7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zelenka 17.3.2010 20:03

Systémové šrotovné

Já bych trochu polemizoval s absolutním zákazem poskytnutí slevy na koupi nového vozu. Dotacemi a úlevami jsme prošpikováni a se spoustou z nich souhlasíme viz. dotovaná místa pro děti ve školce, pro seniory v domovech důchodců apod. Navíc slevy (odpočet DPH) na jakékoliv vozidlo smí využít podnikatelé, tak proč ne ostatní? Klidně to podmiňme 1 vozidlo = 1 rodina s dětmi (podpora manželství a porodnosti) časovým rozpětím např.  1x10 let (omezení nadužívání) cenovým stropem (podpora luxusu není moc morální) a do tohoto cenového rozpětí by se automobilky zaměřily více, konkurence mezi nimi by ceny jistě snížila a tak by si kolikrát i jako první nové vozidlo mohlo pořídit více lidí. Státu by těch pár procent DPH bylo vynahrazeno jistě obratem.

Šrotovné jako jednorázový prvek určitě ne, ale jako systémový, proč ne?

Co myslíte?

V. Kain 17.3.2010 12:29

Nepodařená intervence

Je třeba si připomenout kdo se bil jako lev za zavedení šrotovného,že to pomůže automobilovému průmyslu,lidé se zbaví starých šunek a budou mít nové vozy,jak se zlepší ekologie a ovzduší a další nesmyslné žvásty. Intelektuálně nesmělý voliči těch co to vehementně prosazovali ( dobře že neprosadili) by dnes většinou byli bez auta a s pořádným dluhem,tak jako na Slovensku.V Teplicích se o tomto zázraku jménem "ŠROTOVNÉ" pánové Paroubek,Sobotka,Škromach a další ekonomičtí umělci ani slovem nezmínili.Oni už měli další stejně stupidní plány jak oživí hospodářství a všichni se budeme mít jako prasátka v žitě.

Takže vážení voliči pozor! Mohli byste jednou pěkně litovat.

F. Pavlis 17.3.2010 16:13

Re: Nepodařená intervence

Nebuďte smutný. Voliči levice nikdy ničeho nelitovali. Bude-li zle, vinen je stejně Topolánek. A dokud nebude aspoň 100 let pod kytičkami, jeho vina tu bude pořád. Jen Jiří Veliký Dobrotivý se smí vznášet nad hlavami svých voličů jako anděl strážný. Je to přímo zoufalství s tou levicí a levotou...