28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Osel 19.7.2008 7:35

To jo

Pán je zcela evidenntně osel, ale můj příbuzný to není!

Martin Vičar 19.7.2008 6:48

To mi vysvětlete

Řekněme, že opravdu spekulanti nakupují CZK a tím ženou její cenu vzhůru. K čemu jim to je? Pokud by výsledkem byl skokový propad na 32 CZK/EUR, zbydou jim draze nakoupené koruny, za něž koupí méně EUR, než kolik zaplatili.

A ČNB, kdyby nyní nakupovala EUR a poté prodávala, tak na tom slušně >- vydělá...

Nebo něčemu nerozumím?

Helena 19.7.2008 8:42

Re: To mi vysvětlete

Docela jistě, stejně jako já. Kdybychom všichni viděli do burzovních spekulací, nebyly by to žádné spekulace. Mně ta silná koruna nepřipadá pravděpodobná, není důvod aby posilovala (na rozdíl třeba od forintu, ten je nízko) a stejně posiluje. Docela jistě je to umělé, ale proč, jak to skončí a kdo je za tím...?:-/

-moff- 19.7.2008 9:07

Re: Re: To mi vysvětlete

Tak celkem to tak vypadá, že to poslední prudké posilování koruny je bublina, která dříve nebo později splaskne... "spekulanti" holt dneska nakupují koruny v naději, že kurz do budoucna ještě poroste a oni ty koruny mohli zpátky co nejvýhodněji prodat, no a až se k prodeji rozhodnou "všichni spekulanti", tak holt koruna spadne, ale rozhodně není třeba se obávat, že by to bylo až někam k 31 korunám za euro, kterými tu straší autor. Ekonomii měnového kurzu a mezinárodní obchod jsem nějakou dobu studovala a můžu vám říct, že mě posilování koruny nechává chladnou ;-)

Ruda 20.7.2008 11:32

Re: Re: Re: To mi vysvětlete

tak v tom prpade nemohu odpovedet jinak nez: bud jste frigidni anebo blahoslavena. velmi pravdepodobne oboji....;-)

Jerry 19.7.2008 9:06

Re: To mi vysvětlete

Kristepane - nemate zakladni povedomi o financnich trzich. Spekulant uz ma nakoupen. Koruny, ne Eura, ale KORUNY! Kurz se stale zene vzhuru, jak kupuji i ostatni speulanti a strhavaji sebou dalsi a dalsi. A pak vsichni sedi na spousti a cekaji, az se trend otoci a koruna zacne padat. A ze se otoci, na to vemte jed. Zalezi jen kdy a jak hluboko bude padat. A pak staci, aby nekomu v pittu na burze zaskocila zvykacka, ostatni se leknou, ze uz je  to tady a zacnou korunu prodavat. A srthnou ostatni, protoze vsichni budou chtit uchovat sve zizky. A pojede to u kopecka.

-moff- 19.7.2008 9:24

Re: To mi vysvětlete

Fígl je v tom, že ten spekulant musí ty koruny zpětně prodat těsně před okamžikem, aby svůj zisk maximalizoval. Pokud ten okamžik propásne, pak mu, jak píšete, skutečně zbydou jen draze nakoupené koruny a oči pro pláč.

ČNB si eura samozřejmě kupovat může (ostatně tzv. intervence "proti koruně" na devizovém trhu je právě nákup EUR a prodej CZK), má to ale jeden háček - tím, že se vám dostane víc korun do oběhu, vám roste inflace, a to si ČNB vzhledem k inflačnímu cíli nemůže dovolit...

J. 20.7.2008 6:19

Re: To mi vysvětlete

Spekulanti spolunastartuji  pad drahe meny tim, ze ji prodaji.Spekulanti nakupuji meny, ktere podle jejich odhadu dosahly dna,a prodavaji je, kdyz se domnivaji, ze dosahly stropu.Meny samozrejme osciluji i bez spekulaci, spekulanti vlastne vydelavaji na tom,ze oscilaci posiluji.  

