17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jerome 25.1.2010 11:13

Nejde

ani o daně, ani o dluh, ani o stát, ani o lidi. Jde o moc. A to za každou cenu.  Velký Hugo a Berlusconi stejně velký ukazují, že to lze  dělat bez nejmenších problémů...

Karel. 23.1.2010 20:59

Tak.

Je kouzelne že když ODS převezme vladu tak vždy to skonči pruserem. Jak v roce 98. Klaus musel  kvuli neschopnosti těsně před hospodařskym kolapsem odejit( nenechme se mylit statistikami o statnim rozpočtu, on všechny dluhy nastrkal do agentur k tomu vytvořenych, aby se to hodilo na socany, kteři to řadně vyučtovali ve statnim rozpočtu). To same udělal Kalousek ktery rozfofroval všechny ministerske rezervy vytvořene za socanu. Proto naš nejlepši ministr financi byl schopny naš rozpočet stahnout pod dvě stě miliard.

AeroKarel 23.1.2010 21:18

"To same udělal Kalousek ktery rozfofroval všechny ministerske rezervy vytvořene za socanu. "

Když tam nedáte smajlíka, mohl by to někdo vzít i vážně.

Na dluhy, napáchané ozubenou pleší v době růstu, nemá nikdo.

Jen my, platící zatím pouze úroky.

Jerome 25.1.2010 11:16

Re: "To same udělal Kalousek ktery rozfofroval všechny ministerske rezervy vytvořene za socanu. "

Karel to má placené od písmenka. Nebuďte na něj zlí.....

novaz 24.1.2010 14:17

Re: Tak.

Nejvtipnější příspěvek roku, gratuluji, pane Karel. Větší debilitu napsat už snad nejde.

piglet 24.1.2010 14:42

Re: Tak.

Ale lze, počkejte co přijde po volbách

Peman 24.1.2010 15:27

Re: Tak.

Čemu se divíte, když zde píší členové a příznivci ČSSD (Česká strana slabých duchem) ?

Michal 24.1.2010 22:04

Re: Tak.

:D Supr!

jeff 24.1.2010 18:42

Re: Tak.

"rozfofroval všechny ministerske rezervy vytvořene za socanu."

dejte se na scifi, jde vám to. 

Bubeník 23.1.2010 16:11

Objektivní novinář? Těžko.

Vlivní lidé – Ekonom. Appia je místem, kde se potkávají například ekonomové Miroslav Zámečník, Michal Mejstřík, Pavel Kohout, dále třeba topmanažer z Microsoftu Jan Mühlfeit, viceguvernér ČNB Miroslav Singer, šéf Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník, bývalý místopředseda vlády Alexandr Vondra, novináři Pavel Páral, Viliam Buchert či Jefim Fištejn.

 

Co řeší? No přeci jak oblbovat veřejnost třeba tím,  jak jsou privátní (zednářské)  kluby prospěšné dobročinné.  Asi tak,  jak byly za Beneše v 1. republice nebo Viktor Kožený. Ne,  oni mají jen jeden zájem: Hrabat a hrabat. Třeba i k státnímu bankrotu.

 

AeroKarel 23.1.2010 21:19

"Třeba i k státnímu bankrotu. "

To tam leze i Špidla, Paroubek a pleš s kusadly?

Antonín Hrbek 23.1.2010 15:42

Pan Páral začíná dělat veletoč

Tak trochu již souhlasí s tím, že je třeba zvyšovat daně. Jenom nevím proč brečí nad tím, že máme složenou daňovou kvótu 36 % a jinde 40 a výše a žijí lépe. Neustále omílá mantru, že zvýšením daní bohatých česká ekonomika zchudne. Je ale zajímavé, že ti "bohatí" - Řebíček, Husák, Pitr, atd. investují své zisky všude jinde než v ČR.

Je zajímavé, že všichni nadávají na vlády, které v době konjunktury nespořili, ale zároveň všichni kteří nadávají v době konjunktury nespořili a zadlužovali se ještě více než vláda. Nikdo neřekne otevřeně - prožrali jsme skoro tři bilióny Kč a teď již toho není příliš na rozprodávání a nikdo již není ochotný nám za nízký úrok půjčovat.

