21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Jak velkou katastrofou by bylo opuštění EU?

Nevím sice tak docela proč, ale vypozorovala jsem, že v poslední době se začaly povážlivě množit dotazy novinářů na téma: „Jak velkou ekonomickou katastrofou by pro ČR bylo opuštění EU?“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Frauknecht 29.10.2015 8:31

Re: :-)))

No, "podobná ideologie", ani né. Ona je prakticky totožná!

K. Pavlik 29.10.2015 11:19

Re: Nejdřív jsem chtěl...

Jiste Ceskoslovensko prodalo po krachu RVHP co mohlo - napriklad i plzensky pivovar africanum. Rodine stribro lze prodat jen jednou jak zjistilo napriklad dost slechtickych rodu.

E. Erat 29.10.2015 16:09

Re: Nejdřív jsem chtěl...

Máme ještě Budvar. Ale, to je vtip o ničem.Dnešní situace ČR je daleko lepší než v době, kdy se měnil 100 % socialistický systém v kapitalistický. Kdy se rozpadl celý východní trh na kterém byla ČSSR závislá.Dnes jsou zde tisíce zahraničních firem, lidé si již zvykli na kapitalismus atd.Jsou zde desetitisíce českých úspěšných firem atd. Většina těch zahraničních firem by neměla důvod odcházet.Před ukrajinskou krizí bylo v RF také tisíce firem (hodně jich tam je stále, i německých) a nikomu nevadilo,že RF není v EU. Kšeft je kšeft, důležité jsou podmínky,kvalifikovaná pracovní síla, jakž-takž stabilní politické prostředí.A kdyby to tady VW zabalil,což možná i udělá ovšem z důvodu interního podvodu a velké ztráty,tak by tu fabriku koupil nějáký bohatý Číňan,Rus,Arab,Iránec apod.Ne, nic zásadního by se neudálo po vystoupení ČR z EU.Žádný hladomor by nenastal.To jenom eurohurvínci,kteří jsou závisláci na drátku z Bruselu, trpící stádním komplexem typu "ve stádu je smrádek,ale teploučko a bezpečno" šíří paniku.Pravda je,že tento stádní komplex a obavy z neznáma je zde dlohodobě zažitý.I proto bylo ČSSR předposlední zemí z RVHP-VS,která komunisty svrhla.Co kdyby ???

K. Pavlik 29.10.2015 16:44

Re: Nejdřív jsem chtěl...

On ten hladomor nenastal ani za valky takze o tom to neni.Oni ti bohati nejsou zase tak blbi aby lezli tam kde to nesype.

E. Erat 29.10.2015 17:26

Re: Nejdřív jsem chtěl...

O čem to tedy je. Sype to v Rusku,Iránu,Číně,Indii atd. A sypalo to i u nás, než jsme vlezli do EU.Sype to i dnes. A sypalo by to i po našem vystoupení. Čeho se bojíte ? Jsou tady i zastydlí rusofobové,kteří věří že by nás pohltilo Rusko.Rusové tady mají cca 16 tis podniků (přiznaný majitel Rus,kolik je napsáno na občany ČR ??).Kupují si v pohodě legálně a legitimně další a další.Jako jinde v EU.A na tanku nepřijjedou, pokud ano tak naše členství v NATO bylo na hov...Ale, EU nám v tom nikdy nepomůže.

J. Brožek 29.10.2015 9:02

Re: Nejdřív jsem chtěl...

Ad b - proč jako by to VW dělal, když jeho značka VW je v propadu a značka Škoda roste?

Aby přesunoval výrobu, tak by musel mít ekonomický důvod. Která "pitomost" by jej k tomu mohla motivovat? Jedině tak vyšší firemní daně (podle EU), vyšší náklady na pracovní sílu (podle EU) aj. - ale ani jedno by vystoupením z politického uskupení EU nebylo. A EU skutečně není ani Schangen, ani EHS, ani NATO.

K. Pavlik 29.10.2015 11:15

Re: Nejdřív jsem chtěl...

Znacka Skoda by rostla i ze Slovenska. VW bude muset neco udelat.

M. Mýval 29.10.2015 9:25

spíš by se položil VW

Kousek od Boleslavi je TPCA, v Nošovicích Hyunday a pokud by se uvolnily kapacity Škody, určitě by se našli vlčáci, kteří by si okamžitě kapacity a hlavně profesionální zaměstnance rozdělili. VW by se mohl se Seatem klouzat, po lejně, které by tím pod sebe nadělal by jel jak namydlený blesk.

K. Pavlik 29.10.2015 11:16

Re: spíš by se položil VW

No s temi profesionalnimi zamestnanci opatrne. Ti jsou dnes vsude - Mexiko atd.

J. Václavíková 29.10.2015 9:58

Re: Nejdřív jsem chtěl...

Jen ten závěr bych opravila. Za stálého míchání vyléváme do záchodu!

A. Holík 29.10.2015 0:49

Tak tak ..

Souhlas.