7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
poznámka 11.5.2009 18:01

vina je v kuponové rozkrádačce

Modrým drbanům zřejmě nedochází, že skokový nárůst nezaměstnanosti začal po vládách tuneláře Klause jako důsledem rozvratu, rozkradení, rozprodání velkých ekonomických celků (Škoda, Tatra, Zetor ...) jejichž zaměstnanci se rázem ocitli na dlažbě. Teprve za koaličních vlád soc-dem nastal obrat k lepšímu výstavbou nových investičních celků výhodnými investičními nabídkami

Emil XX 11.5.2009 19:39

Re: vina je v kuponové rozkrádačce

Ty slavné ekonomické celky NEMĚLY ODBYT, protože Rusové přestali platit. Proto zkrachovaly.

Kovozemědělec 11.5.2009 22:18

Re: vina je v kuponové rozkrádačce

Ano - ekonomické celky neměly odbyt, nejen proto, že byl přerušen prodej přes PZO. A strategické prodeje (jako Škoda Mladá Boleslav, Barum, Glavunion Teplice - do roku 1992) najednou nebyly v kursu. Do technologických podniků nastoupili zástupci z Prahy, bez znalosti prodeje, marketinku, technologií a začali dělat pořádky. Podniky bez kapitálu, kádrově pravidelně torpédované postupně dojiždějí. Pár jich mělo štěstí - LÉČIVA, KAROSA, po letech ZETOR. Kde je POLDI - a některé jeji vynikajicí oceli - letecká L-ROLL, ocel pro nerezavějící hlavně, ocel pro Chiranu, atd.? Většina technologických firem byla po kupónovce vedena ještě hůře než za komunistů - to jsme naivové opravdu nečekali.

huhu 11.5.2009 19:39

Re: vina je v kuponové rozkrádačce

blbe, pro koho měly ty továrny vyrábět dál šmejd, který kdysi vyvážely bez placení do CCCP a RVHP či Syrie ?

Z kuponovky aspoň většina občanů něco dostala, z těch socanských pobídek jen miliardoví šibalové za české peníze postavili montovny Rv

Kovozemědělec 11.5.2009 22:28

Re: vina je v kuponové rozkrádačce

Ano, většina firem vyráběla zastaralý šmejd co vydržel i 24 hodinový provoz - ZETOR, TATRA, LET. Teď se touto filosofií chlubí TOYOTA - určitě jsou úplně na palici. Zvláštní je, že v poslední době se mi dostávají do ruky výrobky spotřební elektroniky, které sotva překročí dobu životnosti. Čekal jsem, že budeme dál.

Rak 11.5.2009 21:05

Re: vina je v kuponové rozkrádačce

Že ty jsi své kupony jako ostatní slaboduší dal Koženému ?

Hašek 11.5.2009 21:31

Re: vina je v kuponové rozkrádačce

Milý poznámko!

Tys ale prostoduchý zoufalec, nečteš, nepočítáš, nevidíš!

R 11.5.2009 21:35

Re: vina je v kuponové rozkrádačce

To jsou žvásty. Každá z těchto firem měla minimálně několik let na to, aby se přizpůsobila  tržnímu  prostředí,  pokusila se vyvinout konkurenceschopné výrobky a naučila se je v tržním prostředí prodávat. Ani jedné z těch firem se to nakonec s původním vedením  nepovedlo, protože jejich vedení nemělo hned ze začátku odvahu zásadně překopat a zeštíhlit vnitřní organizaci firmy a znovu postavit systém prodeje stejně tak jako vyvinout a začít vyrábět zbrusu nové nebo zásadně nové výrobky. Prostě nemělo odvahu udělat to, co jako první věc udělali noví vlastníci, pokud to byla zahraniční firma, vždy rasantně  ten podnik odtučnili. Zrovna tyhlety výše uvedené firmy  pod českými manažery roky všelijak přežívaly, dokud nebyly vyčerpány vnitřní rezervy těch podniků a teprve potom pod hrozbou uplného bankrotu a za nedostatku financí provedly výše uvedené nutné kroky.  Výsledek byl potom ještě horší, protože je něco jiného provádět restrukturalizaci v době, kdy firma má dostatek peněz a může do perspektivních , ale nevýdělečných provozů investovat  a v době, kdy je firma před bankrotem , peníze nemá a nikdo jí nepůjčí, tam se veškeré zrovna nevýdělečné provozy prostě odstřihnou a zruší.

Kolumbo 11.5.2009 21:44

Re: vina je v kuponové rozkrádačce

Inu, některé poznámky jsou prostě debilní.  Mohl jste si, seňore, ty firmy nechat. Možná byste s nima udělal štěstí. Spíš ale byste musel začít coby dolarový miliardář a skončil byste jako žebrák. A kupónovka? Proč  všichni ti chytráci , levičáci a komouši  nezprivatizovali prostřednictvím svých neúplatných a geniálních "expertů"  ty nejnadějnější firmy? Nikdo by jim nic nevytuneloval, neboť jejich soudruzi přece netunelují. Dnes jste mohl psát "poznámky" z paluby jachty ve vodách u Tahiti, poznámka by asi vyzněla jinak a nevypadal byste jako frustrovaný wůůůl.

R 13.5.2009 9:59

Re: vina je v kuponové rozkrádačce

Dodatečně:

Oni totiž levičáci a komouši ty firmy zprivatizovali. Dneska už jseu většino ve vatě. Řvou ti, co to nestihli.