Jak je možné, že např. banky jenom na poplatcích vybraly více než 43 mld. Kč které odplynuly do ciziny? Kolik mld Kč odplynulo do zahraničí v dividendách, za různé "pomoci", "znalosti", atd.? Zahraniční subjekty mají u nás nejméně 30% superprofit a konto nižších mzdových nákladů. Jinak by sem přece nelezly.

Každý se také bojí sáhnout na náklady státu. Rozhodně by státu prospělo, kdyby jeho zaměstnanci dostali o 4 až 10 % nižší platy, jako to byl nucen udělat soukromý sektor. A komu se to nelíbí - ať jde. Nenažraným bumbrlíčkem je stále armáda. Stále si kupuje nové hračky, které nejsou určeny pro potřeby našeho státu, ale pro žoldnéřské války. Kdy byly tahače a pásová vozidla naší armády při sněhové kalamitě? Zato máme vybavení pro boj v pouští. Ta je u nás jen u Vlkova na malém plácku. O organizovaném mafiánském tunelování pomocí státních a samosprávních zakázek, včetně zdravotnictví je lépe nemluvit, tam je miliarda jen "všímné".

Stručný souhrn - co se dalo rozkrást se rozkradlo, co se dalo prodat do zahraničí se prodalo, co se dalo rozdat se rozdalo, co se dalo zadlužit se zadlužilo. Všichni byli spokojení se životem na dluh. Teď padá klec.

hufv 23.1.2010 17:59

Re: Pan Páral začíná dělat veletoč

Pane Hrbku, nedá mi to a musím reagovat. Nejprve k těm daním - problém je ten, že sice složená daňová kvóta byla v roce 2008 36 procent, ale jen proto, že došlo ke snížení daní pro tento rok a to hned jednak u obyvatelstva, kde platily zákony přijaté ještě před začátkem recese, a i u podnikatelů, kam se promítla tzv. protikrizová opatření. Skutečné daňové zatížení o rok dřív bylo přes 40% a o dva roky dřív, tj. v roce 2006 dokonce k 45%. Ovšem některé skupiny měly zdanění až 56% - nebyl žádný strop těch tzv. pojištění. A ČR zaujímala neveselé 5 místo v žebříčku nejvyšších zdanění, za severskými zeměmi (kde ovšem vysoce příjmový lidé nežijí a nedaní). Vracení se k tomuto místu v současné situaci bude znamenat nejen útlum všech aktivit, ale také vystěhování se hlavně mladší a vzdělanější generace. A také nakonec pokles výběru daní (sám odejdu ze zaměstnání a přejdu na práci na živnosťák s minimálním pojistným a minimálními daněmi).

Proč miliardy z výdělků bank odchází do ciziny je zcela zřejmé - protože socialistická Zemanova vláda nejprve do všech bank nalila miliardy a poté je přenechala (někdy za korunu, jindy za několik symbolických miliard vždy menších, než kolik toho do bank nalila) zahraničním vlastníkům. A ti si prostě nyní berou nazpět i to málo, za oddlužené banky u nás zaplatili.

S náklady státu souhlas, s posledním odstavcem ale nikoliv. Skutečně ne všichni byli spokojení s životem na dluh - myslím, že nás bylo dost, kteří jsme se ozývali a nejen v roce 2002, když Špidla prohlašoval zdroje jsou, aby vzápětí začal nejstrašnější zadlužování v historii. Ne každý byl zticha, když se vyhazovali stovky miliard do různých velmi pochybných aktivit vlády, od pronájmu stíhaček, přes dotace do ČD a Pendolín, přes platby odškodných za nestavění dálnice nebo vyvádění peněz z rozpočtu do soukromých firem typu Třinecké železárny. To všechno jsou obrovské ztráty, kvůli kterým jsou nyní problémy, ale stačí 30ti korunový poplatek u doktora a může tahle garnitura krást dál.

