29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Ideální místo pro investory?

Existují ideální místa pro investory a k těm nejpřednějším patří Česká republika. Opět to připomněla analýza Raiffeisen banky, která tento fakt hodnotí do značné míry kriticky. Češi jsou totiž ochotní vykonávat špatně placenou práci pro cizí firmy, proto ani neroste její produktivita.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 21.8.2016 21:31

Re: Hrobař českého hospodářství

Blanenská?

V Blansku nikdy žádná zbrojovka nebyla. Jen za války ČKD Blansko pracovalo na zbrojní výrobě pro Němce.

J. Jurax 21.8.2016 21:13

Re: Hrobař českého hospodářství

Ano, o omezení zbrojního průmyslu na Slovensku uvažoval už bolševik - licenční sovětské zbraně zastarávaly a nebyl pro ně odbyt, resp. zákazníci ochotní zboží nejen odebrat, ale taky zaplatit. Jenže než to stihli zrealizovat, přišel do toho samet a přišilo se to Havlovi s jeho humanistickou protiválečnou rétorikou. Ono nebylo na výběr ...

J. Kanioková 20.8.2016 23:54

Á, známý klausofob si zas ulevil..

M. Prokop 20.8.2016 8:26

Pan Holub

zabrousil do oblasti, které nerozumí (je ovšem otázka, které rozumí). Zajímalo by mne, co kuriosita, jak by si představoval povedenou privatizaci, s lidmi a penězi, které byly tehdy k disposici.

Co se ekonomiky týče, mnohem přínosnější je Pavel Kohout.

J. Kyselková 20.8.2016 16:59

Re: Pan Holub

Hezký. Souhlasím, pane Prokope.

L. Novák 20.8.2016 6:11

Jsme jako banánová republika

a zahraniční i domácí investoři si s námi dělají co chtějí. Dokonce se nacpou do vlády jako třeba Babiš, aby své minulé i budoucí zisky měli "pojištěné" a těm ostatním, co se jim snaží konkurovat, pořádně zatopili...

A vládne tomu s posvěcením většiny občanů neokomunistická koalice.

V. Pavelka 20.8.2016 19:19

Re: Jsme jako banánová republika

Babiš byl zvolen, na rozdíl od nevoleného Lnováka .

L. Novák 20.8.2016 21:53

Re: Jsme jako banánová republika

No dyť to tam taky píšu... :-P

M. Pivoda 20.8.2016 0:31

Realistická ekonomická politika v roce 2016

"... Současný ekonomický model není úplně ideální ani pro investory. Pro zdejší obyvatele ovšem není ani trochu výhodný a měl by se změnit."

Jak? Začít úplně znova? Žeby snad novou privatizací? Pamatuji si, jak se v květnu 1996 v ČT Barbora Tachecí ptala amerického nositele Nobelovy ceny, Kennetha Arrow, zda za tu minulou praktickou privatizaci české ekonomiky by náš hlavní ekonomický aktér té doby mohl snad také dostat Nobelovu cenu. Kenneth Arrow tehdy odpověděl, že ne. Dnes vidíme zřetelně, že tehdejší eventuální Nobelova cena by byla jen mezinárodním zviditelněním českého neúspěchu.

Nebo by snad mělo Česko pohrozit investorům svou atomovou bombou?

Babo raď!

P. Götze 20.8.2016 2:19

Re: Realistická ekonomická politika v roce 2016

Vite, zkuste si projit par nobelovych cen, kdo je dostal a proc. jiste tam najdete velmi kvalitni kandidaty, ale zcela jiste i z opacnweho polu. Jste myslim prilis prisny. Privatizace se mohla delat jinak, bezesporu, ale kazda zeme mela pouze a jeden pokus. neslo zkusit, neslo udelat znovu a lepe. Tak to proste nefunguje. Budme radi za to, ze to dopadlo jak to dopadlo a zamerme se na stavajici byrokracii. Protoze to ovlivnit muzeme. Resit neustale privatizaci je naprosty nesmysl.

L. Novák 20.8.2016 6:44

Re: Realistická ekonomická politika v roce 2016

Za 200 let, pokud to tady zase nějaká banda zločinců neznárodní (nezestátní) jako komunisté po II. sv. válce, už možná zase bude všechno fungovat normálně. Potíž je, že my jsme díky známé historii pořád na ZAČÁTKU.

M. Prokop 20.8.2016 8:28

"Privatizace se mohla delat jinak, bezesporu,"

ale zase s jinými chybami, IMHO i horšími.

Máte pravdu, současnost je důležitější.