5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Čínská hrozba

Čína zaútočila! Hybridní válka je tady! Čína odposlouchává naše ministry! Podobné titulky na nás útočí ze všech stran, a kdo na ně neraguje okamžitým rozšlapáním svého mobilního telefonu Huawei, ohrožuje národní bezpečnost!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 5.2.2019 12:59

Re: Ožebračili jsme vlastní lidi přesunem výroby do Číny

Tak nějak.

Š. Hašek 5.2.2019 12:58

Re: Autorovi

Není jednostranný.

Tady se všichni, od brusele až po Kalouska, ohánějí procentama. Když najednou jim Čína dává těžce na p-del procentama, tak řeší, že pubertální mládeži zakážou být on line na čínském radiopojítku.

Byla by to legrace. Kbyby to ovšem byla legrace.

To je tak někdo naštvanej, když jeden plní obchody, zákazníci se hrnou ..... a druhý bádá nad tím, jak plnit obchody. A zákazníkům bude přidělovat, za dotace, a jak komu.

Zjednodušeno, nebrat za slovo.

Š. Hašek 5.2.2019 12:53

Tento článek by si mohl přečíst

jistý poslanec Gazdík, spolu s jinými.

Do světla reflektorů Witowské před nedávnem prohlásil, že přeci Čína nikdy velmocí nebude. Nebude a nebude! Protože na čínském venkově nebudou mít ještě dlouho plovoucí podlahy v obýváku a čuníky budou zabíjet bez veterinární kontroly štrasbrusele.

Komu se to zdá jedovaté, tak ať sleduje poznámky a proslovy těch láskyplných, chytrých.

V. Povolný 5.2.2019 12:46

Autorovi

Váš výčet čínských přínosů je tak jednostranný, že se musím ptát, co tím sledujete. Jako kdyby neexistovala žádná negativa. To je vždycky podezřelé. Pokud vám někdo líčí něco v příliš růžových barvách, něco za tím bude.

To, že je Čína ambiciozní a schopná, to je zřejmé. Jenže je taky velmi schopná v nelegálním kopírování, krádežích chráněných značek a zaplavování cizích trhů zbožím nabízeným za ceny pod výrobními náklady. Že se to v USA nelíbí, to se nedivím. Když jsem tam pobýval, měl jsem problém koupit něco, co by nebylo Made in China. Nedivím se, že se to Američanům nelíbí. K tomu záporná obchodní bilance a podhodnocená měna, to se to obchoduje. Podívejte se taky na naši obchodní bilanci, je to docela síla. A na ceny v čínských e-shopech. Člověk se až musí ptát, proč něco takového připouští naše ministerstva. Takže trochu bych brzdil.

P. Kubáč 5.2.2019 12:27

Ožebračili jsme vlastní lidi přesunem výroby do Číny

a teď najednou vymýšlíme "opatření neobchodního charakteru".

Historicky vzato nám samí Číňani dávají příklad jak postupovat - před rokem 1840 přijímali ze zahraniční jediný produkt a to zlato, proto Angličaní začali v Číně prodávat indické opium, aby "vyrovnali obchodní bilanci" a přinutili číňany obchodvat i jinak než stylem "zboží za zlato"

Tedy Trump, když škrtí obchod s Čínou buď je až překvapivě historicky vzdělaný, nebo jde stejnou cestou jen na základě intuice.

O. Tůma 5.2.2019 12:25

Ideologická vysvětlení lžou. Tvrdá fakta ukazují pravdu.

FAKT: v roce 2014 odhalili bezpečnostní výzkumníci z firmy G Data Security, že čínské smartphony Star N9500 obsahují čínský spyware, který se tváří jako falešná aplikace Google Play ale ve skutečnosti odesílá data o uživatelích na servery v Číně. Spyware pojmenovaný Trojan.Uupay.D bylo nemožné odstranit, protože byl součástí firmware mobilu - tj. výrobcem napsaného obslužného mikrokódu. Čínský spyware umožňoval odesílat do Číny obsah všech SMS a mailů, na dálku ovládat kameru a mikrofon, nahrávat/odposlouchávat hovory, odesílat do Číny obsah všech souborů.

FAKT: v roce 2016 odhalili bezpečnostní výzkumníci z firmy Kryptowire, že veškeré čínské smartphony BLU R1, které prodával Amazon, obsahují čínský spyware ADUPS který na server v Šanhgaji, patřící firmě "Shanghai Adups Technology co.", odesílá každých 72 hodin kompletní obsah všech přijatých i odeslaných SMS, seznam volaných čísel a délek hovorů, všechny kontakty a jména z tel. seznamu, GPS data o veškerých pohybech uživatele.

