29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rudolf Mládek 9.5.2007 15:06

Těší mne, že Mládkové se tu stále objevují

A těší mne, že takovým dobrým článkem.

Karel 9.5.2007 11:16

Máte to v tom veselém institutu nějaké zmatené

Možná byste měl(i) vyrazit do terénu, tam provádět průzkum a pak referovat.

" ... přílivu levné a kvalitní asijské produkce... " - asijských levných věcí seženete opravdu spoustu, ale kvalita je mizerná. U něčeho zase nepoznáte, že to je vyrobeno v asii, a to ani podle ceny.

Ojebavac Marxe 9.5.2007 11:53

Re: Máte to v tom veselém institutu nějaké zmatené

Zmateny jste akorat Vy Karle - a nebo si myslite, ze Japonske fotaky nejsou kvalitni ci neumistujete Japonsko do Asie ;-P.

Mejla 9.5.2007 8:31

Globalizace je opravdu přínosem, ale problémem začíná být bolševizace a korporativní stát.

Jedná se např. o situaci v bankovnictví u nás, kdy veškerá moc byla soustředěna do rukou několika grázlů, kteří si nadiktovali různé poplatky BEZ souhlasu zákazníků a zavedli lichvářské úroky, takže dnes je již vyloučené, aby normální člověk na účtu spořil, protože peníze mu neustále mizí. Tato bolševizace a zbavení lidí kontroly jejich vlastních peněz a majetku jsou největším nebezpečím budoucnosti.

taurus 9.5.2007 9:55

Re: Globalizace je opravdu přínosem, ale problémem začíná být bolševizace a korporativní stát.

 Nevím kdo je podle vás "normální" člověk. Musím však konstatovat, že naprostá většina občanů s nízkými příjmy nespoří. Maximálně má státem dotované stavební spoření v kterém v podstatě okrádá ty, co na něj nedosáhnou. Také vedení účtu pro platby nejrůznějšího druhu, na které si nechává převádět zaměstnavatelem mzdu, nemůžete považovat za spoření.

 Nákup dražšího zboží za hotové - naspořené peníze si běžný občan nemůže dovolit, protože by nevyšel v rodinném rozpočtu. Proto využívá nejrůznějších půjček a ty jsou podstatně dražší, než nákup za hotové. Nejlevněji proto nakupují ti, co mají podstatně vyšší příjmy než běžný člověk.

 Spoření je u nás přepych. Tedy pokud nejste asketa nebo vysoce příjmová kategorie. Já tvrdím, že peníze se nedají našetřit, pouze vydělat! Spořit bylo možné za bolševika, kdy nebylo co koupit a půjčku dostal běžný zaměstnanec jen stěží.

 Z těchto důvodů paradoxně vyplývá, že banky ve své podstatě poskytují ve valné většině jen službu převodů peněz a ne že opatrují naspořené penízky drobným střadatelům a právě proto se snaží vydělat alespoň nejrůznějšími poplatky za převody a platby, držení či rušení účtů ap. Není se co divit, že nám peníze stále někdo bere za nějakou službu. My také chceme brát co nejvíc od svých zaměstnavatelů, abychom mohli znovu více utrácet a na spoření nemáme dost příjmů a ani čas čekat až nám banka jakž takž zhodnotí peníze. Rychlejší je peníze vydělat a jistější je je utratit než schovat do banky.

 Podívejte se kolik lidí myslí na stáří a odkládá si peníze. Minimum a to ještě formou penzijního připojištění, jehož přínos je dost nejistý. Takže banky musí vydělávat a vy platit za jejich službu!

Saša 9.5.2007 10:14

Odkládání peněz "na stáří" je projevem hlouposti a nevzdělanosti.

V posledních 10 letech nevydržela stabilní měna ani celých dvacet let. Žádné měnově stabilní dvacetiletí se prostě nedá v uplynulém století nalézt. Proto jen hlupák nebo naprostý nevzdělanec si odkládá na stáří peníze.

Saša 9.5.2007 17:44

To je ale hloupý překlep.

Ne v posledních deseti letech, ale v posledních sto letech.

Každý kdo v minulém století spořil, o své úspory přišel. Do dvaceti let vždy přišlo nějaké drastické znehodnocení všech úspor. A proto je nerozumné šetřit - není nejmenší důvod domnívat se, že se to nebude opakovat.

Honza 9.5.2007 18:14

Re: To je ale hloupý překlep. - Existují i jiné měny než koruna.

Kč/K/Kč/Kčs/Kč je od roku 1918 měna středoevropské nestability a katastrof. Kdo se nepoučil v roce 1934, 1937, 1939, 1945, 1948, 1953, 1968, 1989, 1993 - ( to jsou příslušníci všech dnes žijících generací). Tak ať se nediví. Vždy existovaly americké dolary, britské libry a švýcarské franky a taky existuje dříve D-marka/nyní Euro.

skip 9.5.2007 19:17

Re: Re: To je ale hloupý překlep. - Existují i jiné měny než koruna.

Jiste, USD je vysoce stabilni mena... skoda ze pred peti lety byl kurs USD ca 35 Kc a dnes je 21. Kazdy, kdo mel uspory v dolarech si jiste gratuluje.