8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dědek 23.7.2008 23:23

Po 8mi letech vlády KSŠSD je tak vysoký státní dluh

že až se z něj vyhrabem tak možná euro. To jak vidím všechny ty okleštěné ekonomické snahy vlády (už při návrzích) - no jo koalice- ekonomických zákonů a pak další ořezání párlamentem tak se té krásy společné měny doufám nedožiju.

Pete 23.7.2008 21:53

Pane Jelínku, proti vašim emocím nic nemám,

ale racionality jste nepobral. Možná Vás překvapí, že jsou evropské státy, úspěšné, které nezavedli Euro ač snadno můžou. Já vím o dvou. A ty úplně nejúspěšnější ani nestojí o vstup do EU. Vím o dalších dvou takových. Znáte Vy aspoň jeden?

Modrý pták 23.7.2008 22:02

Tak,

já vím o třech: Dánové a Švédové v referendu, Britové to ani nezkusili (nic by tím nezískali). Ale musím se tady autora zastat - jeho článek dokonale demonstruje celou historii Eura. Spousta hesel a mávátek bez ohledu na realitu. Prostě EU nebyla, není a nikdy nebude jako celek optimální měnovou zónou. Což nijak nevylučuje používání fixních kurzů pro určité měnové zóny, jako tomu úspěšně bylo v 70. a 80. letech mezi Německem, Rakouskem a Holandskem. Jenže potom se to nějak zmrvilo a oni na to jeli dále.

Harazím Kejhák, bojovník za mír 23.7.2008 21:31

Bojovat za mír lze pouze spolu s Ruskem

v Brdech nám ty ruské atomové hlavice chybí. Měli jsme tu levný nezdaňený benzin a věděli jsme, že je mír zajištěn. Dnes aby člověk pořád sledoval, odkud má něco přiletět, nedivím se, že v Trokavci vládne bázlivá atmosféra. S tou Evropou jsme si to měli už dřív rozmyslit, soudruh Lukašenko je nejméně stejný génius, jako náš Klaus, i když nevím, kolik těch doktorátů dostal. V Guinnesově  knize rekordů to asi bude Václav Havel, ten jich měl o tucet více, než náš tatíček president. Soudruh Lukašenko to vždy myslel poctivě, jako naši sociální internacionální socialisté. Naše starosti tam nemají, vše je při starém. Přijetím Eura bychom našim bankám prokázali špatnou službu, jak nahradit poplatky za výměnu Eura za naši krásnou barevnou korunu a zpět? Vždyť by musely začít škudlit! Takhle vesele zvyšujeme naše ceny a současně roste síla naší nádherné Klausovské koruny! Jenom nezapoměňte, než to praskne, včas nakoupit ty zelené dolárky!

Jenda 23.7.2008 17:18

Oni ti francouzsti prezidenti vubec dost casto neco prohlasuji

Tuhle nam jeden sdelil, ze jsme promeskali prefektni prilezitost drzet hubu a krok. Jenom to mozna rekl trochu diplomaticteji.

Corsini 23.7.2008 20:12

Re: Oni ti francouzsti prezidenti vubec dost casto neco prohlasuji

Myslím, že to bylo něco o tom, že jsme propásli příležitost mlčet, což je opravdu jenom trošičku diplomatičtější.

Real 23.7.2008 16:44

Jelínku,vám ta EU leží na srdci,protože se z jejího struku tak dobře saje ? :-) Aneb jak si Paroubek zase zakradl :-)

Z unie odteklo před pár lety 430 milionů korun na rozvoj rizikového investování středních a malých firem. Byly k tomu založeny dva fondy, později se přidala správní agentura, a zatímco úspěch projektů byl sporný, z fondů zmizela téměř půlka peněz a správní agentura dostala 100 milionů korun odměn za dobrou práci. Brusel při zpětné kontrole přišel na nesrovnalosti a chce 234 milionů vrátit.

Přestože jde o aktuální šek z Prahy do Bruselu, nikoho to nevzrušuje. Šéfem ministerstva pro místní rozvoj byl v inkriminované době Jiří Paroubek - i jindy silní kritici ČSSD z vládních řad mlčí. Zvolili taktiku nešťourat, aby se neodkrylo, i co má zůstat utajeno?

Objasnění případu je přitom v zájmu vlády i všech daňových poplatníků. Ne jen kvůli samým 234 milionům, ale aby exekutiva přesvědčila, že tohle se už nestane. Do Česka by totiž brzy mělo začít proudit ročně až 100 miliard...

Do případu kontroverzně zasáhl i Brusel: chce peníze vrátit, ačkoli protikorupční úřad komise stále řeší možný podíl jejích zaměstnanců na zpronevěře peněz.

Starý J. 23.7.2008 18:42

Re: Jelínku,vám ta EU leží na srdci,protože se z jejího struku tak dobře saje ? :-) Aneb jak si Paroubek zase zakradl :-)

Jo, tak na to Vám Reale žádný sockomunista neodpoví, maximálně jako Pucík Vám vzkáže, abyste si zjistil skutečná fakta, i když toto skutečná fakta jsou. Ale on tím myslí, že Paroubek s tím samozřejmě nemá nic společného. Jakoby nenesl žádnou odpovědnost, že se v rezortu rozkradou stovky milionů.

