29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 8.4.2011 7:44

Pabe poslanče ! Musíte začít používat slovo socialismus ! Jinak jsou Vaše články nesrozumitelné !!! Dzp.

F. Pavlis 8.4.2011 9:51

Re: Pabe poslanče ! Musíte začít používat slovo socialismus ! Jinak jsou Vaše články nesrozumitelné !!! Dzp.

Srozumitelné psaní to zajisté je i bez slůvka  "socialistické". Nicméně  podstata "socialismu" je hluboce zarytá pod kůži už většině evropského obyvatelstva.  Výhružně vztyčený prst i paže pana Zavadila s výkřikem, že to ZAPLATÍME, je kouzlem nechtěného. Samozřejmě, že ty dluhy nadělané musí někdo zaplatit. Barosso, Zavadil, Gross, Obama, Zapatero a jiní v bankách to samozřejmě , ale opravdu nebudou...

M. Šejna 8.4.2011 10:08

Kajane

ano, opravdu je škoda, že Fajmon nepoužil slova socialismus. Napřiklad při zmíňce o volno-tržně-kapitalistickém Irsku, které dnes zachranují z finančního průseru socialistické Německo a Francie. Irsko bylo pro Kajanovu anti-socialistickou ODS volno-tržním vzorem. Teď je v Irsko v prdeli, takže nastoupila modrá logika, kterou vyznávají i v Irsku: "když máme zisk, tak jsou to naše prachy. Když jsme ve ztrátě, tak je to váš finanční problém"

J. Schwarz 8.4.2011 22:02

Re: Kajane

Na volném trhu je možné taky zkrachovat - a to by se přihodilo i Irským bankám, které financovaly nemovitostní bublinu jako byla ta v USA. Nic tržního naopak nebylo na slibu Irské vlády bankám ručit. A že Irsko zachraňují socialistické německo a Francie je jejich problém. Pokud bude soukromou firmu, z Bůh ví jakých důvodů, zachraňovat KLDR, nestane se ona firma ještě socialistickou.