16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Mládek vaří vejce na měkko

Jan Mládek si na sjezdu ČSSD nedal pozor na ústa a neopatrně prozradil, co si ve skutečnosti myslí. Pozdější omluvy a výmluvy již nedokážou vzít zpět slova jednou vyřčená. Pokud ministr stínové vlády označuje velkou část svých občanů za "parazity", je něco v nepořádku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Linhart 26.3.2013 8:20

Re: Živnostenští paraziti...

Podle vás je tedy v pořádku, že část produktivní vrstvy obyvatelstva platí pravidelně daně a druzí ať už z neschopnosti státu daně vybírat nebo z vámi výše citovaných ideologických důvodů mají od státu na totéž pardon... Nevidím rozdíl mezi nemakačenky pobírajícími sociální dávky a podnikateli záměrně se vyhýbajícími řádnému placení daní, protože obě tyto skupiny tyjí z daní mých. Takový podnikatel je stejný vyžírka jako ten nepřizpůsobivý. Dětmi a otopem se ohání obě tyto party.

J. Schwarz 26.3.2013 8:54

Re: Živnostenští paraziti...

parazit,pane, není ten co platí menší daně než "může" - to by byli parazity všichni. Možná kromě vás, který dozajista platíte vyšší daně než můžete. Parazitem je ten, kdo si bere víc než dává a to většinou proti vůli toho, co dává. Proč, ksakru, nepřipustíte možnost různých plateb a různých čerpání? Každý nemusí toužit být "sociálně zajištěn" společností, které nevěří, spoluobčany kdykoliv připravenými k podrazu a se stále nataženou rukou.

V. Linhart 26.3.2013 9:08

Re: Živnostenští paraziti...

Co to je sociálně zajištěn? O tom přeci nebyla řeč. Jde o to, že i takový neplatič daní užívá služeb státního aparátu, který já dotuju ze svých daní. I jeho potomci chodí do škol, dotovanými mými daněmi. Opakuji, když nemá na daně, ať jde dělat kopáče a nestojí u úřadu s nataženou rukou na daňové úlevy, příživa.

J. Vyhnalík 26.3.2013 11:24

Re: Živnostenští paraziti...

Vy máte firmu, která marně hledá kopáče? Myslíte si, že takových firem je hodně? Souhlasím s tím, že je lepší dělat něco, než nedělat nic.

Ten článek je ovšem o tom, že kopáče zaměstnává stále méně firem. Naopak tyto firmy s kopáči uzavírají smlouvy jako s OSVČ a dělají z těchto kopáčů "živnostníky". Netýká se to jenom kopáčů, nebo třeba kadeřnic, kosmetiček, ale dnes jako OSVČ pracuje kdekdo i třeba IT odborníci, redaktoři, analytici atd. a to i v případech, že jim jejich "odběratel" odebírá 100 % jejich produkce, zajišťuje jim technické vybavení, pracoviště atd.

Pokud stát zpřísní kontroly a postihy, vybere sice o něco více na pokutách, ale zároveň velká část těchto OSVČ skončí na Úřadech práce, protože si je jejich "odběratelé" nemohou dovolit zaměstnat.

Z ekonomického pohledu je to nelogické plýtvání. Náklady na papírování a vyúčtování pro všechny ty OSVČ by výrazně poklesly, kdyby byli zaměstnaní a místo obíhání úřadů a vyplňování papírů, by mohli dělat to, co umějí nejlépe. Ovšem pouze za předpokladu, že náklady zaměstnavatele nebudou výrazně překračovat náklady "odběratele práce od OSVČ".

R. Langer 26.3.2013 12:07

Re: Živnostenští paraziti...

Jasně, a ty kopáče budete živit vy ze svého ano? Když je to tedy podle vás "lepší". :-P

K. Filek 26.3.2013 9:45

Re: Živnostenští paraziti...

Je vidět,že jste komoušský bývalý papalaš.Kopáč vám asi neopraví vodovod a jiné,ale musí kopat.Živnostník se musí starat o sebe a rodinu a to není málo.Od státu celkem nic moc nepotřebuje tak proč by měl platit nějaké mimořádné daně.Paraziti jsou Mládek a takovi jako vy.

V. Linhart 26.3.2013 10:43

Re: Živnostenští paraziti...

Ano, máte pravdu. Živnostníci se starají jen osebe a svojí rodinu a to není málo. Ale na ostatní s.rou. V tom je jádro pudla. Arogantní sobci to jsou. Moc hezky argumentujete...

M. Martin 26.3.2013 11:33

Re: Živnostenští paraziti...

