2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roman 26.12.2005 22:38

Tato debata je naprosto ale naprosto bezpredmetna.

Osud CR a jejich pivnich obyvatel je jiz davno zpeceten Navrhuji uzivat si, dokud to jeste jde, a zvolna umirat v blahe nevedomosti. MLASI LIDE, UTIKEJTE JAK NEJRYCHLEJI MUZETE!!!!!! BUDETE TO VY, KDO BUDE SPLACET STOVKY MILIARD A K TOMU ZIVIT ARMADU DUCHODCU S NATAZENOU RUKOU .....
Ivan Nový 26.12.2005 20:01

Rozjetý vlak nejde zastavit na místě.

Tempo zadlužování zůstane stejné, takže za dalších deset let dluh vzroste o dalších 700 miliard. A na úrocích zaplatíme nejméně dalších 400 miliard. A, že sociální demokracie bude vládnout dalších 8 let je velmi pravděpodobné! Braňte se!
Mejla 26.12.2005 14:05

Milý autore-študentíku, na to nepotřebujete "ekonoma" Schneidera ani jiného, to Vám řekne každý živnostník, ať už tesař nebo inženýr,

že utratit můžete jen tolik, kolik vyděláte. Dokonce i moje prateta, jejíž jediným formálním vzděláním byly 4 třídy obecné školy, uměla výborně hospodařit. Ono být sečtělý a umět tlachat je jedna věc a hospodařit v praxi druhá věc.
janoryna 26.12.2005 12:16

je zajímavé, že státní dluh druhý den po převzetí vlády socany

státní dluh během dne se zdesateronásobil. jak je to možné během jednoho dne utratit 100 miliard aniž by existoval nějaký příjemce. (viz srovnání koncem Klausovy a počátkem Zemanovy vlády.
ok 26.12.2005 12:14

chytry dluh

Nejde o absolutni castky, rozhoduje procento. A v tom jsme srovnatelni s ostatnimi evropskymi staty. Navrhy ODS jsou jeste bizarnejsi nez navrhy CSSD. Je skvele, ze Slovensko ma vyborne ciselne vysledky. Je to ovsem na ucet obyvatelstva. Az ze Sovenska odejdou vsichni Slovaci, budou ekonomicke ukazatele Slovenska jeste lepsi. Slovaci z toho ovsem nebudou nic mit. Po osidleniSlovenska Cinany pak budou ukazatele Slovenska nejlepsi v Evrope. Cinane se totiz smiri bez problemu s nizkou osobni zivotni urovni - porad na tom budou lip nez v Cine. Ale cisla slovenske ekonomiky bez Slovaku, ta budou skvela.
Haha 26.12.2005 16:43

Jak to bylo ve Švejkovi ?

To se nám to hoduje, když nám lidi pučujou !
Ladislav N. 26.12.2005 11:20

O ekonomicky NEGRAMOTNÉ VLÁDĚ mluvil i guvernér ČNB. A to už je co říct!

Tůma: Návrhy vládních útrat jdou proti zdravému rozumu
AeroKarel 25.12.2005 22:58

Onlookere,

"Jenže umějí oni kromě úřadování něco?"
Asi ne. Nebo nechtějí umět. Ale to je jedno. Já jim budu klidně připlácet na podporu v nezaměstnanosti. Ale problém stavu, kdy jsou (zbytečně) zaměstnaní není v jejich platech. Nýbrž v tom, že jejich činnost škodí !!!!!!!!!!
AeroKarel 25.12.2005 22:53

" Pak by si snad i typický nemyslící levicový volič uvědomil,"

Neuvědomil. Víra levičáků ve vznik blahobytu přerozdělováním je stejně iracinální jako vytrvalá.
Stejně bude za vše špatné zodpovídat Klaus.
Goťák 25.12.2005 21:21

Chlapče,

dobré to bylo..
Venkovan 25.12.2005 20:59

Chlapče socialistická vláda

socialistický dluh.Soudruzi směřují dost plateb na rok 2007,když budou u vesla řeknou nejde to.Akdyž ne o to víc budou hulákat,že někdo neplní co oni naslibovali.
čtenář 25.12.2005 20:08

státní dluh

Státní dluh je v ČR relativně malý ve srovnání se zeměmi Evropské unie, uvedl  analytik ČSOB Petr Dufek.
"Zatímco dluh státu u nás činí 22,8 procenta hrubého domácího produktu, v Maďarsku to bylo v červnu dokonce 61,2 procenta a na Slovensku 35,7 procenta," uvedl a dodal, že státní dluh příliš o zadlužení nevypovídá, protože nezahrnuje dluhy veřejných institucí. Ty jsou zohledněny v takzvaném veřejném dluhu.
Kromě dluhu centrální banky (státní dluh) sem patří dluhy zdravotních pojišťoven, mimorozpočtových fondů a místních rozpočtů vytváří takzvaný veřejný dluh. Ten se letos podle odhadů zvýší na 1,1 bilionu korun, což je podle Dufka asi 37,4 procenta HDP.
I přesto je stále podstatně nižší, než je tomu u většiny zemí EU. Na konci roku 2004 měla ČR sedmý nejnižší dluh v Unii.
Ladislav N. / iHNed.cz 26.12.2005 11:35

