29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fojt 24.12.2008 14:29

Re: Malý Astone

jaký jste to čtenář zdrojů, když nevíte jak KSČSSD neskutečně zadlužili stát - poptejte, promiňte přečtěte si kolik miliard ročně platíme jen na úrocích. Představa mistra Paroubka, že se dluhy neplatí je jaksi nepravdivá - podívejte se na státní krachy např. Argentiny. Plati se, i když třeba jiným způsobem :-(

jk-jiny 24.12.2008 14:22

Re: Ekonomika roste nebo neroste navzdory všem vládám.

No a co všechno nasliboval Topol ve smlouvě s občany?

Jura Jurax 24.12.2008 14:13

Re: Ekonomika roste nebo neroste navzdory všem vládám.

Jojo - a kdože to sem tučnými pobídkami lákal zahraniční montovny a ještě se chlubil, jak klesá nezaměstnanost ... :-/ ... a tvořil monokulturu závislou na autech (Kolín, Nošovice)? ;-)

Jura Jurax 24.12.2008 14:10

Re: Věruško

No, víte, ono socani Zeman, Špidla i ten Gross nedosahovali formátu sexymozku jyrky a korouhvičky dráta ... a byli trošku drženi na uzdě - byť ne příliš - koaličními partnery; jenže sexymozek jyrka ráčil prohlásit, že lidi si na komunisty zvyknou - a s nimi má pohodlnou většinu na nastolení diktatury proleteriátu, byť v mírnější formě. Já nechci vyšší daně bohatým (nad 23 000 měsíčně brutto), přerozdělování a socialistické zdravotnictví a další zadlužování státu, aby bylo na nákup voličů.

Honza 24.12.2008 13:09

Je to ploché

Pane Párale, protože Vás znám, i když jsme se už dlouho nepotkali, tak jsem si myslel, že jste docela objektivní. Toto ale objektivní není a navíc je to moc ploché a povrchní. Zdravím

J.V.

chouan 24.12.2008 12:40

Paroubka prý budou v utrácení brzdit finanční trhy ... sic!

Jakkoli s článkem souhlasím, chtěl bych mít v tomto bodě Váš optimismus.

Paroubek si udělá takový deficit rozpočtu, jaký bude potřebovat.

Ferda Mravenec 24.12.2008 12:31

Re: Milý Modrý přisluhovači

Jiříku, přeji hezké Vánoce.;-)

Ferda Mravenec 24.12.2008 11:53

Re: Ekonomika roste nebo neroste navzdory všem vládám.

Dovolil bych si oponovat: Vlády vytvářejí podmínky pro podnikatelské prostředí. Dáte-li možnost lidem pracovat a vydělat si, pak se ekonomika roztočí. Je pravdou, že někteří bohatnou a jiní zaostávají. To je nevýhoda svobodnějšího trhu. Pokud jim však zvýšíte daně omezíte činorodost a sám začnete přerozdělovat pak se to někomu přestane líbit. Ten pak přestane mít zajem v tomto prostředí pracovat, zruší pracovní místa, ukončí svou činnost nebo jde tam, kde je prostředí příznivější. Proto by vlády v nastavování podnikatelských podmínek měly být citlivější a nebýt populistické. V ČR je spíš boj o koryta než o opravdou přízeň lidu. 30-ti korunový populismus u nás vítězí přesto, že MUDr. Rath ještě nedávno hlásal o zavedení spoluúčasti pacientů. V dobách konjuktury se mají vytvářet zásoby na časy sestupu. My jsme je bohužel projedli.

Hezké Vánoce všem.

čtenář zdrojů 24.12.2008 11:48

Re: čtenaři zdrojů

prosím tedy o vysvětlení. Vy ji určitě rozumíte lépě, že?;-D

milan007 24.12.2008 11:45

čtenaři zdrojů

Vy statistice asi moc neruzumíte , že ano ??

čtenář zdrojů 24.12.2008 11:32

Malý Astone

Tohle Vaše blábolení už moc nefunguje. Lidi si totiž ještě narozdíl od Vás pamatují, že socani tu 8 let vládli a dokonce více než rok vládl i Paroubek (za údajné podpory komunistů, jak nám tvrdili pravicoví pitomci). Takže to vaše strašení možná funguje už jen na modré sklerotiky.

