestli to nekdo koupi a pouzije tak to bude dobra zprava ale momentalne neni zadny rozumny duvod do toho potapet dalsi penize.
VladaPing 8.2.2006 11:06

Ale jedna věc je šedivá teorie a druhá zelený strom praktického života.

Tak to je tedy dobré. Zvláště pak od Zaorálka. Praktický život.......
Z praktického života si soudruh Zaorálek může tak akorát pamatovat taneční a sexuální loudilství.....
hup 8.2.2006 16:10

Re: Ale jedna věc je šedivá teorie a druhá zelený strom praktického života.

Sch.glosátor 8.2.2006 11:04

Vyjádření soudce Petra Nováka o nátlaku...

To co uvádí (podle novin, nevylučuji "neúplnou" informaci), nebyl nezákonný nátlak. To nebyl vůbec žádný nátlak. Takovouhle manipulaci policejní složky tu a tam zkoušejí a soudce by jim na to neměl skákat. Chápu, že se snaží bránit musí, když  je viněn z politické účelovosti  zatykače. Ale nikdo mu pistoli u hlavy nedržel ani osobně nevyhrožoval. Holt se nechal ovlivnit  v časovém stresu. Pravda je, že na vyvolávání takových situací jsou tyhle složky specialisty. Ale i s tím je třeba počítat a vytvořit si minimální časový prostor pro věcné rozhodnutí. Konečně, vydání zatykače nebylo chybou, bylo rozhodnutím přiměřeným situaci a poskytnutým informacím, které  zakládaly obavu z útěku. Proto netřeba se omlouvat tímhle způsobem a vysvětlovat. To je špatné a defenzívní. Vyjádření mělo znít : Soudce rozhodl nezávisle na základě podkladů, které měl k dispozici. K tomu ponaučení : jakýkoli poznatek, který je základem rozhodnutí musí být písemně doložen. Máte podezření ? Dejte písemně, nebo o tom sepíšeme úřední záznam, který podepíšete. Nemáte a nechcete ? Nashledanou. Non est in acti, non est in mundo....
josef 8.2.2006 11:04

za vládnutí socanů

došlo ke zdvojnásobení počtu nezaměstaných a desetkrát se zvýšilo zadlužení státu, to plně vypovídá o jejich schopnosti vládnout
Sch.glosátor 8.2.2006 10:45

Jeden nezaměstnaný dvě stě kKč měsíčně ? Checete ušetřit ? Poradím.

Dát mu dvacet tisíc, to by mu na živobytí mělo stačit a zbytek ponechat daňovým poplatníkům.
Ivan Nový 8.2.2006 10:45

Jakápak je asi výše úplatku

za investiční pobídku? Má vůbec tato otázka smysl?
Sch.glosátor 8.2.2006 10:42

Jistěže se vyplatí.

Stejně jako klasické "Nechci slevu zadarmo," pravil Zelí a vytáhl stokorunu.
Jana 8.2.2006 10:34

Investiční pobídky

..jsem úplně malinká OSVČ. Tak jsem chtěla otaci na 1pracovní místo. V databázi PÚ jsem si vybrala jednu švadlenku a zaměstnala. Dotace byla jednorázová 15000kč s podmínkou zaměstnat na 2 roky. Do půl roku 3 kontroly z PÚ. Dotyčná byla 3x nemocká a 2 OČR a pak měla pocit, že když jsem dostala tu dotaci ona pracovat nemusí. Skončila. A já vrátila tu dotaci a už NIKDY VÍCE!!!!!!!  Jen aby bylo jasno, jak vypadají investiční podmínky pro malé podnikatele.
roman 13.2.2006 9:40

Re: Investiční pobídky

Jednou jsem o dotaci na zřízení místa uvažoval ( dokonce okolo 70.000 Kč ) a byl jsem na pracovním úřadě pro nějaké papíry - nejprve mne zarazily ty požadavky na ekonomické výhledy 100 let dopředu atd, a potom jsem chvíli čekal na chodbě a za jedněmi dveřmi doslova dusili dva zaměstnavatele za nějakej pekelnej prohřešek typu - ale nesedí Vám docházka o 30 min! To byla scěna jak z filmu, kde vyšetřujou člena ilegání politické strany. Když jsem si uvědomil, že tuto partu bych si defacto pozval do firmy, tak jsem od myšlenky na dotaci rychle upustil a odporoučel se. Vámi uváděný příklad mi potvrdil jasnozřivost tehdejšího rozhodnutí.
BOMBON 8.2.2006 10:27

srdce vam krvaci...

