4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Euro má značné vady. Nenálepkujme jeho odpůrce

Ruský šváb. Agent Kremlu. I tak jsou mnohdy častováni odpůrci přijetí eura. To proto, že přece v ruském zájmu je rozdrobená Evropa. Taková, ve které Moskva bude moci snadno uplatňovat metodu „rozděl a panuj“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rudolf 31.12.2017 15:00

Re: Euro pochopitelně ideální není,

Kdyby Řecko nebylo součástí Eurozóny, tak by dnes polovina Řecka patřila Němcům a dalším věřitelům a ta druhá Číňanům.

M. Pesat 31.12.2017 14:57

Re: Euro pochopitelně ideální není,

Samozrejmne ze by Recko zkrachovalo, stejne jako uz zkrachovalo nekolikrate v minulosti, a zdaleka nebylo samo, "rekrdman" je tusim Spanelsko, viz link na clanek. V momentu kdy zeme neni schopna plnit dluhovou sluzbu/splatky pujcek tak vyhlasi bankrot,coz plati i pro firmy resp. napr. v USA pozada firma soud o ochranu pred veriteli/Chapter 11/, coz je bud rizeny bankrot nebo, v mene zavaznych dluzich, jen tvrda reorganizace. Pokud dluzite 100 miliard Euro/Dollars, tak musite splatit 100 miliard Euro/Dollars devalvovanou menou/drachmou. Cest :)

https://www.vice.com/en_us/article/5gjdb8/the-history-of-greek-debt-and-bankruptcy-8876

Z. Rychlý 31.12.2017 14:54

Re: Zavedení Eura byl práskaný, vychytralý

Myslíte bez takových textů, nabitých argumenty?

"Vám fakta nic neříkají, vy jen ideologicky nenávidíte."

Jak se do lesa volá, ....

J. Svoboda 31.12.2017 14:44

Re: Zavedení Eura byl práskaný, vychytralý

Bez dehonestačního nálepkování by to nešlo?

J. Kopis 31.12.2017 14:29

Re: Euro pochopitelně ideální není,

Blbost, Řecko by nezkrachovalo, nýbrž by devalvovalo měnu, tak jak bylo v historii zcela běžné a tak jako to běžně dělala i Itálie. Tím, že zavedlo EURO, se tohoto finančního nástroje zbavilo a budou to za něj platit země eurozóny, tzn. státy, které platí eurem!

P. Rudolf 31.12.2017 14:19

Re: Euro pochopitelně ideální není,

Ano, plně s vámi souhlasím.

Podmínky pro přijetí Eura dávno splňujeme, takže dnes je to rozhodnutí ryze politické. A správně píšete, zdejší mlácení slámy pod stupidními články, uvízlými v duchu dvacátého století, vůbec nekopíruje problémy doby. Svět se mění a když jeho puls nezachytíme, dopadne to s námi jako kdysi po odmítnutí Marshalova plánu. A zase budeme ty schopnější a chytřejší, po desetiletích marasmu a devastace vseho dosaženého, pomalými krůčky dohánět. Ale oni zatím zase budou někde úplně jinde.

Odmítání přidat se, byť k nedokonalému Západu, by bylo trestuhodné. A bojím se, že příště by nám už pomocnou ruku nepodal.

J. Kratochvíl 31.12.2017 13:01

Re: Euro pochopitelně ideální není,

Je velká škoda, že nejen zde na NP se dává prostor takovýmto hloupým článkům, místo toho, aby zde dostali prostor politici a ekonomové, kteří by věci pravdivě a zodpovědně vysvětlovali.

Je smutné, že i po téměř 30 letech se zde více diskutuje o komunistech a bolševicích, EU=RVHP a podobných nesmyslech, svět to nezajímá. Je třeba, aby se diskutovalo, kam svět za posledních 30let pokročil.

J. Kratochvíl 31.12.2017 12:46

Euro pochopitelně ideální není,

ale budoucnost má. ČR se odsuzuje nepříjetím eura pouze izolaci a zaostalosti za svými sousedy nejen v EU, kteří tuto měnu již přijali. Všichni odpůrci tady na NP ale i mimo zapomněli na to, že dnešní globální ekonomika nezná hranice národních států. Globální ekonomika potřebuje jednotnou měnu. I Řecko by dávno zbankrotovalo, kdyby nemělo zavedené Euro se všemi důsledky na obyvatelstvo a národní ekonomiku. Zavedení Eura je rozhodnutí politické, protože globální ekonomika ho potřebuje.

