22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Richard III. 18.1.2008 21:18

Kalousek není reformátor

Je to pragmatik a manipulátor, který se bude snažit, protože pochopil, že některé věci jsou naprosto nezbytné. Jenže skutečné reformě se vyhne na sto honů. Pak teprve přijde průůůů...švih, na který doplatí všichni, zejména pak chudí, jimiž se "sociálně cítící" levice tolik ohání, ale přesto je klidně nechá padnout do bahna.

Dapor 18.1.2008 20:46

superhrubá mzda zdaňuje daň z daně

Daně a hlavně daně, nazývané sociální pojištění, naplňují příjmovou stránku státního rozpočtu. Pokud se bezedná studna na  výdajové straně nezasype, pak lze věřit buď v zázrak nebo perpetuum mobile.

Nový zákon o daních z příjmů bude znamenat jen nový proces vychytávání much. Dnes daleko víc vadí naprosto nesmyslné změny, jejichž jediným cílem je pořádání neustálých školení. Normální podnikatel, o živnostnících nemluvě, není schopen změny registrovat. Daleko lepším řešením by bylo trvalé zjednodušování současného zákona (škrty nesmyslů), postupná likvidace nestandardních odpočtů (příspěvky ROH apod.). My dnes perfektně víme, jak zdanit koně, pokud v červenci bude na Sahaře padat sníh, ale pomalu nevíme, co je základ daně. A když si uvědomíme, že superhrubá mzda zdaňuje daň z daně, jen aby tam někde bylo fiktivní číslo 15, tak si říkáme, že to musel vymyslet opravdový žénius (spíše však 3,14 ča).

 

Hawk 18.1.2008 17:03

Pan Páral nezklamal

Přesto je jasné, že tahle země potřebuje nový zákon o dani z příjmu, který v rozporu s názorem expremiéra Paroubka sníží daňovou sazbu, protože nejsme a nebudeme Finsko s minimální mírou korupce,

Místo potírání korupčníků snížit daně. Když něco nefunguje tak to vyhodíme..Co mi to, sakra, připomíná....

Hlavně že to bude v rozporu s názorem expremiéra Paroubka. To je to nejpodstatnější....

tatra 18.1.2008 20:48

Re: Pan Páral nezklamal

R^

F.VÍZEK 88.100.57 18.1.2008 15:21

Reformy do formy !

Podle průzkumů mají občané už jasno: Chápou, že nic reformního není na  tom, když se  hrstce nejbohatších významně přisypává  a pro naprostou většinu znamená mínus. Něco jako „milionářská dávka“ naruby… Bere se nejchudším - a to včetně dětí, matek, rodin, postižených a nemocných i seniorů.  Zdůvodnit se dá všechno – nejen pan Kalousek je v tomto směru mistr nad mistry, ale pozor, občané hned tak nezapomenou:

Na tom všem "spravedlivém" se podepsala Čunkova KDU-ČSL, jejíž program byl na rodině založený, i Bursíkova Strana zelených, která slibovala morálku a „nové přístupy“.  

Komická pravicová trojka, když si vzpomenu na „ODS plus“ a Topolánkovu „Smlouvu s občany“… 

Závěr: Reformy jistě ANO, ale zcela JINAK !

zm 18.1.2008 15:44

Re: Reformy do formy !

ale no tak, pokud zvýší daně pravice, je třeba to vítat radostně, to není jako kdyby stejnej paskvil protlačil Sobotka.

Navíc Vám každý pravicový inteligent vysvětlí, že Smlouva s občany neplatí, bo Topolánek překvapivě nezískal 100% hlasů. Ačkoliv pokud by modří svazáci dokázali pochopit psaný text, třeba by si všimli, že smlouva se uzavřela vhozením volebního lístku do urny a vo nějakejch vyjímkách tam není ani slovo. Tato nechápavost mě velmi překvapuje, zejména pokud uvážím, že pravicový volič je minimálně o 20 % chytřejší než volič levicový. Počítáno ze superhrubého základu levicového IQ.

tatra 18.1.2008 20:49

Re: Re: Reformy do formy !

