27.5.2024 | Svátek má Valdemar


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 20.7.2011 22:15

Ale velký kulový, autore.

Ad 1: na minomety, gripeny, promopra apod. bude v rozpočtu furt peněz dost, krize nekrize, o to už se Vondrové a spol. postarají. Kdybychom výše uvedené minulých 20 let nenakupovali, nemusela by se dělat důchodová DEforma, ba ani daně z příjmu bychom ještě po jednu generaci platit nemuseli. Ale když ono tlamounům nejen že se chce furt ještě žrát, když už není z čeho, oni navíc ještě chtějí žrát čím dál víc. Ad 2: zvýšením procentní sazby daně, ať už přímé, či nepřímé, nemusí dojít ke zvětšení vybraného objemu daně, často je to dokonce naopak - ale to ví už žáček 1. ročníku obchodky, jen machři typu Kalousek, Nečas apod. to, zdá se, ještě pořád nevědí. Lidé prostě ty zde předražené věci nebudou kupovat. A aby je nakoupili v cizině, na to tam ani nebudou muset jet, mohou už teď nakupovat po internetu (a taky to dělají, včetně mne). Ledaže by nám ta nová šlechta pěkně po bolševicku zakázala internet, cestování a veškeré dovozy zase zatížila mastným clem - v zájmu "republiky" a "ochrany trhu" - náš bolševický kapitalismus si rozvracet nedáme, že. Páni Janyška, Tesařík a spol. by nám to tu pak po goebbelsovsku mohli  pěkně "proargumentovat" :-/

J. Vích 19.7.2011 20:01

poslechněte autore vy jste humorista

obvláště ten závěr. O tom jak dopadly země které neškrtaly a neškrtají  podle návodů Centrální evropské banky a MMF( Kalousek a současná garnitura plní jejich zadání). Asi Vám uniklo , že tyto země a včele s jejich jejich zkorumpovanou politickou reprezentací, byly těmito institucemi dlouhá léta předtím vedeny, dotovány  a cíleně zadlužovány.  Zeptejte se lidí na Islandu ( pokud vám to cenzura EU umožní) nebo Argentinců jaký mají recept na prosperitu, po těchto zkušenostech - zákaz vstupu MMF a US bank. Ano ty jižní země i celá Evropa zbankrotují , to si snad cvrdlikají vrabci na střeše, ale že by to pozitivně ovlivnila, či snad zachránila jednostranná politika škrtů a útlumu veškerých investic( mimochodem důvod omezit dotace z EU tak, že ne ,že by Brusel jako nechtěl dát, ale jsme "zodpovědní" a šetříme svůj podíl, že ?) a ovádění oněch virtuálních dluhů, spíš už jen  lichvářských úroků ( komu?) - stahují prachy před krachem.

J. Šejnoha 20.7.2011 15:24

Re: poslechněte autore vy jste humorista

Vy jszte asi četl jiný článek.

Nevšiml jsem si propagace  MMF a  US bank ?

J. Kadeřábek 19.7.2011 15:33

Meritum článku některým diskutujícím uniká.

Je jím Johnovo prohlášení, že rozpočet je katastrofický protože nepočítá s nějakými +14 miliardami na ministerstvo dopravy. Já vidím tu katastrofu zase jinde, každoročně si půjčujeme přes 100 miliard a každoročně splácíme úrok (aktuálně) 80 miliard. Takhle doma hospodařit tak si dám pár facek abych se probral.

P. Skřivan 19.7.2011 14:48

Myslím, že hlavně,

by si politici měli odvyknout neustále natahovat ruku, když jim dojdou peníze.

P. Fiala 19.7.2011 11:35

A státní podnik ČEZ dostaví Temelín za 500miliard Kč

Jo, jo čím více strachu a deptání obyvatel, tím větší šance na "zlaté" kšefty na ministerských postech, či korupci lídrů politických stran.

J. Šejnoha 20.7.2011 15:27

Re: A státní podnik ČEZ dostaví Temelín za 500miliard Kč

ČEZ není státní podnik ale  akciovka  světšinovým ( asi  60%  státním podílem ) a dostavba  Temelína  nebude financována  ze  státního rozpočtu.

To jen tak pro pořádek. 

J. Blažek 19.7.2011 9:14

Jako vždy ....

.... autor připrdelkuje Straně a vládě.

T. Kočí 19.7.2011 8:08

Katastrofický rozpočet

Je to prů.er.Když dost radikální zvýšení DPH přinese jen 10 mld,to je pověstné plivnutí do moře.Prošustrovalo se to nedávno a těžká bude cesta ven.Politici musí mít hroší kůži a na ní ještě brnění,jinak by takovej Sobotka nemohl ani z baráku a ne kafrat ve sněmovně.

J. Blažek 19.7.2011 9:15

Re: Katastrofický rozpočet

Pokud Vám není známo, tak Kalousek letros odpustil bohatým 31 miliard za neplacení daní a pojistného. Tahat sem Sobotku, který už 5 let není ve vládě je hodně nemístné !!!

J. Kadeřábek 19.7.2011 15:35

Re: Katastrofický rozpočet

Loutku Fišera tahali soc. dem. společně s ODS za provázky. Takže skutečné odstavení od rozhodovací moci trvá 1 rok.