17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Říman Junior 8.9.2008 19:57

Gandalovič toímu rozumí

jako koza petrželi, on to ten ministerský post, aby sái pomohl k penězům.

Martin 26.8.2008 13:10

No,jen jestli....

pan Gandalovič té lesnické lobby tak trochu nepomáhá,místo toho,aby ji likvidoval

silvatax 26.8.2008 11:30

Jak se to asi bude řešit?

Současný stav je výsledkem úporného boje velkých lesnických firem o zisk. Podnik LČR je za něj zodpovědný jen mírou své administrativní neobratnosti. Za ředitele Olivy měly lesnické firmy  obchod s dřívím, a tedy i příslušné zisky, ve svých rukou; tedy byl klid. Největší vlastník lesa v zemi neměl dokonce ani větší dřevozpracující podnik! Tak jim transformace lesů z roku 1992 šla na ruku! Jakmile ministr Palas a GŘ Vyslyšel a Blahuta začali tento stav změnit, začaly problémy. Silné lesnické firmy, navyklé na obrovské zisky se měly začít o zisk dělit s LČR. Byly ale už natolik finančně silné, že nebyl problém zaplatit si publikaci svého postoje  v médiích,  vyvíjet tlak na vedení LČR a MZe, a současně propagandisticky masírovat veřejnost, tím, jak jsou výběrová řízení nespravedlivě rozhodována, jak se stát neumí starat o svůj majetek. Do toho jako z nebe, ale kdoví jestli , spadla zpráva výzkumníků o špatném stavu lesů v ČR. Výsledek - diskreditace LČR, jednoroční ředitelské obmýtí u LČR, soudy a arbitráže po každém kole výběrových řízení, nejasnosti kolem hospodaření v lese a v důsledku toho odliv kvalitních lesních dělníků a jejich náhrada (pomístně) nekvalifikovanými dělníky ze zahraničí. ( PL, UA a jiné.) Cíl - vykreslit státní podnik LČR jako neschopný kolos, přeživší se dinosaurus, který je třeba "transformovat"= privatizovat. K této myšlence  se otevřeně hlásí Ing.Mičánek ( Less Bohdaneč); Ing. Doubrava ( CE WOOD) hovoří o modelu dlouhodobého pronájmu. To je to oč tu běží. Podíl státního lesa,  je u nás prý vysoký (60%),  v Německu 20%,  Rakousku 15%; zapomíná se , že uváděné procento je podíl lesů spolkových (Bundesforste) a zapomíná se na lesy ve správě zemských vlád Landesforste). Soukromé firmy se umí o svůj majetek postarat efektivněji ( nemají administrativní zábrany jako státní podnik), ale zisk zůstane jim a občané této země, až na malé výjimky, se na něm účastnit nebudou.

EVa 26.8.2008 5:07

Docela rád bych na těchto stránkách

viděl k této problematice názor bývalého poslance Hofhanzla, kterého pokládám za jednoho z mála poctivých a slušných lidí, kteří začínali po devadesátém roce v politice. Proto z ní asi - bohužel ke škodě věci - rychle odešel. Škoda..

Cricket 26.8.2008 15:55

Re: Docela rád bych na těchto stránkách

Jo, Česťa byl slušný, ale naivní a poté zklamaný, takže zakyslý a tím i nepružný, zkostnatělý a nenávistně útočný. Ten použitelné řešení nenalezne a tudíž neporadí.

www racek 26.8.2008 1:14

no jo, ten paroubek ...