28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ladislav 5.12.2009 11:58

Autor má pravdu

Zelení tuhle zemi v podstatě zlikvidují.A kreténi z ostatních stran jim ty zákony bez mrknutí odmávnou.Takže za neexistující dopravní síť, za nedostavěný Temelín za největší legislativní moc občanských sdružení na celém světě můžou HLOUPÍ A LÍNÍ poslanci českého parlamentu.Tuhle zemi ovládá Ekologický právní servis a jeho bílé koně Firbas, Patrik a pár dalších.Dobře nám tak, Havel tady opravdu zavedl téměř Sluneční stát. Tedy něco jako dokonalý komunismus.

Alex 5.12.2009 11:31

Jenže na druhé straně

Jenže na druhé straně - tzv. ekonomický zájem je vždycky jasný: všechno vykácet, vybetonovat, zplanýrovat a zlikvidovat veškerou přírodu, a postavit továrny, sklady, megasupermarkety a obrovité skládky odpadků, aby se vyrábělo, prodávalo, konsumovalo a vyhazovalo, čím víc, tím větší bude hrubý domácí produkt, a o to přeci jde. Příroda, potažmo životní prostředí, nám HDP nijak nezvýší, a to by byla katastrofa. Samozřejmě, že ten proces posuzování nesmí být bezbřehý a samoúčelný, a je třeba hledat opravdu rozumné řešení, příp. snesitelné kompromisy. Ale to je samozřejmě těžké. Takže na jedné straně snaha úplně vyloučit jakékoliv překážky k rejžování prachů na úkor životního prostředí (třeba těžby zlata v přírodní rezervaci), na druhé straně možná skutečně  fanatické bránění jakékoliv rozumné a přijatelné lidské ekonomické činnosti. Těžko říct, co je horší. (Ale ten ryze ekonomický pohled má nenapravitelné důsledky - zlikviduju-li historická sídla a vybagruju kus zeměkoule kvůli uhlí, čímž vydělám prachy, tak už tam ty města a vesnice, a lesy atd., nikdo neobnoví. Vykácím-li celou Brazílii a zaseju tam cukrovou třtinu, tak to za chvíli spláchnu dešť a zůstane tam poušť, a nikdy už tam nic neporoste. Viděl jsem to na vlastní oči.)

strojmir 5.12.2009 11:21

...

Co to tady pořád melete, co asi může pidistrana s pár poslanci sama prosadit, jestli vás tohle tak žere, radši si projděte, jak hlasovali poslanci z ODS,(předpokládám, že jí tu volila většina). A ještě něco, ekologům se dá leccos vytknout, ale ne zelený byznys. Ten totiž vznikl čistě účelově, když začala stoupat mezi veřejností podpora ekologie a ti kdo jeje provozují s profitem jsou celkem lhostejní k tomu, odkud budou ždímat příště. Skutečným ekologům naopak škodí.

Pamětník I. 5.12.2009 11:14

Re: Jednoduchá pomoc

Pane spolunickovče, s vámi bych šel na pivo.

Emil XX 5.12.2009 10:20

Re: Jednoduchá pomoc

Protože se jedná o další reinkarnaci Pravdy a lásky, která takovéto zelené nesmysly protlačuje už 15 let, včetně samotného Václava Havla, jehož politické angažmá mělo skončit někdy kolem roku 1995.

Emil XX 5.12.2009 10:16

Rozvěsit zelené na větrníky, nic jiného nepomůže

A pořád, všemi prostředky je nutné o jednotlivých případech informovat veřejnost, hlavně ohledě finančních škod. Na to lidé nakone uslyší a "místo klíčů budou hisny zvonit...".

david 5.12.2009 9:04

p. Hanzlíček zapoměl ještě jednu věc

A tou je zvýšení podílu "řepky olejky" v naftě. Já se ptám kdo majtelům vozidel zaplatí poškozené nebo zničené motory tímto úžasně ekologickým palivem, které mimo jiné zvyšuje podíl sazí jdoucích z výfuku?

Doplnění: Bioethanol motory nepoškozuje, jen zvyšuje cenu potravin, v jižní americe se kvůli pěstování třtiny kácí amazonský prales, v severní americe kvůli spotřebě kukuřice nemají mexičani pomalu co jíst a motor méně "táhne".

Pamětník 2 5.12.2009 8:26

Re: Jednoduchá pomoc

Strana zelených je asi opravdu specifická,dokonce si troufám říci zvláštní.Proto mne její myšlenky až tak neoslovují,ikdyž majjí v něčem pravdu.Tím,že Klaus neuspěl vetováním zákona,opět naznačuje,že to asi nebude až tak důležitá funkce.To,že  využili Zelení p.Scchwarzenberga ve svůj prospěch,beru jako normální politický ah,kterými se současná politická scéna jen hemží.Snad dost pěkným příkladem byl Alexander Vondra,kandidující za ODS,jako nezávislý,aby po zvolení okamžitě do této strany přešel.Ukázkovým případem z poslední doby je vznik TOP 09,kde se začaly objevovat tváře řady politiků,kteří si našli pádné důvody,proč přestupovali právě do této strany.Ona politika není až tak hrozná,podstatně problematičtější jsou politici.Zatím je dostatek možností i stran,kam se dá přecházet,případně tvořit strany nové a zaručeně progresivnější,než jsou ty současné.Tak to vyznívá zejména z jejich prohlášení.No a ty původní strany,aby nezůstaly pozadu své názory "modernizují".Otázkou zatím zůstává,jak se to komu daří a jaké jsou výsledky.Jak se zdá nic moc.

Pamětník I. 5.12.2009 7:50

Re: Jednoduchá pomoc

Proč ten Pergill schválně zaměňuje TOP09 s KDU-ČSL, přestože dobře ví, že Schwarzenberg byl ministrem jako nestraník a se stranou zelených  neměl nic společného, jen oni s ním.

honzak 5.12.2009 5:41

vyděrači si udělali sjezd

a média se z toho mohou poszrat. Kdo to proboha platí?

A humanitní "intelektuálové" tu sebranku stejně zvolí v takovém počtu, že se zase pár melounů dostane do parlamentu.

J. Bakulová 5.12.2009 4:32

Re: MY

chtěl jste napsat Miguláš, ne ?

Hadí oči 5.12.2009 1:03

Re: Jednoduchá pomoc

Jenomže když ONA tak krásně ječela, no nevolte ji!

BERAN 5.12.2009 1:02

Re: Jednoduchá pomoc

Vy vidíte někde na obzoru rozumné strany? Kdo prodražuje stavby o vyšší částky?

Ekoteroristé nebo zkorumpované strany a jejich kmotři?

pepaK 5.12.2009 1:02

MY

MY totiž zničíme sami sebe. Když se tak podívám na dnešního Psa zvrchu dolů, už nevidím ani to světýlko na konci tunelu. Inženýři z Hrozenkova nám budou budovat ekobudoucnost, a my se z toho nesmíme ani pos...rath, neb bychom vytvořili škodlivý methan. Pan Klaus s námi a zlý pryč...ještě že už je ten Mikhuláš!

Jirka 5.12.2009 0:50

Re: Jednoduchá pomoc

Vy vidíte někde na obzoru rozumné poslance?:-P

A. S. Pergill 5.12.2009 0:35

Jednoduchá pomoc

Nevolit zelené, nevolit ani jejich pohrobka TOP09.

Budou-li v Parlamentu po volbách sedět rozumní poslanci za rozumné strany, tak to zruší. IMHO je takovýmito nesmysly náš právní řád zaneplešen daleko víc.