Není dne, aby neodvolával z funkce nějakého ministra současné vlády, který podle něj nese odpovědnost i za to, že si na ministerstvu vrátnej uprd. Ale za rozkradené stovky milionů bohužel odpovědnej není vůbec nikdo. Paroubek se tváří, jakoby se ho to vůbec netýkalo.

Starý J. 23.7.2008 18:48

Re: Re: Jelínku,vám ta EU leží na srdci,protože se z jejího struku tak dobře saje ? :-) Aneb jak si Paroubek zase zakradl :-)

P.S. A vůbec ale nejhorší na tom je, že mlčí policie, novináři a především současná vláda a ODS. Co za tím vězí, že najednou je u rozkradeného fondu PHARE takové ticho? Půl milionu údajného Čunkova úplatku drží ve stresu celej stát už prakticky od voleb, úplatku, který se neprokázal a i kdyby, tak nebude nic daňové poplatníky stát. Teď zamázneme miliony ze státního rozpočtu a je naprosté ticho po pěšině.

Z toho plyne zcela jasně, že všechny kauzy v tomto Kocourkově jsou přepečlivě vybírány a řízeny, která z nich pojede a která bude pod kobercem!

Petr 23.7.2008 16:17

Ty má svatá dobroto

Ty má svatá dobroto, ti novináři to mají tak perfektně spočítané. Né že bych byl spokojený s politiky, u nichž nikdy nevím co vlastně chtějí a nechtějí a jak to chtějí a dokdy, ale dát to do rukou navinářům aspoň na týden, než se v sobotu zapomene co říkali v pondělí, měli bychom svatý klid.... na věky....

Ivan Nový 23.7.2008 16:13

EU bude konkurenceschopná,

až přestane podporovat lenochy v lenošení, až se zbaví všech eurokratů a zruší 80% všech unijních směrnic. Pokud to neudělá, dopadne jako Československo, za 40 let vyžere vše až do základů.

Corsini 23.7.2008 20:15

Re: EU bude konkurenceschopná,

To, co jste napsal je nesmysl, jelikož kdyby EU udělala zmíněné, tak přestaně existovat a těžko by se pak mohla pokoušet o nějakou konkurenceschopnost ;-)

M. 23.7.2008 15:41

z EU je zejména nutno vystoupit, dokud není pozdě,

Ta instituce má v genetickém kódu tíhnutí k tyranii a současně neefektivitě; tou tyranií odzbrojí a oslabí své občany, tou neefektivitou se otevře ještě silnější muslimské invazi a celé to skončí buď ekonomicky zkrachovalou diktarurou eurokratů po níž nastane občanská válka všech proti všem, nebo občanskou válkou všech proti všem po níž nastane ekonomicky zkrachovaná diktatura džihádistů.

Nejdřív by ale ČR skutečně měla využít svého předsednictví a nabídnout onu alou, patnáctistránkovou "negativní" smlouvu. Buď reálná federace po vzoru ústavy USA (stačí přeložit), nebo v duchu původního EHS. Prezidet se svého času nabízel, že by něco takového spíchl, pokud nemá čas, klidně ten job vezmu za něj. To by se teprve vidělo, jaký by dnešní tzv. "evropeisté" (koalice darebáků, naivků a prospěchářů) kvičeli... a o Česku by se mluvilo a stalo by se atraktivní cílovou zemí pro realisty z jiných států.

janoryna 23.7.2008 16:43

Re: z EU je zejména nutno vystoupit, dokud není pozdě, ano, ale

co to tady povídáte o federaci jako USA.  Dyť žádný superstát nechceme, ale naopak, každý s ruskem po svém a za své. to by tak hrálo, aby evropa měla jednotnou zahraniční politiku a ó hrůzu snad i společnou armádu. Z toho čiší euroústava a lisabon je toho pokračováním.

M. 23.7.2008 16:52

Re: Re: z EU je zejména nutno vystoupit, dokud není pozdě, ano, ale

Federaci á la USA - jedno z přesně  dvou demokratických a současně funkčních řešení - by potopili frantíci a němci, tedy titéž kriplové, kterým není po chuti ani to druhé řešení, zcela volný svazek jímž bylo EHS.