Wlasta 23.1.2010 19:42

Re: Pan Páral začíná dělat veletoč

pozor - metodika OECD počítá % podíl daní z HDP, kdežto daňová zátěž zaměstnanců je % podíl z hrubé mzdy a ten se zase nijak významně nezměnil, pořád se pohybuje kolem 45 %.

AeroKarel 23.1.2010 21:21

Re: Pan Páral začíná dělat veletoč

Přesné!

Josef 24.1.2010 0:36

Re: Pan Páral začíná dělat veletoč

Clanek chce neco dokazat na mezinarodnim srovnavani, ale nejak mu unikl fakt, ze vlastne cely svet je zdanen progresivne, s vyjimkou Cesko-Slovenska, Lotysska a Litvy. tento fakt je malo znam! K tem ziskum, ktere si zahr. firmy ovazeji - muze to byt domu, muze to byt akcinarum kdekoli a muze to byt pouzito k dalsim investicim v CR. K te nenazrane armade : Jsme cleny NATO a mame clenske povinnosti ! Mysleli jsme si, ze nas ubrani USA a ze se nemusime o nic starat. Neubrani ! 

An tonín Hrbek 24.1.2010 7:02

Re: Pan Páral začíná dělat veletoč

Přečtěte si laskavě smlouvu o NATO. Tam je vysloveně uvedeno, že se týká jen ozbrojeného útoku proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe. Ozbrojený útok v Afganistanu je akcí výhradně USA, není schválen Radou bezpečností a účast na něm není povinností členů NATO.

Emil XX 24.1.2010 11:30

Ale k útoku na USA došlo 11.9. 2001 a to nepřítelem, který měl základny

v Afganistánu. A vzhledem k tomu, že naše obrana stojí a padá s USA, nemůžeme si dovolit vymýšlet obezličky, proč se nás to netýká. Kromě toho, naše výdaje na obranu jsou nižší, než k jakým jsme se zavázali.

Peníze jsou u nás vyhazovány na mnohem větší nesmysly, než je armáda.

www racek 24.1.2010 23:10

Re: Ale k útoku na USA došlo 11.9. 2001 a to nepřítelem, který měl základny

těch nepřátel bylo tuším 17 nact a ani jeden nebyl afgánec ...

Emil XX 24.1.2010 11:38

Všichni naši podnikatelé se ukázali jako neschopní a kradoucí, a tak je,

bohužel, většina naší ekonomiky v cizích rukou. "Kapitáni a rotmistři" naší ekonomiky dovedou akorát tunelovat či získávat pomocí úplatků předražené státní zakázky.

Mimochodem, nebyl by problém praxi stále nové poplatky bankám zatrhnout, protože je zaváděly zpětně na existujíci účty v rozporeu s podepsanými smlouvami, To by ovšem naše státní úřady a soudy nesměly být zkorumpované.

Ü nás nikdo není ochoten riskovat v boji proti korupci, každý se raději sám přiživí a podle toho to vypadá.

Ludvík 24.1.2010 15:58

Re: Pan Páral začíná dělat veletoč

Vcelku s Vámi souhlasím ovšem nenažranou státní správu plnou administrativy nic neohrozí pořád tam přežívá umělá zaměstanost. Tím myslím města, kraje, obce, justice jako celek pozoruju čím více techniky elektronizace tím větší nebo stejný počet úřednic. S armádou bych souhlasil, ale Barták jako jediný okleštil na 4000 tisíce zaměstanců. Zažil jsem povodně už třikrát a armáda byla vždy velice nápomocná samozřejmě ti co jsou na práci -  pisálkové není potřeba. 

janoryna 23.1.2010 13:42

není už na čase zrušit daně pro:

právnické osoby a podnikatele vůbec. budou pak moci více investovat, zaměstnanci více vydělají a zaplatí vyšší daně. stát bude spokojen podnikatelé jakbysmet. a ta myšlenka na sjednocení sazeb DPH je taky dobrá. zvýšení daně pro potraviny a bydlení postihne především nízkopříjmové skupiny a důchodce nebo lidi na podpoře. tím jevlastně dodaníme. a snížení sazby pro spotřební výrobky pomůže úspěšným, čímž j podpoříme, aby nehledali lépe placenou práci v zahraničí.

