10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
eeeeeeeee 30.7.2007 14:54

eeeeeee

Ať žijou peníze a svoboda.

xyz 26.3.2007 18:46

Bolí mě oči

Po tomto článku se i neviditelný pes musí úplně pozvracet. Je to hrozné co lze taky napsat.

Mistr Jan HUs 25.3.2007 0:16

Ono nenastává oteplení?

Modrý chytráku. (Y)

marie 23.3.2007 19:36

MÁ PRAVDU

R^!!

Kubeš 23.3.2007 17:31

Karle Kříži

s potěšením jsem si přečetl Tvůj článek a těším se (jak doufám) na další aktuální úvahy.Kéž by ti odpovědní též takto uvažovali a dle toho jednali.R^R^R^

Kajda 23.3.2007 16:49

Velmi trefný

článekR^.

Sch.glosátor 23.3.2007 15:43

Celou Evropskou unii čeká úpadek

To je z celého článku podstatné.

Jarmil 23.3.2007 13:56

GENDEROVCI

Diky autore, za odnes jiz druhy opravdu svobodny nazor a ja jen zopakuji to, co jsem pripsal k clanku o Francii. Chce to dnes odvahu se ozvat. Oni totiz genderovci jiz utoci na vsech frontach. Prosazuji se pres ruzna statem dotovana sdruzeni a nadace a jako stranu tzv. zelenych je mame i v poslanecke snemovne. Je zajimave jak si z "boje" za ruzne tzv. mensiny a nyni i prirodu udelali vyborny kseft a jeste s pomoci jim naladenych medii vystupuji jako spasitele sveta, ale nenechme se mylit jsou to titiz lide, kteri se po prvni svetove valce nabalili na do te doby okrajovou skupinku radikalnich socialistu, kteri sami sebe nazvali komunisty, jako kdyby bojovali za prava nejakych komun a ne o vlastni moc. 

Pozitivni diskriminace (zvyhodnovani) mi vadi, protoze negativne diskriminuje (znevyhodnuje)  ty, kteri nejsou diskriminovani pozitivne. Vzdycky jsem veril, ze lide jsou dobri nebo spatni, slusni nebo neslusni a je pouze na nich jak uspeji nebo neuspeji. Vetsinou vsak "uspeji" ti nedobri a neslusni, ale to je jen o meritku uspechu. Gendrovcum vsak nejde o ochranu slusnych a dobrych lidi. Jde jim o vlastni moc a pouzivaji vsechny osvedcene metody komunistu a fasistu, a to vcetne cilene propagandy.  Gendrovci se tak sveho vynosneho kseftu a sance na ziskani moci nepusti. Ostatne je az "obdivuhodne" jak tito "novy bojovnici" dokazali zaujmout pozice  ve statni sprave. Napr urad  tzv. verejneho ochrance prav, ktery k nicemu neni a stoji pouze obrovske penize je jimi prolezly skrz na skrz.

Nikdy jsem nepatril mezi priznivce V. Klause, ale dnes mu musim dat za pravdu, kdyz varoval pred uprednostnovanim nepoliticke politiky a tzv. obcanskou spolecnosti, protoze nedemokraticke dusledky techto novych center moci jsou jiz dnes zrejme.

Saša 23.3.2007 13:59

GENDEROVCI jsou skvělý!

Tenhle báječný terminus technikus budu ode dneška hojně používat.;-D

Jarmil 23.3.2007 14:10

Re: GENDEROVCI jsou skvělý!

Diky zrovna jsem rikal spolupracovnici, ze jsem mozna vymyslel nove oznaceni pro tenhle ty lidi. Ja jim doted rikal ruzne..hlavne sproste,  kdyz jsem se rozciloval nad dopisy od ombudsmana a od ruznych instituci plnym Mgr. pres ochranu vseho kolem. Jako zaklad jsem vzal slovno banderovci, coz bylo napr. pro meho dedecka z vychodniho slovenska synonymum zla a ja az pozdeji zjistil, kdo byl chudak plukovnik Bender, ale genderovci jsou fak zlo prevlecene v rouse berncim. Takovy novi Goebelsove a Goeringove.

Jarmil 23.3.2007 14:11

Re: Re: GENDEROVCI jsou skvělý!

Predem omluvu za preklepy, ale pisu u obeda, pre jinak musim tvrde makat...a to jsem sef..

elastický křupan 24.3.2007 0:16

Re: GENDEROVCI

Musím si tady trošku "natáhnout triko". ;-) Pojem "genderovci" (asociace s "benderovci" byla nasnadě) mě napadl asi před třemi roky, kdy jsem se šel podívat na přednášky feministek a ekofeministek, abych už konečně pochopil, vo co jim jde. Stejně jsem se nic nedozvěděl. Asi jsem ňáký zabedněný šovinistický "mačo"!

Šedovous 23.3.2007 13:56

A neříkejte autore,

"....už od husitů, kterým se podařilo zničit téměř všechno ze systémových zásad obchodní civilizace. ....", oni Husiti zaváděli tzv právo mílové !?

Vůbec nevíte o čem žvaníte.

PetrK 23.3.2007 16:41

Re: A neříkejte autore,

Šedovousi, nejste náhodou RUDOvous?

Pametnik starejch dob 23.3.2007 17:40

Obecně, po Husitech zůstala velká nezávislost měst,

která byla zcela zlikvidována až po bitvě na Bílé Hoře.

Sýček 23.3.2007 18:08

Pamětník ještě starších dob

Doba městských států minula .... tuším Řimskou republikou. Poslední bylo Kartágo. Je třeba osvětlit falešnou představu o husitského pokroku, svobodomyslnosti a toleranci. Ač to zřejmě bude pro většinu překvapivé, neusilovali husité o jiná "práva" než o ty svoje. Co víte o katolické emigraci husitských Čech?

