6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Fialova vláda za trest

Dobře už bylo. Rodící se vláda pravděpodobného premiéra Petra Fialy si to alespoň z hlediska aktuálního ekonomického dění a jeho perspektivy pořádně „vyžere“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pokoutný 19.10.2021 10:00

Jistě, Babiš (ne na základě požadavku socanů, zejména Maláčové) rozdával jak šílený a způsobil tím inflaci v celé EU. Brusel je v tom zcela nevinně, o dopadu covidu na ekonomiku nemluvě. Voni sou hlava, pane K!

F. Navrátil 19.10.2021 9:14

Pokud vláda pětikolky začne léčit vládní výdaje útokem na peněženky důchodců a pracujících rodin s dětmi, předčasným volbám se nevyhneme. Co jiného jí však zbývá, když mezinárodní korporace a nepřizpůsobiví daně neplatí.

P. Nešvara 19.10.2021 9:01

Obávám se, že to je ještě hodně optimistický scénář.

M. Kanda 19.10.2021 8:57

S tou inflací s vámi nesouhlasím. Ta naše dnešní není dovezená. Ta je způsobena tím, že Babiš rozdával jako šílený peníze, které nebyly kryté žádnými statky. Primární příčinou je tedy nadbytek zákazů, které musely být kompenzovány.

Kromě toho dnešní hodnoty inflace nejsou konečné. Ta dovezená inflace přijde v nejbliřší budoucnosti. Způsobena bude především cenami energií, jejichž zvýšení zákazníky teprve čeká. Musíme si uvědomit, ře ČEZ a další velcí hráčí zdražení teprve připravují.

D. Rajninec 19.10.2021 8:09

Po 8 rokoch príprav , boji proti babišizmu sa postavila jeho opozícia pred národ a zahlásila :

Máme prázdne ruce ! Ani písmenko na papieri.

Čo je dosť málo. A to ešte nezačalo porcovanie medveďa v smenovni a písaní Vládneho programu!

L. Písařík 19.10.2021 6:18

Dobrý, dobrý a realistický.R^

P. Hatina 19.10.2021 2:11

Tedy, naprosto přesně popsané. Ono jde bohužel právě o to, že by mělo jít o plnění slibů, tedy nikoliv nějakých již propracovaných a připravených programů a reforem. Na ty asi koalo stranám těch 8 let v opozici při neustálém kritizování Babiše nezbyl čas.

Takže ani Fiala neví jak konkrétně uspořit ty stovky miliard v rozpočtu, jak sliboval, a jak si bláhově myslel. Spíše se dá odhadnout, dle vývoje posledních týdnů, že mu ten od Schillerové připravený polštář kolem 400 miliard na příští rok příjde vhod, a pak se snad uvidí...

J. Šebek 19.10.2021 1:07

Jak pana Kovandu nemusím, tak v tomto případě je to perfektní analýza toho co nás čeká.