6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Dotěženo

Těžební společnost New World Resources, která vlastní černouhelnou firmu OKD, měla v prvním pololetí čistou ztrátu 10,2 miliardy korun. Firma přesto plánuje vytěžit devět až deset milionů tun uhlí a vyrobit 700 tisíc tun koksu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 26.8.2013 18:32

A k tomu jim jejich levicoví poslanci ČSSD+KSČM

zatížili podniky zeleným výpalným v hodnotě desítek miliard ročně.

Pokud by ti horníci byli co k čemu, tak fotovolaické tunelárny už v ČR NEEXISTUJÍ a jejich majitelé by byli v emigraci. Takže si za to mohou sami!

P. Sulc 26.8.2013 3:03

Asi se tam zacne vyvaret

Rumfordova polivka pro chude. Jecmen, hrach brambory, sul a stare pivo. Zelenina podle potreby a moznosti.

J. Kanioková 26.8.2013 2:10

Čeká tedy Ostravsko nevyhnutelná sociální katastrofa?

Souhlasím s autorem, čeká a nebude to žádná sranda, tady je to pořád Stalinská bašta.. byť se cosi málo vylepšilo. Univerzita v Ostravě sice na solidní úrovni nejspíš je, ale má jednu vadu, učí tam Keller :)))

Tady je k tomu cosi víc - Ostrava v kleštích a my s ní - http://www.vasevec.cz/ekonomika/zbynek-fiala-ostrava-v-klestich-my-s-ni 

V. Lacina 26.8.2013 4:44

Re: Čeká tedy Ostravsko nevyhnutelná sociální katastrofa?

No jo, taky se za něj jako absolvent stydím kudy chodím. Ty jeho bláboly jsou ještě horší, než jeho sestřih!(!!) Naštěstí je alespoň z jiné fakulty, no. :)

Věřím, že nebýt úlev, které tu těžký průmysl vždy dostával na ekologických nárocích, už dávno by tu rozkvetl ten lehký. Jenže do regionu se šestiměsíční smogovou sezónou se nikdo moc nehrne, no...

J. Schwarz 26.8.2013 5:42

Re: Čeká tedy Ostravsko nevyhnutelná sociální katastrofa?

Ostravsko by se mohlo stát "samostatným Euroregionem" a tamní boric v čelem s Kellerem  a za pomoci evropských dotací by si mohli vyzkoušet svá "řešení" v praxi. Proč má furt někdo odjinud "řešit" problem nevděčníků, kteří si stejně budou myslet že je to málo a ne že berou, ale že někdo jiný "tyje" z jejich práce. A zloději, které si zvolí, je v tom budou utvrzovat!

R. Szewczyk 26.8.2013 0:19

hm

pan Páral jest asi z Marsu,jak co se týče důvodů,tak i výsledků je jako většina uplně mimo,,,,,likvidaci Ostravska,coby průmyslové základny státu ,zahájili politici politickými rozhodnutími,v součastnosti jen dobíhají jimi nastartované procesy,,,,,,,,a propo,stát pro region neudělal ničeho,snad jen přerozdělil daně,nebo snad politici přemluvili ony Martany ,aby postavili ty komunikace?

V. Lacina 26.8.2013 4:50

Re: hm

Hmm, taky jsem uvažoval, jak nám asi ekonomicky pomáhá to superspojení s Prahou. :) Má ale pravdu v tom, že Socani to tu vedou od desíti k pěti: radnicí protékají děsné prostředky a Kajnar umí tak maximálně kupovat předražené lavičky a soutěžit o hlavní město kultury. Je ale fakt, že ODS se tu taky nijak zvlášť nevyznamenala...