Pamětník starejch dob 23.3.2007 19:12

Re: Pamětník ještě starších dob

Já jsem nepsal o městských státech, ale o velkém prostoru pro autonomii měst v rámci království, podotýkám, stavovské monarchie. Ovšem už roku 1474 se šlechtě podařilo práva měst okleštit, což např. Masaryk velice ktitizuje a vidí v tom zárodek budoucí katastrofy. Definitivní konec právům měst přisnelo ale až Obnovené zřízení zemské.

NevericiTomas 23.3.2007 21:56

Re: Pamětník ještě starších dob

A ja vzdycky myslel, ze Italie byla plna mestskych statu jeste v renesanci. Ale o Janovanech a Benatcanech se mi asi jenom zdalo.

D1 23.3.2007 13:12

Konkrétně

Aby ta diskuze měla smysl, mohl by tady prosím nějaký zelený či ekologista popsat co on konkrétně dělá, aby jeho domácnost a činnost nepřispívala k (údajnému) globálnímu oteplování a "devastaci" životního prostředí? Abychom měli nejaký návod z praxe.:-) Děkuji

Saša 23.3.2007 14:03

Jezdí na kole jak diví

a kvůli tomu se musí třikrát denně sprchovat a plýtvat vodou.

Viz též rozkošný článek na D-Fens http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2007032201

Sidi 23.3.2007 17:21

Re: Jezdí na kole jak diví

Ať žije demagogie!!

pavel 99 24.3.2007 9:24

Re: Re: Jezdí na kole jak diví

takové všeříkající heslo ekologistů.

Mirek V 23.3.2007 17:41

Re: Konkrétně

Jezdim do prace pomoci MHD, na cesty s rodinou si pujcuji auto na LPG (kdyz to jde jedeme vlakem), veci vyhazujeme az kdyz doslouzi a nekupujeme "novinky" jenom proto, abychom byli IN.

Ladislav N. 23.3.2007 20:02

Re: Re: Konkrétně

Ale to je přece obyčejné racionální chování, který každý provozuje podle vlastní kapsy. Holt když někdo nepotřebuje auto, nemá na jeho provoz nebo jezdí autem firemním a vlastní nepotřebuje, tak ho nemá. Pokud byste byl řidič, který řídí jenom několikrát do roka na cestách s rodinou, je otázkou, nakolik jste nebezpečný svému okolí....

MHD je silně dotována daňovými poplatníky. Individuální doprava naopak státu daně produkuje.

Mirek V 26.3.2007 10:52

Re: Re: Re: Konkrétně

Ale my se primárně neřídíme "kapsou". Máme na ojetinu i na nové auto, ale veřejnou dopravu volíme kvůli větší bezpečnosti a kvůli menší škodě na ŽP. A taky  že v Praze je aut mnoho, špatně se hledá místo k zaparkování.

jkotek 26.3.2007 17:00

Re: Re: Re: Re: Konkrétně

Naopak Mirku. Je to prane Vase kapsa, kterou se ridite. Rozhodujici totiz neni, kolik penez MATE, ale jak a za co je UTRACITE. Neboli protoze dokazete porovnat nejen prinosy automobilu, ale i jeho naklady jste se pro nej nerozhodl. Pro Vas je opravdu vyhodnejsi auto nemit a pouze si jej obcas pujcit. MHD jezdi tam, kam potrebujete, je levnejsi, bez rizika velke ztraty (ukradeni vozu/havarie), tak pouze clovek, ktery se NERIDI svou kapsou, ale svym CHUJEM pojede autem jen aby ukazal, jak ho ma dlouheho.

pavel 99 24.3.2007 9:26

Re: Re: Konkrétně

pokud to má být příklad ekologického žití, tak je to hodně slabé - guru říkal snížit spotřebu energií na polovinu.

Mirek V 26.3.2007 10:42

Re: Re: Re: Konkrétně

Reakci typu "to je málo" jsem čekal. Ale člověk přece musí nějak začít. Jak snižujete spotřebu Vy?

pavel 99 26.3.2007 11:13

Re: Re: Re: Re: Konkrétně

Asi by to chtělo vyjasnit si kontext, v jakém se bavíme. Pokud předpokládáme "rozumnou energetiku", pod čímž rozumím "nedogmatický mix zdrojů", pak jsou Vámi nadnesené úspory chvályhodné a v pořádku. Pokud předpokládáme "dogmatickou energetiku" (odstavení jaderných a z větší části i fosilních zdrojů) - proto jsem zmiňoval onoho "guru", tak nelze "začínat s málem",  ale je nutno se pohybovat v mantinelech, které nám (při platnosti fyzikálních zákonů) budou dány - a v tomto případě jsou Vámi nastíněné úspory zcela nedostatečné.

Pokud Vás zajímá mé "osobní" snižování, tak začínám tam, kde to má největší význam - zateplení a vytápění a to dokonce i v práci (vytápění odpadním teplem). Třeba servisní cesty jsme díky vzdálené správě a diagnostice omezili o desítky tisíc kilometrů za rok. Přesto jsem si vědom, že v celkovém trendu je to zcela zanedbatelné. (Např. jediná vyhláška hygieny o skladování potravin to "přeplácne" o několik řádů.)

asd 23.3.2007 12:17

Mezinárodní média (BBC, New York Times, Washington Post)

Mezinárodní média (BBC, New York Times, Washington Post) vůbec nezaznamenala projev Václava Klause v americkém senátu na antiekologická témata.  Ale někde jsem slyšel, že NYT budou přebírat články z NP.