11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Klaus kritizuje ČNB

Dokonce i ten, kdo opravdu nemá rád Václava Klause, mu musí jednu věc přiznat. Dokáže velmi efektivně dostat svá témata do veřejné debaty a trvat na nich tak dlouho, až se projeví, že měl aspoň v něčem pravdu. Prokázalo se to při jeho kritice nedostatků v evropské demokracii i při jeho útocích na ekologické hnutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 26.3.2014 12:11

Re: Pane Holube,

Já vím naopak, co dobrého udělal (a převažuje to nad špatným) i o lidech, kteří ví podobně.

Pravda, nejsou to komouši, oranžgutani ani ekoteroristé a ekovyžírkové.

M. Prokop 26.3.2014 12:09

" i při jeho útocích na ekologické hnutí"

Ekologistické.

Ekologové nikomu nevadí. Zelení šílenci ano.

S. Donát 26.3.2014 11:58

Re: Pane Holube,

"Víme co udělal..." za koho mluvíte? Za sebe? Svoji rodinu? Nebo nějaký uliční výbor?

S. Donát 26.3.2014 11:57

Re: Autore probuď se

Souhlas. Václav Klaus byla jedna z pozitivních věcí, která se této zemi přihodila...

J. Řezníček 26.3.2014 11:20

Pane Holube,

proč se o té osobě vůbec zmiňujete ? Jaký to má smysl ? Přece víme co udělal a naopak neudělal, ale od r. 1992 nic dobrého pro republiku a občany. A že má někdy pravdu ? Kdo se vyjadřuje často, musí mít občas pravdu - třeba, že voda je mokrá. Často vystoupí, aby odvedl pozornost od skutečných témat.

J. Holiš 26.3.2014 10:47

Re: Na K. Filka a M. Pechra, každý má svoji pravdu

Amnesie prospěla těm největším zločincům tohoto státu a nebyla to jen ta novoroční, ale bylo jich mnohem více, které obdrželi jeho příznivci a "dobří" známí, ano ti ji ocení, ale né národ. Postiženým zůstaly jen oči pro pláč. Kam dovedl tuto republiku Otec zakladatel ODS, neustále se propadáme v řadě mezinárodních srovnáních, to je důsledek jeho moudrého vedení, ve kterém pokračují jeho příznivci a obdivovatelé. Ano, chilské pero je banalita, stejně jako demonstrativní "atentát", zasmál se tomu celý svět.

H. Gene 26.3.2014 10:35

Re: Autore probuď se

"To kde se nyní nachází ČR je největším dílem Klause a jeho přisluhovačů."

V podstatě máš pravdu, a já jsem mu za to celkem vděčný. Ani socdemáci to zatím nestihli všechno rozmrkat. A že to je co říct!

Z. Švrček 26.3.2014 10:04

Re: Klaus jako ekonom neřídil ani trafiku a o trhu nemá ponětí.

SDte se zbláznil? Nevšímat si rádiomajáku, když letím v mlze?

Z. Švrček 26.3.2014 10:03

Re: Autore probuď se

Zda-li by to vyšetření nepomohlo i některým hooooodně zaujatým diskutérům.

S. Donát 26.3.2014 9:53

Re: Pane Autore

Žofinka možná myslela dobu, kdy byl Václav Klaus v naší zemi ministrem financí a premiérem. Nebo možná nemyslela vůbec, to se jí stává zhusta.

M. Martin 26.3.2014 9:39

Re: Klaus jako ekonom neřídil ani trafiku a o trhu nemá ponětí.

Zato vy chaloupko jste řídil tak akorát hovnocuc.

S. Donát 26.3.2014 9:37

Re: Klaus jako ekonom neřídil ani trafiku a o trhu nemá ponětí.

Vy si dělejte co chcete, já si ho určitě všímat budu, neboť zhusta na jeho slova dojde.

J. Chaloupka 26.3.2014 9:34

Klaus jako ekonom neřídil ani trafiku a o trhu nemá ponětí.

I tu profesuru získal jako předseda vlády od "devótních poddaných". Prostě si jej už nevšímejme. To bude nejlepší odměna za jeho "vlády". Jako pravicový politik se odkopal už v době, kdy pomýšlel na obecní byt.

K. Janyška 26.3.2014 9:30

Václav Klaus je třídou tříd a jednou bude chválen do nebes.

Ale až po smrti. Tak to u nás chodí... Dzp.

M. Pechr 26.3.2014 9:18

... probuďte se ...

...souhlasem se Sohorovou se lze obyčejně úspěšně zdiskreditovat... ...autor má pravdu... ...na Klausova slova v závažných věcech došlo a nějaké pero je proti tomu banalita... ...amnestii málokdo správně pochopil...

P. Schuster 26.3.2014 9:11

Re: Autore probuď se

Mám stejný názor, někteří lidé doslova nenávidí Václava Klause a všechny bývalé problémy házení na něho. Nic není černobílé, ale trochu objektivnosti v pohledu na VK by neškodilo.

K. Filek 26.3.2014 9:04

Re: Autore probuď se

Pro vas je Klaus vinen za vše co se tady děje.I kdyby měl stokrát pravdu tak vám to nebude recht.Jste prostě zaujaty.Autor má pravdu a probudit se musite vy.

J. Holiš 26.3.2014 5:53

Autore probuď se

Plně souhlasím se stanoviskem paní Sohorové,k dalšímu příspěvku pana Sulce kladu otázku,zda ten příspěvek nemyslel ironicky. To kde se nyní nachází ČR je největším dílem Klause a jeho přisluhovačů. Samozřejmě, že se o to rovněž přičiniĺy i další vlády, které v tomto absurdistánu vládly. Nynější Klausův následovník v tomto trendu pokračuje. V nedávném pořadu ČT v Hyde park moderátor položil hostu otázku: Jaký je rozdíl mezi Klausem a Zemanem? Odpověď byla jednoznačná, "žádný, pouze Klaus je pevnější v nohou". Dále dodal, že politici před vstupem do politiky by se měli nechat vyšetřit psychologem. Klausova amnestie, jeho extempore s chilským perem, dále demonstrativní atentát plastikovými kuličkami na jeho osobu nevymizí z našich novodobých dějin.

P. Sulc 26.3.2014 4:19

Re: Pane Autore

Zoficko, president nemuze nic menit, nic narizovat, nic dirigovat. Jen jmenuje vladu a jine funkcionare, podepisuje zakony a prijima vyslance. Vykonnou moc zadnou nema. V podstate je dosti zbytecny. Vladne vlada, a zcela absurdne take dela zakony, podle kterych vladne, parlament je jen odkejvava.

Z. Sohorova 26.3.2014 3:30

Pane Autore

Vy se chcete dostat do Klausovaq Institutu?  Nemate sanci tam uz je  preplneno  a hemzi se to tam tema komu se nechce nic delat  za dobrou mzdu Klaus podle Vas je dobry ekonom a za deset let vladnuti kdy mel moznost do vseho mluvit a ledasco zmenit neudelal vubec nic a dokazal z nasi zeme udelat bordel prvniho radu kde co udelal vsechno domrvil a jen zlodejum a koruparum pomohl ,protoze to urcite  nedelal zadarmo ,proto je u Vas dobry ekonom