Re: státní dluh

Tak tedy hurá do zvyšování dluhů! Však on to po vás někdo zaplatí, že? Socialistická vláda je jako štamgast, který z hospody uteče bez placení... Guvernér ČNB má na výrobu dluhů vládou ČSSD jasný názor (viz odkazy výše).
www racek 25.12.2005 15:47

ankonec, na studenta to opravdu není

vůbec špatné ... a za to, na co zapoměl, ho nebijte. on o je opravdu velice těžké vidět věci v souvislosti, zvláště v oblasti tak široké ... mimochodem, s tezemíi tohoto studenta souhlasí i zeman, a to je 'nákej socan ... na druhé straně, ministr sobotka je taková prázdná množina keců a vyprávěnek, zrovna tak jako jeho kámoš gross ... prostě dítě špidlovy vlády bez nepotřebných ekonomů ... fakt, radši bych viděl investice do infrastruktury než rozsáhlé sociální programy, na které bychom si měli napřed vydělat, přišly přece jen moc brzo .... a docela fandím v úsilí přiškrtit vzp a dochtory .... a pozor, přátelé, tyhle vánoční dárky schválily vlastně všechy srany rukama společnýma, he he he ... vč. zvýšení vlastních platů... jo, příteli, dobré a ještě něco napiš. s tím zákonem o věčně vyrovnanaém rozpočtu ... no to víš, když ho klaus navrhovalů, nevšiml si, že mu tam teče ročně skoro 100 mld z privatizace a průsery se sunuly do konsolbanky k plašilovi že se to vyřeší potom, třeba za socanů.... jo to se to vyrovnávalo ...
dvd 25.12.2005 12:39

Onehdy

jsem se odčetl, jak Paroubek a Sobotka tvrdili, že se jim daří snižovat zadlužení. Žvanilové trapní.
bob 24.12.2005 23:19

AeroKarle

vskutku ti prohnilí socani utratili vše co tady profesor naspořil a zaťali sekeru,a teď aby nás z bahna neslýchané bídy tahali stínoví ogaři.
filek 24.12.2005 12:36

bohužel,ekonomicky O.K.,sociálně nesmysl

lidé nejsou  pouze ekonomický subjekt,ale živé objekty, dost revolucí vzniklo tím, že se při provádění nezbytných ekonomických opatření na to nemyslelo - a pak, dobře míněný úmysl se stal cestou do pekel občanských válek, vzpour a revolt a pod.
onlooker 24.12.2005 11:24

velmi povrchní

slabé, studente, slabé. Kde máte rozbory co z rozpočtu vypustit a co se tím získá, kde příklady a porovnání z ciziny? Stále vidím jako gordický uzel nárůst státního aparátu (ministerstva, detašované útvary v krajích, kraje atd.) - no a když na tom ušetřím, tak vzniká nová armáda nezaměstnaných úředníků - a la 77 tisíc úředníků do výroby v padesátých letech. Jenže umějí oni kromě úřadování něco?
Mirek Šejna 24.12.2005 11:10

Milý studente...

zákony jsou od toho, aby se dodržovaly. Každy zákon by musí obsahovat i sankci za porušení zákona. Takže zákon o vyrovnanosti rozpočtu je zbytečný, pokud neobsahuje sankce. Například odnětí svobody na 15 let pro ministra financí a premiéra. Pokud by takový zákon existoval od roku 1992, pak by dnes v base seděli tito pánové: Klaus, Kočárník, Tošovský, Pilip, Zeman, Svoboda, Mertlík, Rusnok, Špidla, Gross, Paroubek a Sobotka. Sedí z nich zatím jen Svoboda, ale nikoli kvůli rozpočtu, ale díky nějaké Libertě.
Karel 24.12.2005 21:59

Re: Milý studente...

