6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Nejhorší hospodaření od roku 2012

Máme za sebou první kvartál roku 2019 a s ním i výsledky hospodaření státu. Na vývěsní štít si je vláda nedá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Klas 8.4.2019 8:15

Re: EET

Vy jste opravdu osobně měl spojení na ministerstvo financí a posílal jim každou transakci EET "již v době, kdy vůbec nebyla "na stole""? To jste opravdu pionýr (ne ten rudý, myšleno průkopník)!

V. Kotas 8.4.2019 8:19

Re: EET

Špatně nastavený začátek, po šmirglu, se musel někdy opravit.

P. Čech 8.4.2019 11:17

Re: EET

To sice ne, ale měl jsem elektronicé účetnictví.Kdyby každá transakce šla ihned přímo na ministerstvo financí, vůbec by mi to nevadilo a za buzeraci bych to nepokládal ani náhodou. Stát, podle mne, musí činit veškerá možná opatření, aby nedopouštěl podvody v placení daní. Že se jedná o podvody je evidentní. V mnohých hospodách po zavedení EET ihned zdražili pivo a vymlouvali se na tuto evidenci tržeb. Je to nebetyčná lež.

R. Brzák 8.4.2019 9:39

Re: EET

Pokud byste měl pravdu a skutečně by EET snížilo "zlodějnu", pak kde je ono slibované navýšení příjmů z EET plynoucí?

EET nás stojí obrovské peníze přímo a ještě větší (na ukončených malinkatých živnostech těch, kterým se státní buzerace zajídá) nepřímo. Nás jako společnost - ne nutně náš stát - ten je jen naší službou, ne naším vládcem, který musí být živen stůj co stůj... To by si měli lidé jako Babiš (a Vy s ním) uvědomit - čeho je moc, toho je příliš - a lidé pak přirozeně začnou sklouzávát od případné ekonomiky šedé rovnou k té černé...

P. Čech 8.4.2019 11:20

Re: EET

Pohyboval jste se někdy v podnikatelském a živnostenském prostředí? Asi ne. Já ano a mohu Vám zodpovědně říci, že tam podvádí téměř každý. Ten, kdo nepodvádí, málokdy prosperuje. A také o tom je to EET.

J. Dobrý 8.4.2019 12:17

Re: EET

Kazda ekonomika ma svoji sedou zonu. Ta nemecka napriklad tvori neco pres 10% HDP, a u nas ocekavam ze u nas je to jeste vic ale neznam cislo.

Problem nastava, kdyz celkove naklady na zmenseni te sede casti jsou vyssi, nez prinos te sede casti ekonomiky. Tomu se rika vylit vanicku i s ditetem, protoze seda ekonomika sice nema prinos na dane, ale ma prinos na HDP.

PS: NEjsem podnikatel

J. Dobrý 8.4.2019 12:18

Re: EET

Tak jsem to nasel. U nas je "seda" ekonomika asi 16% HDP.

M. Prokop 8.4.2019 13:29

Re: EET

Jo, přesně.

P. Čech 8.4.2019 11:23

Re: EET

Každý dělá jen to, co mu systém dovoluje.A naše socioanarchistické prostředí dovoluje téměř vše. Babiš proti tomu aspoň něco dělá. Na druhou stranu Klaus s Kalouskem a Zemanem to přímo zaváděli.

J. Lepka 8.4.2019 11:42

Re: EET

Vy si zasloužíte ten koblížek pozlatit milý Čechu, takovou snůšku kravin, aby člověk pohledal.

V. Kotas 8.4.2019 7:18

Ano, je třeba být ostražitý, ale

účet bude vláda vystavovat na konci roku. Řekl bych, že Kalouska rozhodně nepřekoná.

Z. Rychlý 8.4.2019 6:27

Jó, tzv. dobývání renty

jen kvete. A Babiš je všech dobyvatelů futrál.

A. Hrbek 8.4.2019 1:59

Vážená paní Šichtařová

máte zcela pravdu, ale na podzim bude podstatně hůře. Dovoluji si připomenout jeden důležitý faktor - za vlády pana Babiše se ekonomika vydala cestou extensivního rozvoje, namísto rozvoje intensivního. Ekonomika rostla nabíráním pracovníků a ne zvyšováním produktivity práce. Jakmile se stali pracovníci úzkým profilem, bylo nutno je přeplácet. Nedivte se proto, že výběr DPFO roste, kdežto DPPO stagnuje.

O tom, kolik peněz odplyne formou nejrůznějších transferů do daňových rájů je snad zbytečné mluvit. A nejde jen o zahraniční vlastníky, ale i o vlastníky české, například pana Kellnera. Také pomíjíte hrůzné propojení ekonomiky s politikou (včetně politiky zahraniční) a to i na nejvyšší úrovni.

Že je třeba voliče uplácet vědí snad všichni a pan Babiš se proto zaměřil jak na mladou generaci a na důchodce. Nejde přitom tak ani o skutečnou pomoc, jako o politicky laciné efekty s drahými ekonomickými důsledky. S tím je nerozlučně spojeno úsilí nalézt nějakou ekonomickou skupinu, kterou lze obvinit jako původce nedostatků, například drobné podnikatele a živnostníky. A zakrývat některé činnosti velkých subjektů, včetně bank.

Že se skutečné ekonomické výsledky různým způsobem kamuflují je obecně známo. Proto je třeba se neustále zaměřovat na odhalování skutečné podstaty a skutečných důsledků, zejména nejrůznějších navrhovaných zákonných změn a nařízení.

Nakonec - podívejte se na seznam českých multimilionářů. Kolik z nich se domohlo majetku produktivní prací pro celou společnost? Proto se nelze divit současné politicko-ekonomické ideologii šířené koupenými instituty a medií, podle které je důležitější zisk než vytvořené hodnoty, sloužící k zamaskování toho, co kdo dělá a pro koho to dělá. Namísto produktivní ekonomie, zaměřené na produkci hodnot s nejmenší spotřebou zdrojů vládne nyní opět politická ekonomie, zaměřená na využití ekonomie k politické moci.

P. Čech 8.4.2019 7:52

Re: Vážená paní Šichtařová

Ono jde o to, co je to ta "práce", pane Hrbku, že? Pokud to berete tak, že jde o přenášení břemena po nějaké dráze, potom máte pravdu, že žádný miliardář se svého majetku prací nedomohl. Práce však není jen činnost fyzická, což Vy a Vám podobní jaksi nechcete akceptovat. Jste v zajetí socanských žvástů kterými nás krmili již komouši a to 41 let.Politické strany v naší poslanecké sněmovně v tom , zdá se, zdárně pokračují. A socani těmto kecům podléhají. Kecům, živeným nenávistí a závistí. O nic jiného nejde.

M. Vondráček 8.4.2019 10:01

Re: Vážená paní Šichtařová

Podle Vás byl Al Capone také úspěšný podnikatel :-)

P. Čech 8.4.2019 11:26

Re: Vážená paní Šichtařová

Svým způsobem byl, protože mu nedokázali prokázat porušení zákonů. Nakonec jej dostali na neplacení daní.