Copak se Vám Astone přihodilo zlého za těch 8 let socanských vlád. Žena Vás opustila? Vyhodili Vás z práce? Zavřeli Vás za rozvracení socialismu? Nejspíš ano, že? Předpokládám, že poté, co se vlády ujala vaše osvícená a skvělá vláda Topolánka, se k Vám ženuška vrátila, přijali Vás zpět do práce a propustili z gulagu.;-)

čtenář zdrojů 24.12.2008 11:25

milánku 007

přečtěte si moje odkazy v mé odpovědi u kus výš. Možná se i vám rozsvítí ve vaší modré makovici.

Hezké Vánoce ...........

janoryna 24.12.2008 11:24

Re: Modrý ovád Páral právě zjistil, že světovou krizi kapitálu způsobil Paroubek.

přece tu krizivusa nezpůsobili moudří soukromí hospodáři.  za všechny krize může levice představovaná paroubkem.i za klausovy balíčky a krachy soukromých bank..

čtenář zdrojů 24.12.2008 11:23

Re: Párale

Oranžová brožurka se jmenuje www.czso.cz . Pokud jsi o ní nikdy neslyšel, tak si v tom počti. Leda, že by úředníci na Českém statistickém úřadu byli také socani.;-D

Socan zadlužil zemi na desítky let, ale modrák v tom úspěšně pokračuje. Přečíst si o tom můžeš zde: http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/str_vyvoj_sd.html .  To jsou ale trochu jiná čísla, než vám modří politrukové ládují do hlavy na politických školeních. Ale je možné, že i oficiální web ministerstva financí považuješ za oranžovou brožurku.;-D

Kontrolní otázka: o kolik se zvýšil státní dluh v roce 2007 navzdory skvélé vládě ODS?;-P

janoryna 24.12.2008 11:22

Re: Modrý ovád Páral právě zjistil, že světovou krizi kapitálu způsobil Paroubek.

a taky že jo.

janoryna 24.12.2008 11:18

Re: Ekonomika roste nebo neroste navzdory všem vládám.

řešení má Paroubek a Filip : Zestátnit a znárodnit. to snad né. přece si nebudou znárodňovat majetky. naopak, budou pokračovat v osvědčené pravicové politice: privatizovat zisky, znárodňovat ztráty. buš v americe dělá to samé, sanuje banky za peníze daňovýchpoplatníků jako to dělaly naše vlády při privatizaci bank. kolik nás stála IPB, Komečka, Spořitelna ? to všechno nadělali socani. Klaus prpoto je ponechával jako státní podniky.

Malý Aston 24.12.2008 11:13

Ekonomika roste nebo neroste navzdory všem vládám.

Vzhledem k tomu,že stát nic nevlastní jen naše daně je odkázán na výsledky těch,kteří tvoří ekonomické zdroje plynoucí zpět do státního rozpočtu.A tyto zdroje jsou v privátním vlastnictví a stát může škodit nebo podporovat tyto subjekty ale nemůže je řídit nebo jim něco přikazovat.A tyto subjekty když jsou podporovány přináší zdroje do rozpočtu a když nejsou,tak hledají svou cestu jak se udržet při životě například přenášejí výrobu nebo sídla svých firem do států,které jim vytváří lepší podmínky.Dnes je báječná doba.Každý neúspěšný podnikatelský záměr,špatná práce bankéřů a ředitelů nebo vlastníků některých firem má heslo,my jsme báječní ale to víte hospodářská a finanční krize.Například TATRA a.s.,jejich nákladní auta se nehodí na silnice a nikdo je nekupuje,krize za to může. Sklárny které vyráběly to co nikdo nechce,krize státe potřebujeme pomoc. Automobilky a jejich montovny,nemají odbyt jejich kapacita vypočtena tak aby si každý občan musel koupit dvě auta ročně a on debil je nekupuje,státe nutné dotace nebo vyženeme pracující pod rudým praporem Štecha do ulic.Bohatství státu nevytváří žádná vláda,je dostačující aby dala prostor svobody podnikání a rozumné daně a občan se již sám postará.Není náhodou ekonomika lepší než při centrálním řízení KSČ? A jaké řešení má Paroubek a Filip na dnešní situaci? Zestátnit a znárodnit. Ale to tady již bylo a nějak to soudruhům nefungovalo.:-D

ps 24.12.2008 11:12

Re: Hodně štěstí ted vážně nebude stačit.