diky tunelovani ...to jen na upresneni...
dvd 25.12.2005 12:42

Milý Šejno

pokud se domníváte, že se snad český právní řád řídí zásadou n ullum crimen sine poena, tak o tom českém právním řádu moc nevíte.
josef 24.12.2005 6:42

už to, že slouží socanům,

vypovídá o tom, jací jsou všichni odborníci.
Rpuť 24.12.2005 6:14

Tak mámo, přeju Ti všechno nejlepší do toho novýho roku a mám pto tebe báječnou zprávu: LETOS SEM PROCHLASTAL VO TISÍCOVKU MÍŇ!:)

onlooker 24.12.2005 11:25

Re: Tak mámo, přeju Ti všechno nejlepší do toho novýho roku a mám pto tebe báječnou zprávu: LETOS SEM PROCHLASTAL VO TISÍCOVKU MÍŇ!:)

no prosím a ubral jsem tak státu na daních!!
zalozak 24.12.2005 1:57

Je to dobra uvaha akorat trochu ekonomicky slaba :-)

Jak jiz psal Jura-p zadny zakon ani zadny pakt stability tohle nevyresi. Obe se da obejit.
 
Veci ktere popsal autor jsou pravdive i kdyz si neodpustim trochu jedovatosti a poznamenam ze na studenta ekonomie prece jen trochu slabe. Jak rikala cestinarka .. misto uvahy jste napsal vypraveni ... a ja bych pridal ze misto vypraveni vy byla zajimavejsi analyza.
 
Je neodiskutovatelnym faktem ze to co socialisticka vlada predvadi je skutecne cesta do pekel a CR se z nech bude se z ni velmi tezko vyhrabavat. Jen ponekud zjednodusujete vazbu mezi statnim rozpoctem  a prosperitou zeme. Ono nejde tak moc o to kolik si "stat" pujci ale na co si pujcuje a u koho to dela.  Zakladni pravidlo rika ze pujcku nelze "prozrat" - vulgarne receno. Naproti tomu i vysoka pujcka na vytvoreni budoucich prilezitosti zisku je zcela prijatelna. Pujcky ktere jsou de fakto konverzi vlastnickych prav jsou take v poradku (napr. prevod statne vlastnene spolecnosti na verejnou akciovku)....    cili otazka skutecne neni mira zadluzeni jako takova ale pouzit penez.
 
Prirozene ze v teto oblasti ovsem socialiste zcela a vedome selhavaji a navic lzou. Nejen ze ziskane prostredky se "prozerou" ale zejmena pak je volicum vysvetlovano to ze ostatni si pujcuji take jen se jaksi nerekne na co, kde a za jakych podminek.
jura-p 24.12.2005 1:21

Bezvadný článek.

Akorát se neměl kazit tím poukazem na nefungující pakt stability, protože ten je stejně socialisticky uplatňován jako reforma po socdemácké korekci.
janabok 24.12.2005 1:06

jo, dobré...

ale na druhou stranu smutné, že takový článek a logické argumenty musí uvést student a nikoliv např. ministr financí...
 
na druhou stranu obrovská naděje, že se mladí nenechají nachytat na kecy o neuchopitelném sociálnu, slibující všechno všem, notabene zadarmo...
ziralek 24.12.2005 1:42

Re: jo, dobré...

 on z toho ten student vyroste, jinak stastne a vesele.
kirast 24.12.2005 0:56

Já vám nerozumím, pane studente.

Proč si myslíte, že by měla socialistická vláda splácet svoje dluhy? To ona přece ráda přenechá pravicové vládě, kdyby ji náhodou většinový (a tudíž méně vzdělaný) volič znovu nezvolil. Takový státní dluh spáchaný předchozí vládou je přece nádherný fór. V opozici se to bude kritizovat, jak to "za nás bylo všecko dobré a nyní, když vládne pravice, si všichni musíme utahovat opasek. To je to pravicové vykořisťování. To za nás nebylo". Uznejte sám, to by v tom přece musel být čert, aby v dalších volbách většinový volič zase nezvolil levici a růst státního dluhu až do Argentiny.
Radek2 24.12.2005 11:08

Re: Já vám nerozumím, pane studente.

Milý pane, teď jste vyjádřil téměř přesně to, co jsem se chystal k danému problému napsat. Podle mne by snad bylo lepší, kdyby příští vládu sestavoval Paroubek a naše ekonomika skutečně spadla až na samé dno. Pak by si snad i typický nemyslící levicový volič uvědomil, že tudy cesta nevede a pravicová cesta by měla v dalších - snad předčasných - volbách většinovou podporu. Jestliže příští volby vyhraje ODS, bude zákonitě nucena k radikálním změnám v celkové politické koncepci, což se nutně projeví i na životní úrovni většiny obyvatel. A pak slyším příznivce KSČSSD pištět silným hlasem : vidíte, to za nás jste se měli líp. To zase ta ODS...Mám  z toho dost obavu. Jinak pokoj všem lidem dobré vůle alespoň v tento čas vánoční.