5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 2.6.2009 13:34

Re: Kdo dělá dluhy?

Jojo,Vy vycházíte ze zajímavých čísel a ještě zajímavěji je interpretujete. Tedy přesněji prostě lžete. ;-P

Což kdybyste, Ivánku, podumal na výší rostoucích rozpočtových schodků za socanů v dobách konjunktury a na výší klesajícího rozpočtového schodku za první dva roky vlády koalice.

zk 2.6.2009 13:31

Re: Kdo dělá dluhy?

R^

Jura Jurax 2.6.2009 13:30

Ale kuš

Euro nás ochrání před Paroubkem ... neochrání; navíc zatím nás Paroubek a socani svým zuřivým rozhazováním a výrobou schodků rozpočtu i v dobách konjunktury ochraňují před eurem, protože pod jejich knutou nebudeme moci kritéria pro přijetí splnit ani v horečnatých snech, natož v realitě ... ;-)

zk 2.6.2009 13:29

Re: Kdo dělá dluhy?

Vaše poslední věta je to jediné pravdivé a platí pro vás jak ulitá.:-/

zk 2.6.2009 13:28

Re: je to tak,

No, možná jste štváč, ale této problematice tedy vůbec nerozumíte. Ale stojí to za to, otřít se o Klause, že:-/

Delam Sikozy 2.6.2009 13:28

Re: euro je hlavně dobrej bič na naše prodejce

No, jestli je výhoda eura v tom, že Slováci neutrácí doma, ale v zahraničí, tak tě bůh....

zk 2.6.2009 13:27

Re: Euro přijmout

Nerozumíte tomu, ale kopnout si musíte, že venco:-/Rv

zk 2.6.2009 13:27

Re: Za tuto argumentaci si pane Hamerský zasloužíte post europoslance

Přesně

Delam Sikozy 2.6.2009 13:24

Re: Kdo dělá dluhy?

Námořní flotila se prodávala v kupónovce, takže záleží, jak jste se svými kupóny naložil...

Delam Sikozy 2.6.2009 13:20

Re: Euro přijmout

A jaký kurz doporučujete pro přijetí?

Delam Sikozy 2.6.2009 13:19

Re: Fakta o euru

Dle vaší úvahy taky klidně může být za 1 Kč. Jiná. lepší data než těch posledních 10 let nemáme, a koruna v nich posiluje, i vůči ostatním měnám, nejen euru. Proč se zbavovat měny, která dlouhodobě posiluje?

R.J. 2.6.2009 13:05

Re: Dojímá mě ta typicky česká mediální pseudoobjektivita - když

Doufám že licitovaný mariáš. Stosedum červenejch a kulová to strká.To je pak radosti na "Starém bělidle".;-D

R.J. 2.6.2009 12:58

Re: Kdo dělá dluhy?

To se to v lágru zvaném "socialistická soustava" panečku žilo, za táborovou poukázku se vymněňovalo , to byl život, viď bachaři? Kuřivo jsi měl navíc, také trošku masa v tuřínové polévce, bachař musí mít sílu, no né ? Nejlepší ekonomický výkon ,poměr výkon - zisk, byl dosažen v Gulagu a nacistických koncentrákách, také Jáchymov a Příbram "prosperovala". Že se Ti tak stýská, to by jeden neřekl. Já bych Ti to vyhnal z hlavy, stačilo by, abys nebyl bachařem. Kam na ty svoje kecy chodíš ? To plodíš sám? Nebo Ti to dávají v příručce agitátora domovních důvěrníků ? Ty budeš mít "Sorbonu", jinak to snad není možné, takhle kecat nesmysly.

Vašek 2.6.2009 12:58

Euro přijmout

Pokud se tak nestane, tak oni si s námi ti evropánci poradí sami a my budeme se pak lísat, jen, aby se to brzo stalo.

Klausovo popletení našich politiků dlouho nevydrží.

pert 2.6.2009 12:44

Re: Za tuto argumentaci si pane Hamerský zasloužíte post europoslance

Taky jsem četl, ale ta parafráze mě nenapadla. Je výborná.

Mirek F. 2.6.2009 12:27

Re: Táhnete porouchané auto raději na laně, nebo na tyči?

Nojo, sněte dál:-)

j 2.6.2009 12:22

Re: Kdo dělá dluhy?

Pochlubte se co vy komunisti jste udělali s republikou po 20ti letech vládnutí. Hlavně zdůrazněte směnitelnost Československé koruny vůči dolaru. HDP v té době by mě též zajímalo, uveďte klidně v rublíkách.

A copak se stalo s vašim majetkem SSM. Pochlubte se jací jste sekáči.

iF 2.6.2009 12:19

Za tuto argumentaci si pane Hamerský zasloužíte post europoslance

1. Koruna je daleko flexibilnější než euro a tudíž ochrání českou ekonomiku daleko pružněji a účinněji před šoky z ekonomických výkyvů než euro. Zkušenost z vývoje ekonomiky a cen na Slovensku (eurozóna) a Českou republikou (národní měna) je více než výmluvná.

2. Dodržování rozumné rozpočtové politiky, nezadlužování se, neplýtvání veřejnými prostředky je něco, k čemu nepotřebujeme ani euro ani maastrichtská kritéria. Francie a Německo je taky nedodržují když se jim to hodí.

3. Naši státní pověst nekazí jestli máme nebo nemáme euro. Naši pověst kazí korupce ve státní správě a s tím spojená její neefektivita, propojení politiky a byznysu a z toho plynoucí korupce ochuzující státní rozpočet a snižující konkurenceschopnost nezkorumpovaných firem, nízká vymahatelnost práva, nepřehledný a nejasný a tím nejistý právní systém, nízká úroveň politické kultury napříč politickým spektrem - další si doplňte sami.

