26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hodne neRath 2.3.2006 16:44

Re: Re: uz to bude 10-12 let -

nejlepsi kampan bude, az obcanum dojde elektrina.... jen bude trochu pozde
Pavel Lukavský 2.3.2006 15:56

Re: uz to bude 10-12 let -

Sohlasím s Vámi, v demokratické společnosti by měla proběhnout slušná kampň jak příznivců, tak odpůců, akorát si upřímně řekňeme kolik a kdo mohl použít peněz na propagační kampaně a jaké media a formy kdo mohl volit. Pokud si společně odpovíme, že šance byly rovnocené - není co řešit.
Pavel Lukavský 2.3.2006 15:50

Re: Re: Pohled jinak

Ale z pravopisného hlediska máš pravdu - Recylkace - promiň
ticha@dohoda 2.3.2006 15:46

uz to bude 10-12 let

co jsm na CT2 videl dokument o francouzske jaderne politice/mirove/, prace s verejnym minenim v dane lokalite,osvetove programy, diskuse, pred tim nez se stavbe JE schvalila byl vykonan obrovsky kus prace pro to aby se k lidem dostaly seriozni informace, v te dobe ve stredni Evrope bylo o usta se jadra vubec zastavat, no a co delaji rakousti zeleni kvuli Temelinu, to snad neni treba ani psat
Pavel Lukavský 2.3.2006 15:46

Re: Re: Pohled jinak - reciklace jaderného odpadu

V obecné rovině si velmi vážím názoru, že neexistuje odpad, ale jde o surovinu. Bohužel mi trochu uniká k čemu, mimo jaderných hlavic by se to dalo použít reciklované jaderné palivo. (trochu jakou vyhánět čerta ďáblem). Jinak, dnes se nedokážeme se ctí popasovat ani s reciklací pet lahví.
ptakopysk 2.3.2006 15:35

Re: Re: test

"hovno" v uvozovkách je politicky korektní a projde fšude!!!
Balu 2.3.2006 15:20

Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

Kdyby jste byl velkoodběratel, tak platíte taky korunu. Firma kde jsem zaměstnán platí cca 930 Kč za 1 MWh.
JJ 2.3.2006 15:14

Re: Pohled jinak

 
Myslim, ze se obecne predpoklada, ze se palivo bude recyklovat a dale vyuzivat. Ten nejproblematictejsi odpad odpadne, ale zatim to nelze s urcitosti tvrdit, protoze komercni technologie se predpoklada nekde mezi 2020-2030.
Pavel Lukavský 2.3.2006 15:13

Re: Re: Pohled jinak

Prosím nestrašme malé děti, že za dvacet let nebude to či ono, možná nebude vše co říkáte, ale nejspíš tady nebudeme mít to trvalé úložiště,a rád bych se mýlil.
Pavel Lukavský 2.3.2006 15:10

Re: Re: Pohled jinak

Dle mého, a podle infirmací z medií, to není ani ČEZ, ani politické strany, ale obyvatelé té které oblasti (posledně Batelov) a to prosím bez nálepek zelení, filajoví či puňtíčkovaní. A tak je to všeobecně na celém úzamí naší republiky - Máte jine informace z proběhlých obecních referend?
Pavel Lukavský 2.3.2006 15:04

Re: Za nebo proti?

Rád bych se ohradil proti citaci "skepse v Evropě končí". Domnívám se, že se jedná o složitý mechanismus lobi, tlaků politických stran, ekonomických argumentů a rádoby argumentů a jasnou obpověd nedá i ta najlépe formulovaná otázka v celoevropském referendu.. Prosím, ponechejme si zdravou míru skepse.
honzak 2.3.2006 14:59

Re: Pohled jinak

zjistěte si prosím, kdo nejvíc brání výstavbě centrálního úložiště jaderných odpadů. Pak teprve vyslovujte soudy o obecném ohrožení.
joe 2.3.2006 14:59

Re: Pohled jinak

Na to konečné uložiště je ještě několik desítek let čas, ale hrozí nebezpečí, že do té doby nebudeme mít čím svítit a co nalít do aut, protože se uškrtíme na rostoucích cenách olejářské lobby.
joe 2.3.2006 14:56

Re: Vůbec nejsme bronzoví

Tlakovou nádobu pro pátý finský jaderný blok (Olkiluoto 3) vyrábí Japonci, nikdo jiný na světě by tak rozměrnou nádobu nevyrobil. ŠKODA JS vyrábí pro hlavního kontraktora, francouzskou f.Areva, vnitřní vestavbu tohoto reaktoru, což je rovněž extraliga na tomto trhu. Rusové si naši fabriku nevzali. Byla jim prodána za více než 1 miliardu Kč. tehdejším českým vlastníkem.
Pavel Lukavský 2.3.2006 14:51

Pohled jinak

Nejsem v zásade ani pro, ani proti výstavbe jaderných elektráren, ale zdá se mi uvažovat o výstavbě nových atomových elektráren (už i pomalu s hotovými plány a vybraným místem), ještě před tím, než státní as. ČEZ (více jak 50% majetku), najde a vybuduje na našem území trvalé úložiště jaderného odpadu, je dle mého trestným činnem obecného ohrožení.
oo 2.3.2006 14:42

Vůbec nejsme bronzoví

Tlakovou nádobu pro tento reaktor vyrábí (nebo bude) Škoda JS, která nyní patří Rusům. Oni jsou zlatí. Nejdříve si vzali náš uran a teď i příslušnou fabriku.
JJ 2.3.2006 14:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

 
Nemeli kam vyvazet? Proste bychom vyvazeli, ale za min. Tak jako to delal CEZ pred 4-5 lety, protoze ceny byly nizsi, protoze svetove ceny uhli a ropy byly podstatne nizsi.
 
