3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Když se manžel a dluhy vymknou z ruky

MMM (= můj mlsný manžel) do mě tak dlouho hučel, abych knižně vydala recepty, které jsem byla donucena vymyslet a začít používat kvůli nemalé potravinové přecitlivělosti MMM (= mého mlsného manžela) i zbytku rodinky, až jsem kapitulovala

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 30.10.2013 18:47

Výborný článek

Baron "Prášil", který byl zatím jediný kdo se vytáhl z bažiny táhnutím za vlastní vlasy dostal v EU velkou konkurenci. Nikdo se tentokrát ale nesměje.

V. Kolman 28.10.2013 14:32

! ! ! S L Á V A ! ! !

PERPETUUM MOBILE (navzdory škarohlídům fyzikům) bylo KONEČNĚ VYNALEZENO!

Ale brzy zazvoní zvonec a pohádky bude konec :-((

P.S. - Celý tenhle průs....švih začal okamžikem, kdy místo starých a dobrých poctivých zlaťáků, stříbrňáků a měďáků byly dány do oběhu t.zv. "bankocetle", jejichž platnost je časově omezena (co si dnes koupíte za stovku s Gottwaldem?) a navíc podléhají inflaci. Z tohoto hlediska jsou banky zbytečným parazitním mezičlánkem. Cesta zpátky v dnešní době virtuální reality už asi neexistuje.

L. David 28.10.2013 14:18

Je pouze otázkou krátkého času,

kdy se celý vyumělkovaný finanční svět (založený na dluhu) zhroutí.

Začne to pádem dolaru a v dominové smršti rozvrátí celý svět. Nepostihne to snad pouze pralesní indiány.

V. Vaclavik 28.10.2013 11:21

Zacyklenost

je jen zdanliva. Ve skutecnosti neni ten autorkou popsany proces vzajemneho si vychazeni na ruku statu a bank nicim jinym, nez tunelovanim dlouhodobych uspor obyvatelstva. A bude to takova prca, az se to jednou provali, jakoze se to provalit bude muset.

Mimochodem, tato zdanliva zacyklenost je duvod, proc to dnesni ''tisteni penez'' nevyustuje v cenovou inflaci, proc nijak nepomaha prekonat recesi, proc zdanlive nema ''zadny efekt''. Efekt tu ale samozrejme je, a je jim fakt, ze porad jeste mame ty banky...

D. Krajíček 28.10.2013 8:00

Řešení

Zlato. Nemovitosti. Investice do jídla a zbraní.

P. Khail 28.10.2013 17:09

Re: Řešení

Například 11 z 10 židovských majitelů z časů před 2. sv. válkou to potvrzují.

D. Krajíček 28.10.2013 17:18

Re: Řešení

Ovšem na rozdíl od jihoamerických rančů nacistických pohlavárů, kteří se zlatem uprchli z kolabujícího Německa (a zahynuli v Jižní Americe hroznou smrtí - sešlostí stářím).

P. Khail 28.10.2013 21:07

Re: Řešení

Nevěděl jsem, že krádež nebo lup jsou investice. To samozřejmě mění situaci.

D. Krajíček 28.10.2013 21:14

Re: Řešení

Vy jste dal příklad v němž investice nefungovaly. Já poukázal na opačný příklad, kdy tytéž investice v jiném historickém kontextu fungovaly. Je tedy investovat správné nebo nesprávné? To je oč tu běží.

P. Khail 29.10.2013 8:29

Re: Řešení

Váš nadpis je Řešení, já jen poukázal na to, že váš návrh řešením být nemusí, ergo kladívko,  každá investice může se ukázat skvělou a stejně tak každá investice může být naprostou katastrofou. Můj děda (a mnoho jiných) přišel o celoživotní úspory na penzijním spoření stejně jako Židé o majetek movitý i nemovitý. Vždy je to o štěstí, svým způsobem loterie života.

D. Krajíček 29.10.2013 8:38

Re: Řešení

Takže připouštíte, že nakupovat zlato, investovat do nemovitostí, zbraní a potravin má smysl, i když ne vždy to vyjde?

Pak jde o řešení.

P. Khail 29.10.2013 11:37

Re: Řešení

Takže myslíte, že když to nevyjde, je to řešení?

P. Khail 29.10.2013 8:31

Re: Řešení

A pokud lup nebo krádež jsou pro vás investice máte velmi zvláštní pojetí morálky.

K. Pavlik 28.10.2013 0:50

Stastna to zena

Nelze nez citovat pani kneznu z babicky. Autorka dobre popsala problem a navrhuje vyborne reseni - nemit ani floka. Tato metoda vyborne, dle me mamy, pracovala tez pri menove reforme. Bohuzel autorka nenabizi reseni pro zoufalce jako jsem napriklad ja,kteri si setri na duchod, nejake rozumne reseni - ono asi zadne neexistuje (nebo existuje a ja o nem nemam ani poneti). 

J. Chaloupka 28.10.2013 9:32

Vychovat řádně děti, pořídit si bydlení a kus půdy, nejlépe i s kouskem lesa,

nakoupit dobře schovatelné věci jako třeba zlato (a kdo na to má tak ještě lepší diamant - protože ten nenajdou lovci kovů), nějaký investiční obraz, opravit králíkárnu a kurník, případně přistavět chlívek na prase a kozu. To jsou možnosti. A samozřejmě pěstovat dobré vztahy v rodině, protože tu katastrofu, kterou to jednou skončí, přežijí jen soudržné rodiny.

F. Kusák 28.10.2013 10:15

Re: Vychovat řádně děti, pořídit si bydlení a kus půdy, nejlépe i s kouskem lesa,

Tak nakupovat zlato nebo diamanty, tak to se musí umět, to s prominutím nemůže každý blbec. Chovat králíky a slepice, starat se o záhumenek a vařit si čaj z listí, tak toho bych se také nechtěl dožít. Tak já nevím. Snad jedině taková moudrost: "žít je prostě riziko, ale někdy docela krásné".