A na závěr parafráze z Tří mužů ve člunu:

1 x denně librový stejk, 1 x denně pintu piva a 1 x denně dlouhá večerní procházka. A nepleť se do věcí kterým nerozumíš.

Historik 2.6.2009 12:14

No, tady máte z velké části možná pravdu,

jde o to, zda odskáčeme více eurodluhy, nebo dluhy, které nadělá Paroubek. Já sám nevím, která varianta je lepší...

Historik 2.6.2009 12:11

Re: Kdo dělá dluhy?

Aby byli příští důchodci v pohodě, musí mít minimálně dvě děti. Pokud je mít nebudou, pravděpodobně budou utraceni imigranty, které nám sem nakvartýruje EU za nadšeného hýkání humanrightistů a některých cizích firem.

Dadacos 2.6.2009 12:11

Re: Euro není optimální

Neřekl jsem, že euro je špatně. Pakliže se EU stane optimální měnovou zónou, pak nic proti. ///  "Dobre, ale proc to jeste komplikovat ruznymi menami?" Zaměňujete příčinu a následek. Není to tak, že by rozdílná měna byla důvodem neoptimality. Napřed je třeba mít OMZ, pak společnou měnu.  ///  "Jako u hranic s Nemeckem vetsina lidi umi alespon par slov nemecky..." Prosil bych důslednost. Argumentoval jste Texasanem až na Floridě, ne kousek za hranicemi. Navíc ten Texasan floridskou řeč ovládá, nikoli že umí pár slov.

Historik 2.6.2009 12:08

Re: Kdo dělá dluhy?

Takže popořadě. Dlužili jsme vyspělým zemím, pohledávky jsme měli v zemích jako Lybie, Irák či Syrie. KSČ nadělala vnitřní dluh, tedy zanedbávání údržby a obnovy v částce, kterou Miloš Zeman vyčíslil v roce 1990 na tři biliony Kčs v TEHDEJŠÍCH cenách.

Dále, kupní síla platů je dnes výrazně větší, než za komunistů.

Pouze s tou armádou máte pravdu, ač mnohá výzbroj byla zastaralá.

Historik 2.6.2009 12:03

Re: Kdo dělá dluhy?

Majetek prodávala spíše ČSSD. A ta také velmi ochotně převedla dluhy všech možných podniků do Konsolidační agentury a to i v případě, kdy dluh nebyl nedobytný.

Jinak, ty "transformační náklady" jsou de fakto "náklady na bankovní socialismus." Vytuneloval se jen zlomek celkové částky. A co je nejdůležitější, voliči ČSSD nebytýkají Klausovi bankovní socialismus, ale to, že pochopitelně nemohl trvat věčně. ČSSD je přesvědčila že ano, (viz "zdroje jsou") ovšem tentokrát výhradně na dluh státu.

Hrad 2.6.2009 12:03

Re: Euro

To Španělsko tam máš omylem, nebo tomu věříš.

Hrad 2.6.2009 12:01

Re: Kdo dělá dluhy?

Dluh kolem $ 4 mld. Pohledávky ve světě kolem $ 20 mld. Co se s tím stalo? :-/Lépe, jak to ti komanči dělali.  Za bezplatného zdravotnictví, školství, dotací do zemědělství chabého, ale,funkčního udržování silniční a železniční sítě, vydržování armády mající 230 000 mužů ve zbrani, 6 000 tanků, letadla nepočítám stejně jako automobily a OT.  A nechce se mi dál poračovat. Jak to ti zmetci dělali - jenom takový záporný státní dluh. Jo, nemuseli platit  podporu v nezaměstnanosti. Ti vyčuraní hajzli.....  My vám to ale spočítáme;-O!!  

eTony 2.6.2009 11:58

ojro nás ochrání před Paroubkem ?

I hovnajs, zavedení ojra je další snahou ojropských socialistů ovládat centrální měnou národní ekonomiky členských států. To se nesmí stát, a že jsme se k tomu zavázali ? No a co........ je potřeba náš nesplněný závazek zdůvodňovat jako nesmyslný.....

Dadacos 2.6.2009 11:58

Re: Devalvace není depreciace

Asi jste místo devalvace myslel nezvladatelnou depreciaci, ale ani to pravda. Depreciace vychází z tržního mechanismu s korunou, neboť máme floating, tedy plovoucí kurs.

ludva 2.6.2009 11:56

Re: Kdo dělá dluhy?

A kdopak tady privatizoval několikabiliónový majetek ? A skončil s dluhy v konsolidační agentuře a vytunelovaných bankách. Například, kdepak jsou peníze za celou námořní flotilu ?

Kuchl 2.6.2009 11:53

Re: Kdo dělá dluhy?

Miliardy lítají , ale vyplácení extra sociálních dávek pro /ne/potřebné zůstává . A to již od dob zavedení Špidlova  "sociálního polštáře " ...Dnešní důchodci jsou v pohodě , ale kdo bude přispívat dnešním plátcům daní ? Snad Paroubek s Ráthem a Špidla ...reformy se nekonají , tak aspoň slepá víra v prosperitu a jistotu .Rv

Dadacos 2.6.2009 11:48

Re: HDP

Jedna vlaštovka nedělá jaro a vláda sama o sobě nedělá HDP. Vládní výdaje tak jako tak financují občané z daní, spotřebu si taky platí sami, investice platí firmy ve vlastnictví domácností, export-import jakbysmet.

Takže vládě (ani modré, ani oranžové) kladné body nepřipisujte, ty patří především ekonomicky aktivním obyvatelům země.