R^R^R^:-D

xx 18.1.2008 16:42

Re: Reformy do formy !

Reformy jistě ANO: můžete mě seznámit s materiálem dílny ČSSD? Link ?

ale zcela JINAK : dtto

Děkuji za odpověď.

zm 18.1.2008 17:02

Re: Re: Reformy do formy !

nevím jak to socani dokázali, ale zdá se , že tenhle program splní do puntíku: http://www.cssd.cz/dokumenty/tiskoviny/ods minus plakat a3.pdf 

Zato vítěz voleb má s realizací tohoto : http://www.ods.cz/volby/weby/2006/smlouva.php  či dokonce tohoto : http://www.ods.cz/volby/weby/2006/ods_plus.php    zjevně velké potíže.

xx 18.1.2008 17:11

Re: Re: Re: Reformy do formy !

Ale pane zm ...... že to dělá ODS špatně to přece ví každý.Mě spíše zajímá jak to chce udělat ČSSD.

zm 18.1.2008 17:19

Re: Re: Re: Re: Reformy do formy !

co chce dělat strana, kterou jsem v životě nevolil , je mi u (Y). Co mi u (Y) není, je to, že za ODS budu mít daně podstatně vyšší a že si s celou slavnou Smlouvou s občany mohu vytřít(Y). Jen mi z porovnání tří shora zmíněných dokumentů se skutečností vyplývá, že nedouk Sobotka umí počítat líp, než všichni ekšperti z ODS dohromadÿ.

VLK 18.1.2008 17:24

Re: Re: Re: Re: Re: Reformy do formy !

Nedouk Sobotka hlavně umí vyrobit státní dluh řádově vyšší než předchozí vlády.

zm 18.1.2008 17:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reformy do formy !

a doukové z ODS to ovšem umí vyřešit zvýšením daní. Mimochodem, taky se u vás letos v prosinci asfaltovalo při -15 na centimetrovou vrstvu sněhu aby se stačilo vyčerpat? Asi za to může Paroubek, že?

xx 18.1.2008 18:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reformy do formy !

zm:  "pravicový volič je minimálně o 20 % chytřejší než volič levicový" ... Podle Vašich odpovědí to vypadá na víc. 

zm 18.1.2008 19:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reformy do formy !

aneb v překladu pro ty méně obdařené:  komu se nelíbí zvyšování daní a vyhazování peněz z oken a to tzv. pravicovou vládou, je buď úplný pitomec, nebo levičák, ale pravděpodobně obojí.

Mejla 18.1.2008 12:19

Autore, máte opravdu krátkou paměť. Neprůhledný spletenec daňových předpisů vytvořil Klausova modrokomunistická parta počátkem 90. let.

Poté bylo možno "vydělávat" miliardy na topných olejích, falešných odpočtech DPH, kšeftech s rumem atd. atd. Dyba, Kačárník a další v tom vesele jeli........

hufv 18.1.2008 14:01

krátká pamět u Mejly

daňový systém byl nastaven v 90-tých letech naopak velmi průhledně, jen nepamatoval na všechno - takže podvody s LTO byly výsledek nedotažených nařízení o značení apod.

Ostatně, největší podvody se nedělaly v 90-tých letech, ale až na přelomu tisíciletí za blahé paměti Zemana.

Zaplevelení daňového systému několika stovkami výjimek je jen a jen zásluha socanů.

janoryna 18.1.2008 14:52

Re: krátká pamět u Mejly

ještě byste měl uvést, jaké byly sazby v roce 1996 a 2005. mě to připadá, že drobné podnikání začali podporovat až socani, alespoň podle daňových sazebníků a možností odpočtů. rád bych citoval Václava Klause z října      1990 při projednávání návrhu zákona o dani z příjmu obyvatelstva a názory  na daňové úlevy podnikatelům:

      "První věc. Opravdu je třeba, abychom si všichni dali velký pozor na      snižování daní. Uvědomme si, že absolutně všechny příspěvky bez jediné       výjimky navrhují snižování daní. Znovu opakuji, že za chvíli, v listopadu zde budeme schvalovat státní rozpočet a tímto snižováním daní snižujete       výdaje státního rozpočtu na všechny možné věci, o kterých budete     rozhodovat. Pozor, stále na to upozorňuji, abychom každou tuto líbivou věc  dost zvažovali v tomto kontextu. ""Součet úlev v řadě případů může být tak velký, že podnikatel už nebude platit vůbec nic a teoreticky by mu stát ještě něco mohl doplácet. To považuji za velmi významnou věc."

asadasasa 18.1.2008 16:00

Re: Re: krátká pamět u Mejly

"...:-Ddrobné podnikání začali podporovat až socani..."  ty nemáš o potížích živnostníků ani ponětí.  Daňové odpočty nejsou ničím, určeným jen živnostníkům = řešily líbivost socanských daňových nápadů, ale ne situaci v drobném podnikání. Zavedení minimální daně i těm, kteří jsou ve ztrátě ( a v začátcích podnikání zjevně nějakou dobu do firmy víc peněz člověk nacpe, než získá) lze za podporu považovat jen těžko. Tvrzení, že kdo nemá ani na minimální daň, tak krade, bylo kuriozní zejména u socanů, kteří ve státních a polostátních firmách pros*ali miliardy. A dávat si pozor na snižování daní??? Pokud si četl článek, tak právě země s nejnižší daňovuo zátěží patří k těm bohatším nebo nejdynamičtěji rostoucím. Máme si tedy dávat pozor, abychom nezbohatli??? A nejsi blázen?

Hawk 18.1.2008 18:27

Re: Re: Re: krátká pamět u Mejly

Somálsko nevybírá žádné daně. Je bohaté a dynamicky roste? Infrastrukturu má jistě vynikající, stejně jako policii a soudy:-/

Vont 18.1.2008 14:59

Re: krátká pamět u Mejly

Tady si fakt může na svoji hubu psát každý co chce. O největších podvodech na přelomu tisíciletí může psát jen ten, kdo možná tahal kačera v létech vlády Klausíka

Karim 18.1.2008 16:08

Zapleveleni je zasluha socanu i ODS a ostatnich stran......

...dobre si pamatuji ze od sameho zacatku dane z prijmu byly v zakone protichudne paragrafy, ktere nedovedl vysvetlit ani bernak, ani poslanci, kteri schvalovali, a dokonce ani legislativni odbornici, kteri zakon vypracovali.  Tento "neporadek" casem jeste narustal. Zakony vypracovavali amateri. (Viz b....l s tvorbou povinnych rezerv atd atd)

Dobre si pamatuji tez na prvni sazby dane z podnikovych prijmu a to sice 45%. S takovymito sazbami se tezko dohani Irsko. Faktem vsak je, ze tehdy jako nyni volicstvo vcetne volicu ODS bylo vyplaseno, "aby reformy prilis nebolely". Takze na snizovani dani a uspory v socialni siti soudruha kapitana Vodicky nebyla moc nalada. V tomto smeru se moc nezmenilo - viz pokles podpory pro ODS po zavedeni vcelku prijatelneho poplatku 30 Kc u doktora.   

Re podvody - temer cokoliv co se privatizovalo jinak nez verejnou aukci (tzv privatizacni projekty)  bylo predmetem kamaradcoftu eventuelne uplatakarstvi. Znaceni ropnych latek kladlo mohutny odpor Kocarnikovo ministerstvo financi - kazdy den kdy se neznacilo byl evidentne pro nekoho dobry.

