21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr B. 26.1.2010 20:26

Článek je sice naprosto nesmyslný

všichni dobře víme, že za dnešními deficity stojí nezvládnutá privatizace doprovázená "útěkem před právníky" a díky tomu se nám jaksi z hospodaření státu vytratilo mnoho set miliard ne-li bilionů a "socani" s tímto dědictvím asi sotva hned mohli něco udělat, zvláště, když jim mudrci typu Topolánka, Kalouska a Párala už od roku 2000 radili, že mají i za takovéto situace razantně snižovat daně (!!!!], ale přece jenom je v článku něco pravdivého. Předražené stavby dálnic a podobné plýtvání , to je nešvar, který doprovázel i vládu s účastí ČSSD.

Příčiny dnešního deficitu: ztráty při transformaci v 90. letech+sanace zkracovaných bank+zlodějina a la Železný (velký propagátor ODS ve své TV Nova )10 miliard+náklady vynaložené na odstranění škod při povodních+snižování daní hlavně od dua Topolánek-Kalousek, ale ani B. Sobotka neměl snižovat daně.  Suam sumarum: ODS-ODA-KDU-ČSL-TOP09-SZ zavinily 95 procent dluhů a ČSSD tak nanejvýše 5 procent.

Rad 26.1.2010 20:37

Re: Článek je sice naprosto nesmyslný

tak já to vidím jinak. čssd zavinili 80 procent dluhů a předchzí vlády 20. nyní dluh roste hlavně vinou čssd (úroky z jejich dluhů, nastavené výdaje) a krize. konkrétně jste uvedl 10 mld železného, to ale čssd prohrála úmyslně (nevěřím tomu, že z blbosti). krom těch dluhů čssd rozházela spoustu peněz zbytečně, o čemž svědčí vývoj stavu infrastruktury, každý, kdo je schopen posoudit, ví.

HlavaXXII 26.1.2010 21:52

Re: Článek je sice naprosto nesmyslný

Sanace ztrát např. bankovního sektoru v devadesátých letech, byla kryta výnosy z malé a velké privatizace. Byly to, pravda, peníze které vyletěly komínem, ale které nezatěžovaly náš budoucí rozpočet. Prožírat naši budoucnost začala až ČSSD, to  ona položila základ k dnešnímu astronomickému státnímu dluhu a probendila největší část peněz, které dnes stát dluží. Dluhoslavovy a Paroubkovy kecy, že to bylo jinak, je jen vějička pro trouby s krátkou pamětí.

Jerome 27.1.2010 14:10

Re: Článek je sice naprosto nesmyslný

používáte "sčot", Petře ???? Jsou to takové kuličky na drátech v dřevěném rámku.  Ona devadesátá léta  byla dojnou krávou pro přemnohé, kteří měli "styky", včetně těch dnes sociálně smýšlejících.  Ale ona dvě období vlády levice POTÉ na svou kritiku ještě čekají. Pokud to ovšem bude vůbec někdy dovoleno. Oněch 40 let, která předcházela, a zejména konec čtyřicátých let minulého století  s levicovou KRÁDEŽÍ  celého  tisíciletí , nebude ještě dlouho překonáno, a to bez ohledu na to, co si vaše spravedlivé srdce myslí.....