3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Kapři asi podraží...

Stejně jako v mnoha letech minulých se také letos již za pár desítek hodin objeví na ulicích tradiční kádě s tekoucí vodou a živými vánočními kapry. K uvedené tradici přitom v posledních letech patří i relativně stabilní cena, bez ohledu na to, jak se v průběhu roku vyvíjely podmínky chovu kaprů v našich rybnících.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vyšata 16.12.2014 10:28

Prostě bude napravena nerovnost danění,

každý majitel jakéhokoliv kousku země je daněn a jeho plocha je sešněrována spoustou omezení, musí se o něj starat a mimochodem také tvoří krajinu, prostě stejně jako rybníky. To že vycucala lobistická klaka ze státu sta milionů na propagaci tuzemských ryb s rybníkama nemá co dělat, to si vydudlaly propagační firmy aby si na rybičkách namastily kapsu. Stejně celá propagace neměla žádné viditelné dopady. Pamatuji si na jednoho Bernarda, chudého tak, že si vhodným tlakem vydudlal na státu nedanění malých pivovarů a ejhle časem se zrodil na úspoře daní boháč. Všechny vyjímky a dotace by se měly zrušit.

P. Čech 16.12.2014 12:05

Re: Prostě bude napravena nerovnost danění,

To sice máte pravdu, ale v tom případě by se musel zrušit celý náš slavný, socialisticko anarchistický politický systém. On totiž s dotacemi stojí a padá socanský systém. To, že v takovém socialisticko anarchistickém systému jsme nuceni žít je dílem pouze a jedině politických stran a to nejen těch, které mají socialismus v názvu, ale i ODS, TOP 09, KDUČSL a ČSSD. V případě, že by se odstranily všechny dotace a výjimky, tyto politické strany by ztratily důvod existence a zanikly by. . Nápad je to ovšem dobrý.

K. Vyšata 16.12.2014 13:01

Re: Prostě bude napravena nerovnost danění,

Zdá se, že Babiš docela šikovně seřezává zatím ty malé lumpárničky které se za těch 25 let vydudlalo na státu hodně. Napadá mi, že by možná bylo lepší, udělt seznam všech penězovodů do různých skupin a najednou je snížit tak o 5%. Sice by se řvalo od pobíračů státních žebračenek, ale protože by to zas tak moc bolestivé nebylo, do půl roka by bylo ticho. Podívejte se jak nás okradla na hodnotě Kč Singerova parta a spolkli jsme to.Taky to byla vylobovaná lumpárna pro zasvěcené.

V. Kain 16.12.2014 15:02

Re: Prostě bude napravena nerovnost danění,

Mandatorní výdaje rostou ale důchodci tím vini nejsou.A proto se, aby se mohlo rozdávat a korumpovat určitou část voličů hledají zdroje.A to bychom se na to podívali,že by se nic nenašlo co by ještě nešlo zdanit? Blíží se doba,že i ten pitomý kapr bude pro spoustu lidí pochoutkou.

P. Čech 16.12.2014 17:48

Re: Prostě bude napravena nerovnost danění,

A hlupáci jej budou dále kupovat. Jakoby neexistovaly na trhu jiné, levnější ryby.  Osobně nekupuji máslo nad 25 Kč a hovězí zadní jsem koupil naposled, když stálo 33 Kčs.  Na trhu je více jiných druhů levnějšího masa. Kdyby se takto chovalo mnoho lidí, obchodníci by museli slevit, jinak by zkrachovali. A o tom to je, vážený. Lidi mají moc peněz a tak si jich neváží.

P. Čech 16.12.2014 8:33

kvůli našim zákonům?

Zákony za nic nemohou, nevznikly samy od sebe. Je to kvůli našim zákonodárcům, jejichž naprostá většina jsou diletanti nerozumějící téměř ničemu. Vzešli totiž z politických stran, kde odbornost je považována za zbytečnost. Od  kandidáta ve volbách se totiž očekává jediné a to naprostá loajalita. Nic jiného. A podle toho to také vypadá. I zákony podle toho vypadají. Jsou totiž schvalovány nikoliv odborníky, kteří by takové paskvily nepropustili, ale ideologicky zpracovanými diletanty. Tedy, není to kvůli našim zákonům, ale kvůli našim zákonodárcům. Jaký pán, takový krám.

J. Schwarz 16.12.2014 19:09

Re: kvůli našim zákonům?

pak je ovšem také otázkou, za jakou to "odbornost" by měli poslanci brát plat, když poslancem může být i uklízečka pokud jí to tam "volič" hodí. Poslancování by mělo být čestnou funkcí, kterou by dotyčný dělal pro "dobro vlasti". Konečně po celou volební kampaň kandidáti tvrdí, že pro ně není většího štěstí než "pracovat pro blaho Lidu". A když se toho štěstí domůžou, najednou chtějí peníze! No není to chucpe?

P. Čech 16.12.2014 20:28

Re: kvůli našim zákonům?

Je.Ale té uklizečce,která je uvedena mezi kandidáty nikdo nikam nic nehází. U nás totiž nejsou voleny fyzické osoby, ale politické strany,koalice a hnutí. Toto je doslova psáno ve volebních zákonech, týkajících se voleb do poslanecké sněmovny, zastupitelstev krajů a obcí. "Zvoleni" jsou tak ti kandidáti, kteří jsou uvedeni na volitelných místech kandidátek politických stran a hnutí. Zamíchat s tímto mohou pouze ti voliči, kteří kroužkují, ale moc ne. Ono totiž nesmíte volit osoby napříč kandidátkami stran a hnutí, ale pouze v rámci nich. Tento systém znamená všechno možné, jen ne svobodné volby.