Pytel 18.1.2008 10:59

půvabný liberalismus

"z menší kapsy se hůř krade" - Co to? Tady někdo státní úředníky a na ně napojené soukromé struktury srovnává s kapsáři - se zloději. Skutečně to nelze chápat jinak, než že pan Páral nazývá stát slovem "zloděj". Co ty na to státní úředníku - podle Párala zloději? Neurazíš se? ;-)

Jistěže ne, liberálové to přece nemyslí vážně. Ouřada vytěžuje kapitalistu, kapitalista vytěžuje pracovníky a pracovníci vytěžují .... svoje hlavy a ruce. Veškeré liberální řečičky vpodstatě říkají toto: "Milí ouřadové, neberte nám z té kořisti všechno. Když už ty lidi dřeme, tak z nich taky chceme něco mít." Odtud vané vítr liberální kritiky daňových systémů.

Eva D. 18.1.2008 19:15

Re: půvabný liberalismus

Vy jste zabloudil. Tohle NENÍ Rudé Právo.

Pytel 18.1.2008 23:30

Re: Re: půvabný liberalismus

Absolutně nechápu, co se snažíte naznačit.

-ferry- 18.1.2008 10:07

O Kalouskovi prosím bez iluzí ....

Pan Kalousek je na Silonu v Plané n.Lužnicí vyučem lučebníkem chemických vláken.Poté vystudoval VŠCHT. Zhruba před třemi lety  nám v magazinu Práva sdělil (volně citováno) toto : já už jsem dávno zapomněl o čem to je,to co jsem vystudoval a proto musím zůstat v politice,abych uživil rodinu.Tehdy byl M.K.politicky na vrcholu  a tuto urážku svých voličů si mohl dovolit.Starosta Plané n.L. (ODS) nám o něco později řekl v TV magazinu MfD ,ža na učilišti byl Kalousek vynikající recitátor,který v tomto oboru vyhrával pro svou boudu jednu soutěž za druhou. Pošleme tam Kalouska,říkalo se ve vedení učiliště,když se mělo jet na recitační soutěž.To byla druhá polovina 70.let.Fanda Chramosta (znali jsme se přes 40 let) měl pravdu.Až uvidíte Kalouska vtelevizi,všimněte si s jakou rutinou se pohybuje a mluví.Cvik je cvik! Ekonomicke´é vzdělání nemá,kromě toho,že dělal u jakési firmy cesťáka. No,ale co,Klaus ekonomické vzdělání měl a kam to dovedl ...

tich@dohoda 18.1.2008 10:27

Re: O Kalouskovi prosím bez iluzí ....

tady si myslim, ze Kalouskovi krivdite, ja ho urcite nemusim, a panbickare tim tuplem, ovsem jako ekonom=ministr financi si myslim, je dobry, take sveho casu Pilip si vedl docela dobre. Nemluvim o charakteru jen se snazim divat na nej z profesionalniho hlediska. Cest :-)

www racek 18.1.2008 9:46

hmm, je to i na pana párala

hodně nekonkrétní a slabý článek.

Wlasta 18.1.2008 8:39

milý autore

že je potřebné zjednodušení daňového systému ví všichni podnikatelé dávno. To co se odehrálo teď pod Kalouskovým vedením s tím ovšem nemá nic společného, pouze se zdanily daně. S každým druhým státem máme dohodu o zamezení dvojího zdanění, akorát vlastní lidi zdaňujeme mnohokrát:

daň z nařízených odvodů na socíální a zdravotní pojištění,

DPH ze zbytku zdaněného daní z příjmu,

daň z nemovitosti, která byly pořízena ze zdaněných peněz daní z příjmu a DPH

no a to nás čeká zaneřádění daňového systému ekologistickými daněmi. Takže zatím nevidím nic co by Kalousek udělal a to ani v náznaku a Vy byste jej hned blahořečil. To mi připomíná: "Za co? pane prokurátore, za co?"

honzak 18.1.2008 8:54

Re: milý autore

hoj, jaký to znoj! Včera mi bylo vyplniti přiznání k dani z nemovitosti. Madonna mia, proč to AUTOMATICKY nevyplní katastr ke dni zápisu do LV a nepošle mi to? Bez reptání bych to donesl vlastnoručně podepsané na finančák a zaplatil porto / kolek.

Tento stár mě opravdu, ale opravdu szere!