... za kazdeho nezamestnaneho, vase vytribene socialni citeni se klepe hruzou kdyz je nekdo bez prace, liberalum doporucujete osobni kontakt ve fabrikach....
onech 200 tisic snad ani nema cenu komentovat. jestli je to pravda, pak to je pruser vas, nikoliv teto spolecnosti.
16 miliard vygenerovanych zavodem... coz to takhle specifikovat? jde o obrat? zisk? uplatky? vy, prakticti ekonomove, byste se mohli naucit mluvit presneji, abyste byli schopni nejen jednostranne diskuse s luzou, ktera vas voli....
kvalitni prakticky ekonom jiste vycisli i pocet pracovnich mist, ktera nevznikla proto, ze si danovi poplatnici nemohli koupit za sve penize, ktere jste jim ukradli a rozdelili (sobe, urednikum a pak, pokud neco zbylo i mezi plebs), zbozi a sluzby, o ktere by meli opravdu zajem.
ja bych (narozdil od vas) doporucil blizsi kontakt vsech volicu s poslanci a statnimi uredniky. zjistili by, co jsou zac oni praktikujici ekonomove vaseho typu a kontakt by mohl byt i velmi blizky:-)
eTony 8.2.2006 9:51

už ty všechny maléry

socbolševiků pomalu nejdou ani stíhat, každý den něco. Teď do toho všeho vyjádření soudce Petra Nováka o nátlaku na jeho osobu lidmi z české tajné služby. Potom článek tohohle ekonomického velikána, do toho blekotání Paroubka ohledně kauzy soudce Berky.
A na každém kroku blb, který je schopen tohle podporovat a držet jim palce. Hlavně jistota. Jediná jistota je cesta do pr.dele při vládě ČSSD v čele z KSČ f emku.
milan007 8.2.2006 9:46

pane Zaorálku,

Píšete, "že jeden nezaměstnaný nás stojí 200 000 korun měsíčně" . To je důkazem toho, jak ekonomicky spravujete peníze z daní, když dostane cca 10000 a stát zaplatí zravotní pojištění. Kam spadne ten zbytek ??
Pokud se pobídek týká, nic proti nim, je to spíš otázka míry a dobré smlouvy. Nebo že by v tom bylo několik českých na stole ?? A financovat krachující společnosti nákup materiálu mi připadá opravdu pitomé.
JAPE3 8.2.2006 9:06

MILOS MEL PRAVDU

PANE ZAORALKU PRAVO VAM TO NEOTISKLO?
jarda 8.2.2006 8:57

Akcie

jestlipak si soudruh Zaorálek nakoupil balík akcií této společnosti když jí tak věří.
huhu 8.2.2006 9:30

Re: Akcie

právě že asi nakoupil, možná proto jí chce dotovat. Taky je možná dost "na stole" a nejspíše potřebuje tu ostudu odložit až na dobu po volbách
VLK 8.2.2006 16:25

Re: Re: Akcie

Nenakoupil. Dostal pod rukou jako vsimne.
radim richter 8.2.2006 8:55

Duševní porucha.

 
"Málo se vnímá a doceňuje skutečnost, že jeden nezaměstnaný nás stojí 200 000 korun měsíčně."
 
Pan Zaorálek se definitvě zbláznil.
 
Pokud si uvědomímě , že zastává jedno z nejvyšších míst tohoto státu, je to zjištění velmi znepokojující.
Venkovan 8.2.2006 8:55

Se slzou v oku jsem dočetl

tento článek.Soudruh Zaorálek mě konečně otevřel oči.Za rok ušetřím státu pře milion a když k tomu připočtu daně tak pochopím,co myslel Gross tím jsme šampioni šampionů.Kurz koruny je proto takový,aby nerozvrátil světovou ekonomiku.Soudruhu jen tak dál.
radim richter 8.2.2006 8:49

Pan Zaorálek je mimo realitu.

Bláznivé ekonomické pokusy SOC DEM party nás uvrhují do propasti třetího světa.