Zelený socialismus je stejně nebezpečný jako ten oranžový či rudý. TO za prvé. A za druhé náhrada samozřejmě existuje. Tou je jaderná energie, stačí pouze odstranit umělé překážky, které ji staví do cesty zelení fanatici.

milan007 24.12.2008 11:00

čtenáři zdrojů

Nevím, jaké zdroje pročítáte, ale zdá se mi, že trpíte syndromem primitivů, kteří si pletou svá zbožná přání se skutečností. Způsobuje ji neschopnost  analyzovat zdroje tak, aby vznikl pravdivý obraz skutečnosti.

Léčit se to bohužel nedá, jen se dá vhodnou výchovou dosáhnout toho, aby nositel neobtěžoval okolí. Ale na to budwe u Vás také pozdě.

Hezké vánoce ..............

para 24.12.2008 10:52

Hodně štěstí ted vážně nebude stačit.

Ch Hall už před časem publikoval svůj "Bublinový graf" http://www.esf.edu/EFB/hall/ v češtině komentoval Kašík ve Vesmíru 9/08.  S toho grafického vyjádření množství energií různých původů a efektivity se kterou je získáváme  je zřetelně vidět, že lidstvu začínají docházet levné fosilní energetické zdroje, které byly po celé poslední století pro svůj velmi vysoký parametr ERoEI hnacím motorem pro dynamiku lidské společnosti. Dnes dochází nejviditelněji ropa. Hall se nebál američanům ve svém rozboru vysvětlit, že jejich ekonomický zázrak byla fikce na pozadí oběvu energií s fosilů. Nyní ale nastala doba, kdy už není kam tak výhodně investovat jak dřív a tak se i dříve výhodné hypotéky přestaly vyplácet..... a máme tu celosvětovou stagnaci.  Pokud někdo oběví energetický zdroj s návratností a množstvím srovnatelný s ropou v počátcích těžby - zas dynamika může růst. Opak je ale pravděpodobnější a tak je stále více pravděpodobná vynucená postupná hluboká proměna společnosti. To co nebude efektivní musí zaniknout a tak uxusnějšího či zbytečného zboží či neefektivních nákladných služeb i marnotratností s tím spojených začne postupně ubývat jak těch neefektivních hypoték.... Termodynamické a fyzikální zákony platí i pro Homo - který si to nechce mnohdy přiznat a dal si místo toho zneužívá přívlastek Sapiens. Vzláště v posledním století se nechal bezstarostně kolébat svým dominantním postavením a svou mocenskou převahou nad zbytkem živého. Tu převahu a sílu ale čerpal nikoli ze své podstaty - ale s fosilů jež mu nyní začínají docházet. Náhradu však nemá! Štěstí se mu bude rozhodně hodit ale už nebude samo o sobě stačit. Štěstí může mít efekt tam kde je vysoký potenciál výhry. Očekávaný propad energetické efektivity ale bude znamenat spíše dřinu a odříkání. Štěstím pak může být příchod nového rozuměji hospodařícího homo  bez válek a dalších sebezničujících excesů - a i to by bylo štěstím opravdovým a pro Všechny.

Pěkný Štědrý Den.

milan007 24.12.2008 10:49

Re: Milý Modrý přisluhovači

Forma i obsah Vaše "štědrodenního"  příspěvku Vás usvědčuje z toho, že i v tento den s Vámi nepřestala cloumat nenávist ke svým odporcům, nenávist přímo třídní. Děsí mě představa, že lidé jako Vy mají volební právo. Hezké vánoce

Milda 24.12.2008 10:43

Re: Milý Modrý přisluhovači

Vážený pane. Vaše příspěvky mi nejen připomínají dobu.kterou jsem považoval za minulost. Oni svým slohem jsou zcela shodné a stejně nenávistně demagogické. Je mi líto, že sdílím s vámi stejnou zemi.

