2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Kompenzace za slevy – to je byznys!

Jančurovo dopravní impérium si od státu přišlo na docela slušný balík necelých sto milionů na slevách. Inu, jak zní legendární Šimkova věta: Nechci slevu zadarmo!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vandas 12.3.2015 12:52

zkouška

http://eolo.rajce.idnes.cz/nastenka/

Š. Hašek 10.3.2015 21:39

Re: Všechny kompenzace a dotace

Vypadá to, že Babiš vadí v republice asi patnácti občanům. Nám dvěma a tomu zbytečku na NP.

No, nevadí. Načerpanej řepkař jeden, slovenskej, boha jeho!

Š. Hašek 10.3.2015 21:35

Re: konkurenční prostředí

Pokud konkurence/trh jest primárně vulgární slovo (v původním slova smyslu), potom nelze vytvořit "úřednicky/politicky" konkurenci.

Snad jen vyčíslit jednotlivé toky peněz v tom labyrintu. A "trochu něco vyladit". No, možná furt lepší než za statní plánovací komise a modré armády. Pamatuji dobře.

Š. Hašek 10.3.2015 21:30

Obecně dobře popsaný

maglajs, když socialisté si hrají na obchod/trh. Stejně se to "vyřeší" dalším zvýšením kompenzací/dorovnání/dotací/zadarmo/regulací/podporou pracovních míst/regionální soudržností .................... není problém, malinko zvýšíme parametry státního dluhu, kanceláří více. Hlavně nevytočit plátce nejnižších daní - lid.

Nebrat doslova, státní doprava jest trochu něco jiného než oprava obuvi.

V. Kain 10.3.2015 16:15

Re: Všechny kompenzace a dotace

Jakmile v diskusi připomenete Babišovi,že na dotacích pobírá několikanásobně víc než odvádí na daních,tak začne urážet a blekotat českoslovenky.

J. Šimek 10.3.2015 13:19

Re: ...ČD zde vlastně jenom paběrkuje...

Jen jste plivnul. Podstatu jste opoměl. Za ty prachy z eráru ČD nepaběrkuje, i kdyby ten podíl slevových kompenzací byl 0%.

Z. Lapil 10.3.2015 13:09

Re: ...ČD zde vlastně jenom paběrkuje...

Podle mě se "mladej" rozhoduje podle toho, co "všichni vědí". Soukr. dobře, ČD špatně. Zrovna teď nedávno naši puberťáci jeli z Olomouce do Pardubic. Absolutně je NENAPADLO jet s ČD, přestože s Jančurou měli k dispozici jediný spoj s nutností kupovat jízdenku několik dní předem, zatímco ČD jezdí vlakem srovnatelné kvality (zkusil jsem obojí; pravda, Jančuru jen jednou, ale byla to docela katastrofa) co hodinu a jízdenku koupíte na nádraží. Zkoušel jsem jim to povědět, ale znáte to - skelnej pohled a okázale znuděné čekání, až se stařík vykecá :-).

Ale zadostiučinění se mi dostalo, jen to nikdo neví. Byla to ta neděle před pár týdny, co nějaký pablb ohlásil bombu na blíže nespecifikovaném nádraží, takže vejprava přes hodinu čekala na málem jediný zpožděný, leč žlutý vlak, zatímco ČD už vesele jezdily kolem na čas. Nevím, jak se to stalo, u Jančury je běžné pěti desetiminutové zpoždění, zřejmě jak jezdí dvakrát tak těžkými vlaky, než na které připravoval jízdní řád, ale 70 minut. je dost unikát.

V. Němec 10.3.2015 12:55

konkurenční prostředí

Základní problém je, zda vůbec může soukronmá společnost konkurovat státní firmě jako je ČD.  Soukomá firma nemůže snižovat ceny jízdného pod náklady. ČD tím nejsou omezovány - prostě jen vykážou vyšší ztrátu a stát= z našich daní to ČD "doleje". Což je docela unfair (ne)konkurenční prostředí.

A pokud jsem pochopil dobře,autor by byl spokojen, kdyby ČD čerpaly tu slevu samy - a pak by to bylo v pořádku!

Co takhle zrušit veškeré dotace? A to i ČD.

J. Kopeček 10.3.2015 12:02

Všechny kompenzace a dotace

je jeden velký podvod. Bureš se vždy při debatách dušuje, že on platí daně. Nikdy ale neodpověděl na otázku, kolik dostává státních dotací. O Jančurovi snad ani nemá smysl mluvit.

P. Švejnoch 10.3.2015 12:01

Re: ...ČD zde vlastně jenom paběrkuje...

Jestliže je podíl ČD na slevových kompenzacích jen 10%, jak uvádí autor, pak ano - ČD jen paběrkuje. Vy sice autorem uvedené procento nerozporujete (protože navíc níže implicitně připouštíte, že o tom poměru nic nevíte), ale dřístat a plkat musíte, že, pane J. Spammere Šimku 066?

J. Šimek 10.3.2015 10:45

Re: ...ČD zde vlastně jenom paběrkuje...

Já rozporuju, že by ČD jenom paběrkovaly v čemkoliv. Jestli s ČD jezdí zlomek slevařů, tak dělají něco blbě. Dotace do ČD jsou přitom ročně v desítkách miliard a ještě sekají ztráty. Přijít s nápadem, že má Jančura dávat slevy ze svého, je z tohohle pohledu, jasná blbost.

P. Götze 10.3.2015 9:17

Re: ...ČD zde vlastně jenom paběrkuje...

a vy tusite, jak se mladej rozhoduje, jestli sedne na vagonu ceskych drah, nebo sedne k jancurovi? Zkusil jste nekdy ten rozdil? Zeptal jste se nekdy mladejch?

J. Šimek 10.3.2015 8:46

...ČD zde vlastně jenom paběrkuje...

to toho o drahách moc netušíte, co ?