Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P. Fiala
Černé scénáře
Všichni pekaři by si mohli založit odborové hnutí. A jednoho dne vyhlásit "stávku/nestávku", zkrátka by nedodali dva-tři dny zboží do prodejen (nevím, zda-li je to reálně možné, asi běží dlouhodobější smlouvy).
Uvědomili bychom si jakou jejich výrobky mají hodnotu na straně poptávky?
Kdyby podobnou akci provedli třeba popeláři, také bychom si uvědomili hodnotu jejich služeb?
Kdyby podobnou akci provedli jiní specializovaní výrobci, či poskytovaté služeb, copak by se dělo? Jak bychom hodnotili jejich výrobky či služby?
P. Boháč
Levný chléb je dědictvím minulosti
Jsem přesvědčen.že pisatel článku,levný chléb je dědictvím minulosti chléb nikdy nekupoval a nekupuje to platí i o pečivu protože ,kdyby tak činíl nemohl by srovnavat jak srovnava a to co do kvality a cen.Je pravda,že v minulosti nebylo tolík druhu chleba,ale dovolim si tvrdí,že konzumní chleb i pečivo bylo kvalitnější ve všech směrech.
R. John
Tak agrární analytik jste, říkáte o sobě.
A byl jste třeba někdy v pekárně v Německu či Rakousku ? Když tak dojemě lžete, jak ty "naše" buchty jsou něco extra. Jedině tak ty "buchty" s protaženým ksichtem za pultem, to jó, to je něco extra, to máte pravdu. Krásné je také, jak chcete šetřit , nevyhazovat chléb, ale to si protiřečíte, protože si jdu koupit čerstvý chléb, takže dělám odbyt pekařům.Když si nekoupím čerstvý, vyhodí ten ztvrdlý pekař. Takhle "dojemně " jako Vy nás poučoval bolševik, "nesvítí někde zbytečně " ? Myslím, že jste ze stejného "ovčince", stejně tak "analyzujete", jako Jakeš, svého času.
p. smatlak
pecivo
Kde si sebral fakt,že je chléb a pečívo laciné.Když si nekoupíš podřadný bůhví z čeho upečený chléb prý i ze zbytků starého tak chléb solidní kvality stojí tak 35-70kč a u pečíva kdy nejhorší a nekvlitní pečivo,které je dobré tak tři hodiny stojí minimálně tak 25*30 kč a to kvalitnějšítk od 60kč výše a některé až 120kč.Když tosrovnáš s masema uzeninou tak za dobrý salám a jiné uzeniny dáš asi 100-120kč-měkký a za solidní trvanlivý od 90 do 180 kč.To se ti cena pečiva v porovnání zdá levná?výroba uzenin a maso je daleko néročnější na práci , finance+krmivo,zpracování a td.A NEŘÍKEJ,ŽE SE HOUSKY NASYTÍŠ PŘI STEJNÉ HMOTNOSTI VÍCE NEŽ MASA A UZENIN.nAVÍC pečivo oproti masu obsahuje neplnohodnotné bílkoviny bez aminokyselin,které si tělo nevyrobí samo.Už si jako ti pitomci ve vládě,kteří nám skoro vše zdražili na úroven západních států bez kompenzace výdělků!Začni myslet logicky nebo si budu myslet,že jsi bud parchant nebo trouba!
P. Schon
Re: pecivo
Smatláku můžete vysvětlit, jakým způsobem může vláda kompenzovat výdělky? A ty ceny co uvádíte jsou odkud? Zde na venkově, v Brně , jsou trochu jiné.
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz