18.6.2024 | Svátek má Milan


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Nejvýkonnější nevolníci v Evropě

Vláda, která přijde, ať už se Babiš uzdraví či nikoli, ať bude v jejím čele Šavel nebo Pavel, bude muset vyřešit jeden problém. Který bobtná a bobtná. A jehož výsledkem je jak vítězství ANO ve volbách, tak znovuzvolení Zemana presidentem. Nazval jsem si jej pracovně „Češi jako nejvýkonnější nevolníci v Evropě“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 22.2.2018 7:52

Re:

Tykáte německým majitelům, svým šéfům, kteří s vámi konzultují své vykořisťovací postoje k čechům?

J. Kanioková 22.2.2018 21:09

Pitomče

J. Brunner 23.2.2018 0:31

Re: Pitomče

Je to vůl, vděčný za trochu trávy.

L. Němec 22.2.2018 7:05

Vítězný únor 2018

No tak Vlku, popsal jste to dobře, jen aspoň návrh nějakého řešení mi chybí. I když vidím, že ho máte na jazyku, ale jaksi se bojíte ho vyslovit, abyste nebyl obviněn z bolševických názorů.

Vašim krédem je levičácké zdanění, a ještě lépe znárodnění.

Kecy o tom, že západní investoři v devadesátejch letech dopředu věděli, že to u nás bude zlatej důl, si naložte do octa. Čekaly je tady zaostalé fabriky, pobořené budovy, technologie z roku ajncvaj a o českých pracujících věděli, že jsou komunismem zlenivělí a nevýkonní. Oni dali prachy, češi začali být více motivovanější a začalo to klapat.Tak je nejvyšší čas jim to zase sebrat a nejlépe - trhnout se.Investoři si sbalej čepici, všechno nám tu samozřejmě zadarmo tady nechaj, a tomu se říká Vítězný Únor.

P. Kremla 22.2.2018 7:23

Keci Němče. V jedné takové německé fabrice na vysoké pozici pracuji. Smýšlení německých majitelů je přesně takové, jak je popsané v článku s jednou výjimkou. Nic a nikdo je nenutí přístup změnit. Tvrdím, že to je i proto, že většina českých "kapitalistů" je ještě horší viz zmínka o Burešovi.

B. Brousková 22.2.2018 8:48

Re:

" V jedné takové německé pracuji" ... A za kolk? V Německu je minimální mzda tuším čtyřicet tisíc měsíčně, v přepočtu na koruny. Čím to asi bude? Do Německa jezdí za prací houfy našich spoluobčanů..Pracují tam dobrovolně , nebo je do tamních montoven a robotáren ti zlotřilí Germáni zavlékli násilím? Dokonce je tam vozí pravidelné autobusovém linky, Kolik asi tak našich pracujích jezdí do Země milované, kde nezpívají žalmy na počest hostie"? A hlavně kolk je tam minimální mzda ? A kolik dnes berou pracující ve slavné Poldi Kladno? Ještě tam dostávají obědy za kokorunu? a co plzeňská Škodovka to rodinné stříbro a stovky dalších podniků, které zprivatizoval neboli rozkradl jejich bolševický manažment, Kolik tam měsíčně berou tamní pracovníci?

P. Khail 22.2.2018 13:10

Re:

Chybí vám odbory, v Německu fungují. V tom bude jádro pudla.

R. Lávička 22.2.2018 6:01

NO

To jim v těch fabrikách co si odsud odstěhují budou makat inženýří z Asie a Afriky že? Nebo se mýlím? I kdyby na nás vydělávali 10% tak je to pro ně zajímavý zisk.

P. Kolar 22.2.2018 2:19

V4 Exit by bylo nejlepší řešení.

Velmi dobrý článek.

Asi bychom se měli osamostatnit. EU nás ojebává zleva, zprava.

B. Michal 22.2.2018 5:30

Re: V4 Exit by bylo nejlepší řešení.

A co byste si od toho po této stránce sliboval?

Že vzrostou mzdy? Omezí se odliv financí do zahraničí?

Ne, to by zůstalo, jen by některé firmy to tady zcela zabalily, protože celní procedury by jim už nestály za to.

Nakonec, autor píše, že tuzemský majitel státu platí ještě hůř a já dodám, že daně platí menší, než dostává dotace.

A. Zajícová 22.2.2018 6:20

Re: V4 Exit by bylo nejlepší řešení.

samozřejmě že se odliv financí do zahraničí omezí, neboť většina matek své pobočky zde zruší, ať už proto, že to nebude pro ně výhodné nebo kvůli administrativním a finančním problémům, které jim setrvání v utrženém Česku nastanou, stát převezme opuštěné podniky a lidi, jelikož jinak bychom ze stávek a protestů nevyšli a máme tu nové znárodnění, pamětníci toho, jak ty fabriky a podniky vypadaly v péči státu už vymírají, novým to nedojde....tak i říkám, kdože to tak touží po odtržení od západu, NATO a EU...žeby ti rudí, co se s nimi chce paktovat i kapitalista Babiš? Západní investory vystřídá Rusko a Čína, které o to dlouhodobě usilují...a pak se pobavíme o tom, jak úžasní zaměstnavatelé a majitelé podniků jsou tihle noví:)

R. Tichý 22.2.2018 6:46

Chcete naznacit, ze EU by na nas uvalila nejaka dramaticka cla? To ne, vzdyt jsou to pratele....

P. Khail 22.2.2018 13:06

Re: V4 Exit by bylo nejlepší řešení.

Nežijete náhodou v Kanadě pane Koláři? Vy ty následky svých hloupých rad neponesete.