29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Dobré, ale pořád moc

To, jak tahle česká vláda působí na veřejnost, si ministři za rámeček moc dát nemohou. Když však přijde řeč na tvrdá data, nevypadá vysvědčení zdaleka tak špatně. Když ministr financí Miroslav Kalousek minulý týden představoval výsledky pokladního plnění státního rozpočtu za loňský rok, moc se přitom neusmíval.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Pavlik 16.1.2013 0:17

autor nejak zapomina

Autor nejak zapomina ze dalsi ceske vlady maji moznost kterou zatim EU vlady nemaji - natisknout si penez kolik hrdlo raci. Ze to nefunguje? Brazilska ekonomika takto pracovala dlouhe roky, Mexiko tak pracuje stale. Lide se holt prizpusobi - kdyz se dari stredni trida pristavi metr domu, chudi si koupi pytel kukuricne mouky. Ze to okradne stradaly? No to asi ano. Jen tak mimochodem moje mama si pochvalovala menovou reformu v Cesku. Cituji: Kajo poplatila jsem dluhy a pujcila si na vymenu penez. Toz tak.

J. Jurax 16.1.2013 1:33

Re: autor nejak zapomina

A což měnová reforma jako ta v třiapadesátém, to byste neporadil? To je taky možnost - ukradnou se úspory a vyberou penzijní fondy - ti co spoří jsou stejně bohatci a beztak si to nakradli, že - a zaplácnou se díry v rozpočtu - lidi se holt přizpůsobí .... Nakonec ve svých důsledcích to není nepodobné onomu tištění peněz, že ano ...

K. Pavlik 16.1.2013 3:58

Re: autor nejak zapomina

Menova reforma je prakticky jedine ucinne reseni pokud je ekonomika zeme v pruseru. Fungovalo to napriklad po prvni svetove valce v Nemecku i v Ceskoslovensku. Je v tomto bode ceska ekonomika? - to nevim, asi jeste ne.

R. Langer 16.1.2013 10:56

Re: autor nejak zapomina

Tak okrást všechny, co něco mají je rozhodně účinné řešení, ale pokud se nepletu, možné je pouze v totalitních zřízeních. Zkuste to tam, kde máte ozbrojené obyvatelstvo (ano, myslím tím Ameriku). A ano, v tomto bodě zatím česká ekonomika ještě není. Uvidíme kde bude po příštích dvou volebních obdobích...

J. Vyhnalík 16.1.2013 18:33

Re: autor nejak zapomina

JJ v Německu to fungovalo tak dobře, že z toho byla 2. světová válka.