 Prijeti Eura by jiste skoncovalo se spekulacemi s malymi menami.Jinak je jedina ochrana proti tomu, nebyt hure informovan nez oni.Ale to by potom nebyli spekulanti oni.

vladimír314 20.7.2008 7:39

Re: To mi vysvětlete

Martine, vidíte to stejně jako já, spekulanti jsou tzv. býci a spekulují na další nezvratitelmé posilování koruny (ne němo hodlají totiž vydělat), protože vidí, že CZK se takhle chová už bezmála 10 let a ČNB se chová zcela racionálně a pro ně vypočitatelně čili je pro ně tahle investice bezpečná, CZK jen tak nepdane. Kurz je totiž držen silnou ekonomikou a skvělými výsledky exportu (zatím :-) ), rostoucí ekonomika má přece za důsledek posilování měny, ne? Všimněte si všichni diskutéři, že se spekulanti nijak nehrnou např. do Zimabwe :-D!! A možná ti spekulanti taky ví, za bývalé ČSR byla tehdejší koruna taky pěkně silná.

rolandszewczyk 19.7.2008 1:36

.

se divím,že někdo připomněl tu masarykovu zlodějnu vůči šlechtě!

zdeněk 19.7.2008 1:56

šlechta zde získala majetek robotou a vyvlastněním po bílé hoře

neměla žádné morální krédo jak se nám někdo snaží namluvit. V roce 1918 ještě byly čerstvé vzpomínky na doby kdy vládla šlechta(robota skončila v roce 1848) a navíc jsme byly vítězové.

Proč nebojujete proti vyvlastnění majetku KSČ po roce 1989? V podstatě je to to samé. rozdíl je že od bílé hory uplynulo 300 let a od vítězného února jen 41 . rozdíl je pouze v letech. Nikoli v podstatě že ten majetek by nakradený či uloupený.

Jinak byste si mohl přečíst co psala moravská šlechta Josefu II když zrušil nevolnictví a zavedl náboženskou svobodu. Rozhodně to nebylo nic osvíceného a na své poddané se dívala jako na majetek bez práv.

rolandszewczyk 19.7.2008 3:01

Re: šlechta zde získala majetek robotou a vyvlastněním po bílé hoře

hm,takže tzv.česká šlechta získala před Bílou Horou majetek jen v potu tváře a to vlastní,tedá podle Vás a Jiráska?imho,císař majetek nezabavil,anobrž zkonfiskoval popřípadě zpokutoval,a to za zradu,tady se přímo nabízí analogie ze sudetskými němci po WW2,ostatně,většinu majetku emigrantské šlechty se stejně prodalo v dražbách,ty dražby,jak známo vedli češi,jak je vedli je otázka jiná

-moff- 19.7.2008 0:45

31,48?

No nevím jak komu, ale mně by se zrovna kurz 31,5 CZK/EUR docela hodil. Vzhledem k tomu, že pracuju pro jednu americkou firmu a můj plat se odvíjí od dolaru, potažmo eura, tak bych si výrazně přilepšila. :-D

janci 19.7.2008 3:13

Re: 31,48?

Jsem na tom stejne, nu coz, pockame.... Nic jineho nam stejne nezbyva.

Helena 19.7.2008 7:37

Re: 31,48?

Ach jo, taky tak! Mám obchod, kde je proti loňsku pro turisty draho, a tržby jou výrazně nižší. Ovšem ruština se nese stále hlasitěji, ale s těmi se já míjím vkusem.

vladimír314 20.7.2008 7:43

Re: 31,48?

Taky jsem dělal mimo CR, ale v dobách 35czk/eur, no holt teď milá Moffi, nezbývá než začít pomýšlet na návrat :-)

vladimír314 20.7.2008 7:47

Re: 31,48?

8-o... vzomněl jsem si na jistého Mozarta, který taky kdysi z Vídně prchl do Prahy, víte proč? No protože tehdy byla "zlatá" a myslím, že dneska už zase je, Vídeňáci dneska opět skřípají zuby (stěžovali si mi osobně a nadávali na neschopné socany na jejich radnici!!) protože je Praha předběhla.