14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Pokud „strádající“ plýtvají

Přestože značná část veřejnosti deklaruje v různých typech výzkumů veřejného mínění zhoršující se ekonomickou a sociální situaci, jiné statistiky, a zejména trendy jsou s takovým postojem v dost zásadním rozporu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kadeřábek 6.10.2014 17:56

Nejvíc se plýtvá v domácnostech?

To si asi z nás dělá "expert" KDÚ-ČSL srandu. Jo běžně si z důchodu koupím šunku nebo panenku a hned to hodím do popelnice abych splnil plán expertů.

M. Krátký 6.10.2014 13:15

K trvanlivosti některých potravin :

již několikrát ve svém životě ( nar.1943 ) jsem se setkal se svým vlastním výrobkem ( nebo mých rodičů a známých ) zapomenutým ve skříni, špajzu a pod - 30 i více let zavařený švestkový kompot, okurky a pod - totéž s kilogramovým pytlíkem hrachu, rýže, čínským vepřovým ve vlastní šťávě, olejovky a pod. Viz například 70 let starý koňak pro oslavence Miloše - pokus o vtip. Níže uvedený názor pana Janyšky je také potřeba aplikovat - ne každý "odborník" je skutečným vlastníkem zdravého rozumu. Hezký den

Z. Lapil 6.10.2014 12:43

Ekonomická poznámka

Když se budou neprodejné papriky (nebo cokoliv) rozdávat, nebude zájem ani o ty prodejné. Obávám se, že to skončí nadprodukcí paprik zdarma a pokračovat bude paprikami dotovanými, aby je aspoň někdo pěstoval. I když - od situace, kdy se vypěstované papriky zaorávají, a přesto jsou zaplaceny, se to příliš neliší. Maximálně tím kouskem zaměstnanosti lidí, co je otrhají a dají do bedniček.

Neodolám a připomenu svoji oblíbenou: jistý sedlák dostal peníze za to, že na svých polích nepěstoval vojtěšku. Koupil za ně další pole, na kterém rovněž nepěstoval vojtěšku. Všeobecně byl považován za moudrého člověka a posléze byl zvolen starostou.

K. Janyška 6.10.2014 9:59

Jenže, zdravý, tedy selský rozum, má tu nevýhodu,

že si každý myslí, že je to ten jeho. A odborníci ? Kdo to je ? Lidé zblblí irelevantním vzděláním ? Dzp.

V. Ondys 6.10.2014 9:56

:))))))) Asi je marné apelovat na selský rozum

současných konzumentů, když už nefunguje ani u těch na venkově...