Pane Linhart vy uznáváte jenom vaše argumenty.Argumenty ostatních jenom přizpůsobujete argumentům svým.Z toho plyne že jste jenom zakuklený komouš a taky trochu vůl.

R. Langer 26.3.2013 12:11

Re: Živnostenští paraziti...

Arogantní sobci jsou jedině komouši jako vy, kteří chtějí ty schopnější okrádat o výsledky jejich práce. V tom je jádro pudla. Moc hezky po komoušku argumentujete. A když by se to náhodou někomu nelíbilo, tak byste to zavřel a okradl, nebo rovnou zabil, pokud by se nechtěl dělit. Takhle hezky si to komouši jako vy představují, jak ukáží těm parazitům, kteří od komoušů nic nechtějí, jenom aby jim dali pokoj. Je to hnusná zlodějská a vraždící chátra, tihle komouši! Lidi by na to neměli zapomínat! :-P

M. Sedláček 26.3.2013 12:14

Re: Živnostenští paraziti...

Taková blbost. Počítám, že jste nikdy nepracoval a žádné daně nikdy neplatil.

R. Langer 26.3.2013 12:18

Re: Živnostenští paraziti...

Taky máte ten pocit, že Linhart je nějaký vysloužilý "profesor" z VUMLu? Jeho názory a rétorika by tomu silně odpovídaly. Ale kdyby mu za zadkem stály LM, to bychom se zřejmě nestačili divit... ;-)

J. Kunes 26.3.2013 4:54

tleskam

Pane Kohoute po precteni mnoha clanku ''pravicovych'' komentatoru na tema proc zvyhodnovat zivnostniky a argumenty typu ''kazdy si to muze zkusit'' me Vas clanek velmi potesil. Naprosto shouhlasim, ze je treba, aby stat vyrazne mene vstupoval do vztahu mezi lidmi a nechal na trhu, aby nasel jejich optimalni formu. Rizka, ktera nese podnikatel, ma ocenit trh cenou jeho produktu a ne stat danovou ulevou. Mzdy, dovolene, odstupne at si dohodnou odbory se zamestnavatelem a neurcuje je stat zakonem. Srovnani zdadeni zamestnancu a OSVC (zrusenim odvodu zamestnavatele a pripadnym upravenim/zvysenim dane z prijmu) by jiste nevadilo ani zastancum zivnostniku-zamestnavatelu, protoze pro zamestnavatele by mohlo byt neutralni nebo dokonce vyhodne.

P. Pavlovský 26.3.2013 2:21

Jsem negativní deviant?

Po valnou část svého života jsem se zcela nebo částečně živil jako publicista na volné noze. Tak i dnes.

Jsem živnostník nebo zaměstnanec?

Ž. Halabudová 26.3.2013 6:36

Re: Jsem negativní deviant?

Odpovím ti otázkou. Hádej, bez koho se lidi snáz obejdou. Bez tebe, nebo bez uklízečky?

K. Kužel 26.3.2013 6:59

Re: Jsem negativní deviant?

No, to je otázka zapeklitá. Aby nakonec někdo neřekl, že takto fungující člověk je PŘÍŽIVNOSTNÍK!

S. Ševeček 26.3.2013 9:16

Re: Jsem negativní deviant?

Pěkné, pane Kuželi !!!

M. Stuchlik 26.3.2013 1:24

Jenomže česká levice má svoji nepřekročitelnou dogmatiku

To není dogmatika ale pragmatika. Socani si systematicky pěstují nové voliče.

M. Trhlík 26.3.2013 6:48

Re: Jenomže česká levice má svoji nepřekročitelnou dogmatiku

Pane Stuchlíku, oni si je pěstují všichni, jen některým to nejde.Jsem jenom zvědav, jak skončí akce daňové úniky a jaké se z toho vyvodí důsledky.Nebo se bude mlčet, jako v desítkách podobných zlodějen? Stačí jen pořád omílaná Neumannová se svým MS v lyžování,paní Parkanová,pan Vondra a další "trafikanti". To se rozvinul jen řev proti Rathovi a ten možná také vyšumí.To nějaký "ukecaný" Mládek, je zase jen dobrým důvodem k vyvolávání dalších výmluv.

J. Vyhnalík 26.3.2013 11:07

Re: Jenomže česká levice má svoji nepřekročitelnou dogmatiku

Jenže to pěstování je silně asymetrické. Ze zaměstnance, nebo podnikatele je snadné udělat příjemce dávek. Opačně to jde pouze obtížně, zvlášť pokud si lidé na život na podpoře zvyknou, nebo ho dokonce okoukají v rodině.