Jiřík 24.12.2008 10:26

Milý Modrý přisluhovači

Když nastupoval Zeman jako předseda vlády,ty Vaše přiblblé noviny-Mf Dnes,LN,HN,psaly o konci světa.Jak nyní sám píšete,nastal rozmach,navzdory vševědoucím analytikům a naší diletantské pravici.Nyní strašíte Paroubkem.Není horších ekonomických diletantů,než ODS a KSČM.A blbějších novinářů,než podplacení pisálkové pravicového tisku.Za peníze v Praze dům .......

ucitelas 24.12.2008 10:00

Re: Párale

ale,asi moc nečteš, max. tak oranžové brožůrky, nebo si myslíš, že života za cizí peníze, které někdo pak musí vracet je ok ? Socan zadlužil tuto zemi na desítky let dopředu"to je zřejmé".

čtenář zdrojů 24.12.2008 9:59

Věruško

Užili jsme si sice téměř 20 let svobody, ale jaksi Vám uniklo, že z toho bylo 8 let svobody pod vládou socanů. Docela bych uvítal, kdybyste nám popsala těch 8 let socialistické hrůzovlády, které se tak bojíte.

Osm let nám socani vládli a socialismus zůstal zamčený za těmi Vámi popisovanými dveřmi. Stačily dva roky vlády Topolánka a dvěře jsou najednou odemčené.

čtenář zdrojů 24.12.2008 9:52

Párale

můžete si kdákat o socanech cokoli, v Česku ale zatím platí, že finanční krize a zpomalení ekonomiky se vždy konalo za vlád pravicových, zatímco oživení ekonomiky a stabilizace bankovního sektoru se konaly za vlád levicových. A protože ekonomiku v novinách komentují ideologičtí zabedněnci Vašeho typu, tak se k tomu vždy připojovalo slůvko "navzdory". A tak nám ekonomika šla do kytek navzdory skvělým vládám ODS a stejně tak nám ekonomika prosperovala navzdory hrozným vládám ČSSD. Z tohoto pohledu je budoucí vláda ČSSD pro tuto zemi požehnáním navzdory hroznému Paroubkovi. Nakonec proč by ne. Ono se zdá, že ekonomika si dělá co chce navzdory vládám a navzdory ekonomickým analytikům typu Párala. Dokonce i voliči volí navzdory úmyslům těch, které volí.

norbert clai 24.12.2008 8:39

Re: Moc chytrý článek - akorát jaksi s křížkem po funuse....

řekl bych,že máte naprostou pravdu ..R^:-D

Palivec 24.12.2008 8:19

Modrý ovád Páral právě zjistil, že světovou krizi kapitálu způsobil Paroubek.

Drx 24.12.2008 8:16

Re: Ano, a předtím zkrachují tisíce zbědovaných lékáren - jak je nám stále tvrzeno....

"pokud to nevíte, tak těch 30 Kč zůstává lékaři v kapse a těch 60 Kč lékárníkovi - ty peníze nejdou na tu truhlu, o které mluvíte..." - pokud to nevíte, tak o to dostávají od pojišťoven míň a proto pojišťovnám zbývají prostředky na závažné případy. Toto vysvětloval Julínek před hlasováním "rebelům", oni řekli "my to víme, ale stejně budeme hlasovat proti". Čili, jinými slovy, "nám na pacientech nezáleží, jen na naší politické úspěšnosti" (rozuměj - korytu).

Nomen 24.12.2008 7:29

Ano, a předtím zkrachují tisíce zbědovaných lékáren - jak je nám stále tvrzeno....

PS: pokud to nevíte, tak těch 30 Kč zůstává lékaři v kapse a těch 60 Kč lékárníkovi - ty peníze nejdou na tu truhlu, o které mluvíte...

PS: Samozřejmě. že toto zdravotnictví reformu potřebuje (např v současné době za operaci TEP platí pojišťovny nemocnici v Náchodě 47 tis. Kč a nemocnici v Karviné 105 tis. Kč - proč to nikdo neví - ale korupce v tom prý není) - ale jaksi úplně jinde než je Vám předkládáno. samozřejmě. ře spoluúčast - sociálně citlivá - být musí...