Von ten fór je v tom, že eurohujeři, tedy jako Sarkozy, Barroso, Špidla, Hybášková.... Merkelová nebo Jelínek ... by chtěli koláč sníst a mít. Což jak známo nejde. Ti chytřejší z nich to aspoň vědí, že to nejde, maj z toho frustraci a vylévaj si ji tu Směrnicí o dusičnanech, tu všelijak.i hloupější, a těch je většina a patří k nim Jelínek, ti nejsou ani frustrováni,

Anton 23.7.2008 18:13

Re: Re: Re: z EU je zejména nutno vystoupit, dokud není pozdě, ano, ale

Tak si tu čítam : Sarkozy=eurhujer, Nemci= kripli, hm,hm, autor tohoto článku mal pravdu, že novopristupujúce krajiny neprežili snahu zakladajúcich krajín integrovať sa, ale przentujú svoj egoizmus. Post sovietskyy kriplovský prístup. To platí o celej strednej a východnej Európe, ktorá ležala za železnou oponou, naučila sa sovietskym móresom , tlačila sa do EU a teraz chce poučovať. Ešte by sme im mohli ukázať aj našu prax predstáv o ekonomickej slobode: privatizácia a la Kožený a tak podobne. Pekný deň:-)

M. 23.7.2008 18:45

Re: Re: Re: Re: z EU je zejména nutno vystoupit, dokud není pozdě, ano, ale

a ouce áko...(Y)

Bo 23.7.2008 15:17

A co Švédi a Dáni

Euro nikdy nemůže rovnocenně nahradit korunu. Švédi a Dáni to moc dobře vědí. SKK se nepočítá. Tu zavedli Česi.

Xaver 82.117 23.7.2008 15:35

SKK se nepočítá. Tu zavedli Česi.

tak to je bomba !!! Cokoli nemůže rovnoceně nahradit téměř nic...;-D

zet 23.7.2008 17:00

Re: A co Švédi a Dáni

A lietadlo vymyslela Strana (aspoň podľa Orwella). Česi to s tým vytvorením SKK asi nezvládli - pamätám si, že Kočárník v 1992 tvrdil, že pomer Kč a Sk bude 1:3;-)

Malý Aston 23.7.2008 14:56

Dneska si každý může psát co si zamane!

Soudruh Jelínek,je pravidelný pisálek a píše tak blbě,že ho nehájí ani jeho zaměstnavatel tedy ČSSD a jejich fandové.Nic proti němu nemám,jen by se neměl podepisovat jako politolog a nepužívat toto označení v jeho televizních vystoupeních u Janečka v jejich televizi.Prostě se podepíši,tiskový mluvčí pana předsedy Paroubka nebo tiskový mluvčí ÚV ČSSD. Stejně to každý pozná,tak proč lhát.Jak se říká,kdo lže ten i krade!:-D

Xaver 82.117 23.7.2008 15:03

Dokonce i bývalý soudruh MA si může psát, co chce...

;-)

Malý Aston 23.7.2008 15:23

Re: Dokonce i bývalý soudruh MA si může psát, co chce...

Ano,máte pravdu i Já si mohu psát co se mi zamane.Venku zima jak sviňa a ještě prší,Bursík s tím oteplováním je mimo a tak na procházku letním sadem není chuť.A nemám rád komouše a nemám rád socany,kteří se s nimi paktují.:-D

Xaver 82.117 23.7.2008 15:36

Chudáku, jak vy jste musel za totáče na těch schůzích trpět.....

;-)

tosek 23.7.2008 16:09

Re: Re: Dokonce i bývalý soudruh MA si může psát, co chce...

Jenom si nějak nemohu vzpomenout, kdo je s těmi zelenými ve vládě. Kdo to jenom může být?

Xaver 82.117 23.7.2008 14:55

No...tipněte si, jak se odrazí momentální nárůst cen korun za eura?

Euro za méně, než 23 korun je prý skoro sebevražda. Myslím, že kdybychom teď přijali euro, bylo by to asi nejvýhodnější. Kdo asi v boji o termín přijetí eura vyhraje, bankéři, velkopodnikatelé nebo občané? Ale mohu se samozřejmě mýlit.

Ivan Nový 23.7.2008 16:17

Xavere,

kdybychom ale přistupovali k Euru, kurs by byl jiný.

janabok 23.7.2008 14:54

správně, Jelínku

...nejsem ekonom...

socialista, už z podstaty věci, být ekonomem nemůže...

Double_K 23.7.2008 14:08

Může mi někdo vysvětlit,

jak souvisí přijetí eura a "tendence k rozumné správě veřejných věcí". To jako pak naši politici dostanou rozum? Kdyby to tak bylo, tak honem přijmou euro, včera bylo pozdě!!!

vládík 23.7.2008 13:30

Jen jedna z perel

"Ukazuje se, že země, které nestály u kolébky úzké evropské spolupráce založené na společné  obraně, budování konkurenceschopného sociálního modelu a rozvoji volného pohybu osob, peněz, zboží a služeb, hledí více na zájmy vlastní než přeshraniční."

Zřejmě odklad volného pohybu pracovníků  nových států, či nyní výběrové (pro VŠ) povolení znamenité kancléčky nejsou hleděním na vlastní zájmy. Zřejmě lpění Francie na vysokých dotacích zemědělcům je ukázkou, jak hledět na zájmy přeshraniční (zřejmě daleko přes hranice EU). Zřejmě speciální sleva na platbách EU, kterou vybojovala GB Thatcherová existuje jen proto, aby bylo chudším státům více pomoženo.

Konkurenceschopný sociální model EU - to už nelze komentovat ani s ironií. To je k pláči.