M. Pesat 31.12.2017 12:46

Re: Kdekoliv

" A to ještě otevírá další automobilka, Jaguar, takže lepší to nebude. "

Ono nejde ani tak o automobilku jako montovnu, coz samozrejmne plati i o Skoda Auto ci Hyundai v Nosovicich/Toyota Walbrzych-Polsko. Minimalni pridana hodnota, ty narocne agregaty/komponenty s vysokou pridanou hodnotou, ty se vymysli/vuvinou/vyrobi jinde, obvykle v domovskych zemich tech firem. Tatra montuje do svych aut motory Cummins , Zetor motory/prevodovky/hydrauliku Deutz. Pokud prave vyrobky s vysokou pridanou hodnotou nebudou gro ceskeho prumyslu/ekonomiky, tak CR vzdy bude jen montovnou/chudym pribuznym bohateho zapadu, jako za Rakouska-Uherska, narod sluhu/kocich/kucharek. Cest :(

P. Mach 31.12.2017 12:36

Re: No A? Zadlužení v Evropě roste jak vzteklé

Ano, pisáci plní předvolební sliby ... rozhazováním prostředků, které nahospodařila předchozí vláda, a při tom sami označují za pravici ... zřejmě ze srandy. Mnoho polských i místních vylízanců jim na to skáče.

Ovšem ukažte mi, kde měli pisáci v předvolebním programu uvedeno, že si z veřejnoprávních médií udělají kanál na kydání špíny na opozici, vyhází nepohodlné redaktory a zlikvidují nezávislé soudy? Jediné co tam v tomto směru měli, bylo obviňování Tuska z toho co teď sami dělají.

V. Braun 31.12.2017 11:45

Mělo by se věcně diskutovat

Souhlasím s autorem, že by se mělo věcně diskutovat na základě argumentů, bez nálepkování na obou stranách. Ano, Euro není ideální projekt a je tam řada věcí ke zlepšení. Ano, Euro není stejně výhodné pro všechny státy.

Můj osobní názor ovšem je, že pro ČR, v jeho situaci otevřené ekonimiky a navázání ekonomiky na Německo, by bylo výhodnější Euro přijmout a jako člen Eurozóny pak prosazovat zlepšení, zmíněná autorem.

V. Braun 31.12.2017 11:42

Re: Kdekoliv

Tak já jsem měl možnost s některými Slovenskými podniky v poslední době jednat a jsou na tom podobně jako v ČR, nejsou lidi, protože ekonomika roste. A to ještě otevírá další automobilka, Jaguar, takže lepší to nebude. Slováků v ČR v ekonomice rozhodně nepřibývá, spíše naopak, a Slovenská ekonomika rostla stejně nebo rychleji než Česká. Tolik k tomu "vnucení EURa".

J. Fridrich 31.12.2017 11:01

Re: Myslím, že EURo ano-nebo ne, není ten nyní podstatný

S tím, jak je na tom nyní Česko a Slovensko si zjistíte zjištěním " tvrdých-reálných " dat a ty snadno vygooglujete.. Proč jde víc Slováků žít a pracovat k nám, než naopak - to se jich musíte zeptat pane Rychlý.. Chápu, že se vám to " dohnání " nelíbí, ale nic s tím nenaděláte, je to prostě tak.

T. Hraj 31.12.2017 10:04

EMU=EBU=EFU=EPU

Implikaci, že euro znamená dříve či později EBU(bankovní), ta následně EFU(fiskální), a ta nevyhnutelně EPU(politická) formuloval V. Klaus již v roce 1999. Jenomže to je arcikacíř, že. Takže tuto Ameriku je nutné dnes objevovat znovu a samozřejmně někým konformním.

A. Richter 31.12.2017 5:23

Re: No A? Zadlužení v Evropě roste jak vzteklé

Diktatura vítěze voleb tím, že plní předvolební sliby? Strašné! To si už ani letitý člen PZPR nemůže být jist svým, nepochybně zaslouženým, korytem?

*8-D

B. Volarik 31.12.2017 3:30

Re: Proboha, co pořád do tématu EU taháte Rusko ?

Pan Vintr se strefil do černého.....máte můj nadšený souhlas!

J. Vintr 31.12.2017 2:04

Re: Proboha, co pořád do tématu EU taháte Rusko ?