Smartphonů firmy BLU bylo takto nakaženo "jen" asi 120,000 v USA samotných. Jenže firma Shanghai Adups Technology na svých stránkách uváděla, že jejími dalšími "klienty" jsou i ZTE a Huawei - jejichž mobily měly spyware ADUPS nainstalován také!

FAKT: v roce 2018 zjistili bezpečnostní odborníci najatí firmou Amazon na prověrku nakupovaných počítačů, že základní desky americké firmy Super Micro Computers, které byly "navrženy v USA a vyrobeny v Číně", mají oproti specifikacím na sběrnici přidaný mikročip velký jako zrnko rýže. Tento mikročip byl schopen přímo přistupovat do operační paměti (DMA) a krást hesla, ovládnout celý hostitelský operační systém, ovládat síťovou kartu a nezávisle komunikovat s internetem, přepisovat pevné disky.

Odběratelé SMC byli zalarmováni a zjistilo se, že byla takto infiltrována i CIA.

V. Pokorný 5.2.2019 12:17

Jen

pravdoláskařsští ufňukánci a posluhové tzv. Západu straší občany Česka před hrozbou z Číny. Podle tisku se ale v Číně nestačí otevírat dveře s prosbami tzv. demokratických států o obchodování s Čínou. Česko, jakožto posluha a pouhá kolonie, musí počkat až jaké noty a povely vydají naši nadřízení v USA a v EU. Kromě snad prezidenta, který má, většinou, tuto tlupu na salámu.

P. Zinga 5.2.2019 11:06

Re: Nz.

Taky občas napíšeš (nechtěně) pravdu, viz a la 1984:ta kniha není o Číně, je o nás, našem Západě. A zde se fikce realizuje: vyndej nejdříve trám z vlastního oka a pak můžeš kritizovat snítko (břevno?) v oku druhého.

P. Zinga 5.2.2019 11:02

Re: Ano, já tomu věřím.

Janyško, paralýza u tebe znatelně postupuje.

Nejvíc náboženských fanatiků (mimo mohamedánů) je v USA.

Eisenhauer rovněž při přebírání presidentské nominace mluvil o posvátném vedení křižáckých výprav.

Výsledky jsou známé: miliony mrtvých v Korei, Vietnamu,Kambodži, Laosu, Lybii, Iráku, Sýrii, Afgánistánu, Ukrajině a "zadním dvorku USA" Lat. Americe.

Když už jsme u té "výroby hromady mrtvol".

P. Zinga 5.2.2019 10:51

To je přeci zřejmé

a některými účastníky diskuse i vítané. Bylo by morální to přiznat.

O. Uživatel 5.2.2019 10:34

Uživatel požádal o vymazání
M. Valenta 5.2.2019 9:55

Re: Nz.

Myslíte to zušlechťování člověka v nápravných táborech či bodování na bázi špiclování ala 1984?

O. Uživatel 5.2.2019 9:50

Uživatel požádal o vymazání
K. Janyška 5.2.2019 9:19

Ano, já tomu věřím.

Komunisti jsou jak náboženští fanatici a ve jménu své víry jsou schopni čehokoliv. I výroby hromad mrtvých. Číňané zejména... Dzp.

R. Vacek 5.2.2019 7:47

Chceš-li s vlky býti,

musíš s nimi výti. A to i tehdy, když jsi vůl, určený k večeři.

M. Krátký 5.2.2019 2:56

beru to jako trapný pokus o vtip

co by asi tak mohli naši ministři někomu vykecat - třeba takový Ťok ? Snad jen tu jeho překvapivou kravinu, že v prosinci padá sníh i na D1 a tato sněhová kalamita zavinila její ucpání - a tak tento náš geniální ministr obvinil kamiony z této velezrady - takže proč by Číňani tolik toužili odposlouchávat některého našeho ministra ?!?!?! A u těch ostatních to bude ještě horší - co ministr - ministryně to samej genius, že

J. Sedlář 5.2.2019 1:42

Až na to, že o telefony opravdu nejde.

Jde o dodání infrastruktury pro 5g sítě, janka do hrušek nemíchejte. Jinak by se dalo souhlasit, že něco na tom bude.