A michat do toho odpadky je opravdu smesne. Nemuzeme nechtit odpadky, ale muzeme si stanovit pravidla, za jakych je prijmeme (napriklad slozeni kauce pri dovozu, ktera propada, pokud odpadky nebudou zpracovany - pouze takove odpadky lze dovezt). Mate v tom zmatek.
JJ 2.3.2006 14:38

Re: Kdo dopomohll při volbách? Zelení.Co za to?Zavírat atomky a víc větrníků.

 
jak se tvori cena elektriny v Nemecku jsem vysvetlil v bode 3. Nemecti zeleni na ni maji jenom maly vliv. 
 
A za to, ze jsme se rozhodli mit trh s elektrinou uz vubec ne. Pokud jsou linky na export plne a porad mame volne vyrobni kapacity, tak je cena doma urcovana prakticky monopolnim vyrobcem.
Viz volby 2.3.2006 14:23

Kdo dopomohll při volbách? Zelení.Co za to?Zavírat atomky a víc větrníků.

Program vlády pak musel vyhovět ekoteroristům a postupný útlum atomek je v programu.Současné přehodnocování je stejně včasné, jako do prázdného sklepa objednávat uhlí v září na konec února k dodání.PROTO mají málo a dovážejí a ČEZ by byl proti sobě, kdyby nevyvezl. Jenže jejich platební schopnost a platy obyvatelstva jsou někde jinde, než tady a ceny bohužel stejné téměř jsou.Pokud tu němci budou kupovat rohlík za deset korun, pekárna nebude prodávat čechům rohlík za míň...už tomu KONEČNĚ rozumíte ???
hodne neRath 2.3.2006 14:22

Re: Re: Re: Re: Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

ale to je porad dokola.... kdyby melo Nemecko slusnou energetickou politiku bez zelenych, nebylo by kam vyvazet... a pokud jse o odpady - tot kouzlo nechteneho... zrovna vcera probehlo info, ze podle EU nesmime NECHTIT odpadky z Nemecka (ale to je z jineho soudku).
JJ 2.3.2006 14:04

Re: Re: Re: Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

1. Uhelnou muzeme zavrit, elektriny mame dost. Nemecti zeleni nas nenuti k nim dovazet. Tezba uhli u nas alicence na vyrobu elektriny je take plne pod nasi kontrolou a nemecti zeleni do toho nijak nezasahuji
2. odpady - myslite odpady z produkce elektriny? Opet nas nemecti zeleni k nicemu nenuti. Navic CR muze stanovit na odpady pravidla tak, aby nedochazelo k ekonomicke ujme.
3. cena je na trhu s elektrinou urcena marginalnimi zdroji a temi jsou v nemecku elektrarny na dovazene uhli a plynove elektrarny s cenama svazanyma s cenama ropy. A to by platilo i v pripade, ze by misto vetrniku melo Nemecko jaderky. A tyto ceny uhli a ropy take nemecti zeleni neovlivnuji
.................
 
Myslim, ze v tom mate trochu zmatek a prinejmensim placete na spatnem hrobe.
hodne neRath 2.3.2006 13:41

Re: Re: Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

neracil si pan nahodou vsimnout, z ceho ze se ta elektrina produkuje? a co se na to tezi? a kde se skladujou odpady? Takze pokud by Nemecti zeleni nevyvadeli v Nemecku tolik, nebylo by kam vyvazet... a obcas by se i ta uhelna el. mohla zavrit. To ani nehovorim o cenach... ale to je jiste slozitejsi
JJ 2.3.2006 13:31

Re: Re: Re: Saso a pane Hrbku energeticke koncepce se sice delaji s dlouhym vyhledem

 
"A proc nejste bohaty, kdyz jste tak chytry?". Nebo jste na svych vizionarskych schopnostech dokazal vydelat?
JJ 2.3.2006 13:30

Re: Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

 
Predne linky na vyvoz jsou plne a elektriny u nas porad dost. A stejne porad nevidim, jak doplacime na nemecke zelene.
JJ 2.3.2006 13:28

Tak tohle si od Vas rad necham vysvetlit

 
protoze si myslim, ze nevite o cem mluvite.
janoryna 2.3.2006 13:26

Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

ty ale neplatíš korunu čezu ale 4 koruny rozvodným závodům. a navíc, když němci dají víc, budu prodávat za vyšší cenu. trh je trh. to by i pravičáci mohli pochopit.
hodne neRath 2.3.2006 12:46

Re: Re: Re: Re: Vyvážíme,skopčáci platí,víc i naši lidé díky skopčákům!

ne doplacime na to my
messenger 2.3.2006 12:37

Za nebo proti?

Z tohoto clanku mi nejak neni jasne co chce autor rici - je za nebo proti? "Bohužel, v Evropě skepse vůči jaderné energetice pozvolna končí."
RomanL 2.3.2006 12:20

Re: Re: Saso a pane Hrbku energeticke koncepce se sice delaji s dlouhym vyhledem

Já jsem to věděl, ale nikdo mi nevěřil... :-( A nevěří mi ani teď... :-(
RomanL 2.3.2006 12:19

Re: Saso a pane Hrbku energeticke koncepce se sice delaji s dlouhym vyhledem