Myslíte si, že to, že se EU začíná stále více podobat RVHP je jen náhoda? Že to postupné očesávání demokracie a svobod nemá nějaký konkrétní cíl. Všichni bolševičtí vládci toužili podmanit si Evropu. Lenin cestou proletářských revolucí, řízených přes Kominternu, Stalin, Chruščov i Brežněv si brousili zuby na vojenské obsazení západní Evropy (docela nedávno byla někde zmínka o plánech Varšavské smlouvy na takový útok). Nebýt těch zatracených Američanů, nasazených v Německu a jinde po západní Evropě, tak by to nepochybně zkusili. No a tak to zkoušejí bez tanků a armád. Už od dvacátých let by západ prolezlý bolševickými agenty. Po pádu železné opony se otevřela široká cesta pro infiltraci západu agenty, které si boševici naverbovali a vyškolili v zemích bývalého sovětského bloku. Tito lidé nejsou spojováni z Ruskem a nalezli do vedení těchto zemí a mimo jiné i do vedoucích orgánů EU. Soudružka Merkelová se z těchto agentů dostala asi na nejvýznamnější pozici, ale není ani zdaleka sama. Třeba i její předchůdci na čelných místech německé politiky museli mít něco společného s Ruskem, protože v dost případech po odchodu z politiky dostávají lukrativní trafiky ve správních radách ruských firem, které se určitě nerozdávají zadarmo. Potom je tady evidentní snaha oddělit Evropu od USA. Je tedy tak nepravděpodobné, že EU ve skutečnosti řídí Moskva?

Z. Rychlý 30.12.2017 22:20

Re: tak nevim, soudruzi

Tomu se říká ironie, ale nezatěžujte se tím. To není každému dáno.

P. Mach 30.12.2017 22:17

Re: No A? Zadlužení v Evropě roste jak vzteklé

"Čím dál tím víc diktaturu" lze pozorovat momentálně v Polsku.

P. Mach 30.12.2017 22:12

Řecko, Francie, Itálie, Španělsko apod.

by měli vážné problémy i bez eura. Jejich problémy jsou dány vysokou mírou přerozdělování a vysokou mírou regulace podnikatelského prostředí a trhu práce.

K. Pavlik 30.12.2017 22:10

Re: No A? Zadlužení v Evropě roste jak vzteklé

To si fakt myslite ze Cesko bude oaza klidu pokud bude Nemecko v pruseru?

P. Mach 30.12.2017 22:03

Re: Problém není Euro jako takové,

To je jinými slovy řečeno, že hlavním problémem eurozóny jsou nedisciplinované země.

J. Kanioková 30.12.2017 21:04

Re: No A? Zadlužení v Evropě roste jak vzteklé

EU = RVHP II. a stejně blbě dopadne... ! Je to čím dál tím víc diktatura !

J. Kanioková 30.12.2017 21:02

Proboha, co pořád do tématu EU taháte Rusko ?

To už je paranoia !

K. Pavlik 30.12.2017 20:17

Re: No A? Zadlužení v Evropě roste jak vzteklé

Toto nesouvisi s platy poslancu- to je zcela nepodstatna cast.

Dluhy se daji resit pomerne jednoduse viz Island nebo Argentina.Proc to neudelalo Recko nevim - asi tam Nemci podplatili kdekoho. Ze si to odnesou blbci je jiny problem ktery s dluhy vubec nesouvisi.

J. Kanioková 30.12.2017 20:08

Předřečník má pravdu !

J. Kanioková 30.12.2017 20:02

:))))))))))

J. Kanioková 30.12.2017 20:01

Já taky

J. Kanioková 30.12.2017 19:59

No A? Zadlužení v Evropě roste jak vzteklé

Německý státní dluh za sekundu se zvyšuje o 1.556 eur! - http://www.staatsschuldenuhr.de/

Dluhové srovnání států EU - https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A1tn%C3%AD_dluh

J. Kanioková 30.12.2017 19:48

Tady souhlas, Řecko bylo vždy problematické

Mám k tomu spoustu odkazů, ale teď je nemůžu najít.. Jen toto video 2012 - Richard Sulík vs. Kápo Schulz - http://euroseptik.cz/richard-sulik-vs-kapo-schulz/

Z té doby - Dvacátého března musí Řecko zaplatit 14,5 miliardy eur. Jinak zbankrotuje. Zachránit jej může další balík pomoci od MMF a EU ve výši 130 miliard eur. Řekové se ale musejí dohodnout na škrtnutí dluhu se soukromými věřiteli a zároveň politické strany se musejí zavázat k zavedení dalších úsporných škrtů. Ani jedna z dohod zatím nebyla dotažena do konce.

A západní státy své dluhopisy k Řecku tehdy vnutily do ECB, čímž se zbavily svých obav. A jede to dál ve stejné linii.. A s touto bandou lézt do jámy lvové ? Ani náhodou! Čímž nemyslím jen Řecko..