2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
www racek 30.8.2006 17:45

Re: Re: Re: Re: A co tržní hospodářství?

ty letdla ... to byl boj už ve sněmovně. fakt nešlo o počet, tam se shodli, jen o typ. nakonec airbus byl nejlepší, i když o kousek. to víš, dotace eu byly větší než americké vládní dotace ... jindy je to i naopak.

a auta? pár korun ... to fakt nevysvětluje miliardu díru. ta padá fakt z 90% jen a jen na cenu paliva. pokud by tohle nebylo, byl by tvr veleben za dobré hospodaření ... aniž by musel hnout prstem.

a mimochodem, kromě těch 12 se pronajalo ještě pár z druhé či třetí ruky ... fakt to přepískli. a ropa? holt nikdo netušil, že iráčani jaksi bushe nechtěj ...

plamenec 30.8.2006 18:38

Re: A co tržní hospodářství?

jen bych rad pripomnel, ze mozna ztrata CSA byla generovana kvuli tomu, ze inteligent Tvrdik se neostychal hedgovat cenu ropy, protoze transakcni naklady s tim spojene mu prisly prilis velke....za kolik se prodava ropa dnes je pomerne jasne

Demon 30.8.2006 7:28

Demon

Kdo to hovado volí že ma pořád takový preference.

pudil 30.8.2006 9:37

Re: Demon

;-(Zapomněl jste otazník a ten by měl být pořádně velký.

WaterWoman 30.8.2006 11:36

Re: Demon

Dělnická třída přeci...

www 30.8.2006 6:47

paroubek

je hovado, nic jineho nejde rict. ale napada mne, že se nikde nikdo nezmínil jak dobře jsme za jiné socialnědemokratické vlády prodali ruský dluh.Ty penize (a že Rusko své dluhy splácí) by se teď hodily, ale ono to je stejně jedno- vyberou penize na daních a pak je vyuižijou asi tak jako by házeli  do kotle.

Tom 30.8.2006 10:33

Re: paroubek

Nejak v tisku neproběhla informace, žwe Ruso v rámci Pařížšého klubu již splatilo všechny dluhy! Dále se rozhodlo, že svoji ropu bude prodávat jenom za ruble (a ne za dolare), přičemž zahájilo práci na konvertibilitě rublu.

Na rozdíl od ČR, mám takový dojem, že z nejhoršího jsou již venku.

Marta 30.8.2006 5:38

To teda socani

  chtěji přenechat ten nevýdaný bordel   ODS?!  Jak můžou počítat v rozpočtu na příští rok s penězma  , které vůbec nemají.   Za těch 8 let probendili ,  vše co se dalo.  Do Vltavy s nimi!!!

Jipík 30.8.2006 6:48

Re: To teda socani

Žádný do Vltavy ! Do tepláků a nahradit škody. Začal bych exekucí jejich majetku..........

PP 30.8.2006 8:23

Re: Re: To teda socani

Při počtu socanů a odhadovaných jejich majetcích by to dalo tak sotva půl miliardy.

Komu vezmeme ten zbytek?

StandaT 30.8.2006 10:10

Re: Re: Re: To teda socani

Exekuce na výplaty a důchody

Martin 30.8.2006 2:41

prodej minoritniho podilu neni scestny

darilo se to treba v polsku, tak proc by to nemelo fungovat u nas asi vi jen autor :-D

karel 30.8.2006 2:52

Re: prodej minoritniho podilu neni scestny

vždyť to tam jasně píše: Nejde jen o to, že Letiště Praha je dosud státní podnik a převod na akciovou společnost není úplně banální a nějaký čas potrvá. Také výběr poradců má své termíny, stejně jako normální veřejný tendr, a tak příjem z takového prodeje nelze objektivně stihnout do konce roku 2007, aby to rozpočtu pomohlo. 

Nejde ani o to, že by se letiště nemělo privatizovat. Jenže když privatizace, tak by měla být jasná a průhledná a měla by se jistě prodávat majorita. Jak prodej minoritního podílu dokáže zablokovat konečnou privatizaci a snížit výnos, by vláda měla dobře vědět už z případu Českého Telecomu. Navíc není dosud jasno o dostavbě druhé vzletové dráhy, což zásadně ovlivňuje hodnotu firmy. Také prodej Aera Vodochody, kde je součástí další, dosud nevyužívané pražské letiště, je nedořešen a to může zásadně ovlivnit cenu Ruzyně. A především se odstupující vláda vůbec nezabývá situací Českých aerolinií, které jsou po působení Jaroslava Tvrdíka, současného šéfa Paroubkových poradců, ve vážné až existenční krizi a potřebují dvoumiliardovou dotaci státu a klid na stabilizaci hospodaření.

Základem dobrých budoucích výsledků aerolinií jsou kromě jiného v podstatné míře vztahy s domovským letištěm. Prodat ho neprůhledným finančním seskupením, byť v devětačtyřicetiprocentním podílu, či letištnímu provozovateli, který má blízko k jiné letecké alianci než je Sky team, jehož součástí ČSA jsou, by byl pro českého národního leteckého dopravce nejspíše katastrofou. Nebo tunelem, kudy by za babku odtekl majoritní podíl státu ve firmě Letiště Praha.

vládík 30.8.2006 10:46

Re: prodej minoritniho podilu neni scestny

Cena majority je vždy významně vyšší, než cena minority (rozumí se na jednu akcii). Proto je rozdíl mezi prodejem majority a minority. Otázkou je, co pak může stát, jako majoritní akcionář vnucovat minoritnímu, aniž by ho poškodil. (Srovnej ČEZ: taky nemůže stát ovlivnit cenu - bojí se ostatních akcionářů.) Nejspíše důvodem ponechání majority je snaha o zajištění koryt pro přátele (to může, většinový akcionář si své zástupce v představenstvu prohlasuje).

Martin 30.8.2006 23:09

Re: Re: prodej minoritniho podilu neni scestny

majoritu vetsinou se drzi pokud jde o strategicky podnik, koryta jsou az desata v poradi

karel 30.8.2006 2:00

bohužel,

tak tyhle argumenty, i když jsou pádné, Jiřího opravdu nezajímají a s ním min. ani jeho voliče a sympatizanty - lepší se nažrat teď, však vono to už nějak dopadne...........muj tip: (Y)

pudil 30.8.2006 9:42

Re: bohužel,

Nezdržujte Jirku prkotinama,musí pracovat pro blaho státu,nemá čas ani brát telefony.První diskuzní příspěvek k tomuto článku položil zásadní otázku.KDO FURT TO HOVADO VOLI????

Gadžo 30.8.2006 11:07

Re: Re: bohužel,

Volí ho stejná HOVADA, jako je on sám. Problém našich hovad je v tom, že jim každá hovadina není dost zhovadilá.:-/