I-Worm 23.1.2010 16:49

Re: není už na čase zrušit daně pro:

To sem uklouzlo z Chechtavého tygra?

jirik 23.1.2010 11:35

dětí bude méně a bude hůř

Při vší úctě k panu Páralovi nevidím mnoho možností k úsporám ve státním rozpočtu a návrat progresivního zdanění bude zřejmě nezbytný. Pokud zvýšíme daňovou sazbu jen u příjemců platů nad 1,2 mil za rok, pak zisk nebude velký, snad několik miliard ročně. Můžeme se porovnávat s různými zeměmi a jako laika by mne zajímalo, jestli jinde tvoří 50 % výdajů státního rozpočtu náklady na důchody a zdravotnictví tak jako u nás ? Tedy 350 miliard na důchody a 250 mld na zdravotnictví a léky. Můj tchán si kdysi připlácel na "úřednickou" penzi, pak však komunisti všechny fondy znárodnili a vše přešlo na stát a toto dědictví si neseme stále ve formě průběžného financování. Jen naivkové argumentují, že "oni si platili" na důchod, zatím co z jejich platby se vyplácely důchody jejich rodičům a  dnešní důchody financují naše děti. Možná naivně se domnívám, že tam, kde převládá fondové financování, většinu důchodů vyplácí různé fondy a stát je jen kontroluje, stejně jako náklady na zdravotnictví. Místo idiotských návrhú na 13. důchod by se zisky z ČEZu měly použít jako rezerva na důchodovou reformu a nekupovat si za něj hlasy nás, hloupých důchodců.

franta tyčka 23.1.2010 12:00

Re: dětí bude méně a bude hůř

Mě jenom zaráží naivita důchodců odmítajících ty příspěvky k důchodu. Vždyť už taky něco pamatují a mohou si udělat představu, že z těch ušetřených peněz, jak se z železnou pravidelností děje, opět nezbyde nic.Copak důchodovým fondem se už tolikrát nelepily díry po těch stálých rozkrádačkách?Prospěch z toho může mít akorát ten, kterému se to podaří zašantročit dřív. Čekají na to všichni.

Jiri Hovorka 24.1.2010 4:09

Re: dětí bude méně a bude hůř

Nejvetší jednorázovou krádež v dějinách spáchala vláda T.Blaira, když potichu sloučila do té doby samostatný důchodový fond (penze) se státním rozpočtem. Přišli si tak na více nž 100 miliard liber - a to v době, kdy libra byla ješte silná.

Talže to není nic nového pod sluncem :-)

Peter 24.1.2010 18:37

Re: dětí bude méně a bude hůř

Podobny "trik" s duchodovym fondem (Social Security System) provedl B. Clinton ve spolupraci s A. Greenspanem. Greenspanova activita a manipulace ekonomiky je popsana v knize ekonoma Ravi Batra - Greenspan Fraud. Zminena manipulace penzijniho fondu je popsana na strane 14 zminene knihy.

DK 23.1.2010 10:18

úplně zrušit daně z příjmu

Nulové daně z příjmu firmám i zaměstnancům... jojo, něco jako daňový ráj. A zvednout DPH na 25% a spotřební daně taky o něco. Lidé a firmy budou utrácet podle příjmů a ne podle odpisů. Tohle je recept na to, jak dostat do oběhu víc peněz, nikoli tisknout bankovky... Koneckonců to taky trochu zklidní švarcsystém.

Martin 23.1.2010 11:35

Re: úplně zrušit daně z příjmu

Tohle mi připomělo jednu mou debatu se známým v Makedonii, ten říká : co to máte u vás za systém - platíte lidem co nepracují,platíte rodinám co mají plno dětí,místo aby si je živili sami když si je nadělali,platíte daně ze mzdy,místo abyste dostávali čistou mzdu kterou jste si vydělali.........co na to říct

Didi 23.1.2010 18:23

Re: úplně zrušit daně z příjmu

Co na to říct jiného než pravdu. V budování socialismu jsme prostě dál než Makedonie. Je to smutné, ale je to tak.