7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Češi nejsou finanční trumberové

Z odpovědí na tři jednoduché otázky z financí vyplývá, že obyvatelé takzvaných vyspělých západních zemí nejsou žádní nadlidé. A to ani Američané, ani Britové. Nejvíce jsou finančně negramotní Italové, nejméně Němci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 20.1.2016 11:08

Češi nejsou finanční trumberové, ale jejich ekonomové

trumberové určitě jsou. Ono je opravdu důležité, že ekonomika funguje a že se dluh snadno splácí. Choré uvažování naší pravice, že hlavní osou hospodářské politiky je rozpočet, jeho deficit nebo přebytek není pravda. To je fetiš, který je zaměřený na dlouhodobý sen ODS a TOP 09 úplně zničit veřejný sektor a všechno zprivatizovat. Hlavní problém je jak se začleníme do mezinárodní dělby práce, abychom nebyli novodobou kolonii. ČR by měla využívat vývojový model, který bude přirozeně využívat naší průmyslovou tradici, (není pravda, že jsme nebyli konkurence schopní)a geografickou polohu ČR. Model, který prosazují pravicové strany je pouze levná práce. Situaci určitě nevylepšila ani ČNB, která oslabila českou korunu.

L. Novák 20.1.2016 11:28

Vy mezi ty finanční a ekonomické trumbery rozhodně patříte

Koukám, že vy byste mohl svou hloupostí a ideologickou zaslepeností konkurovat svého času nejhoršímu minstru financí EU a z dopuštění ekonomicky negramotného voličstva předsedovi vlády ČR Dluhoslavu Sobotkovi...

J. Kratochvíl 20.1.2016 11:33

Re: Vy mezi ty finanční a ekonomické trumbery rozhodně patříte

Zato vy jste tak chytrej jako Klaus a bohužel, nejste sám. Proto jsme se také stali novodobou kolonií Evropy, což vám a panu Klausovi nevadí.

L. Novák 20.1.2016 11:40

Re: Vy mezi ty ekonomické trumbery rozhodně patříte

Přestaňte vykřikovat svou ekonomickou demenci a zkuste se zaměstnat u přecedy Sobotky. Tam je vaše perspektiva! :-P

J. Kratochvíl 20.1.2016 11:55

Re: Vy mezi ty ekonomické trumbery rozhodně patříte

My hloupí víme, že když nechceme mít doma dluhy musíme vydělávat a starat o své příjmy. Což vy "chytří a nedementní" neuznáváte. Když vydělávám mohu se i zadlužit, protože mám z čeho splácet a naopak bez příjmu si budu muset půjčovat i na holé živobytí. To víte, Klausovi a jemu podobným jako jste vy " inteligentům" bych nesvěřil ani aby mně spravoval králíkárnu, protože by jí prošustroval. Ano, se Sobotkou perspektivu máme, na rozdíl od Klausounů.

L. Novák 20.1.2016 12:13

Re: Vy mezi ty ekonomické trumbery rozhodně patříte

No jasně, Kdo jiný v tomhle státě mohl spustit zadlužování v tak velkém rozsahu, jako Klaus poté, co zvítězila ve volbách a nastoupila k moci ČSSD po roce 1998, že? :-P

J. Kratochvíl 20.1.2016 16:27

Re: Vy mezi ty ekonomické trumbery rozhodně patříte

Klausoun tady prošustroval miliardy svou privatizací za pomocí Kožených a podobných svých oblíbenců. Měl miliardové příjmy z privatizace, tak byste snad nechtěl, aby ještě měl schodkový rozpočet, který stejně měl. Stačí, že vytuneloval důchodový fond a podobná státní aktiva. Po r. 1998 musela ČSSD zachraňovat vytunelované banky, platit arbitráže a další z Klausovy tzv privatizace. To vám je málo? Tak tady laskavě moc nevykřikujte, vy.

L. Novák 20.1.2016 16:42

Re: Vy mezi ty ekonomické trumbery rozhodně patříte

Kdybyste vy, komunisti, nerozkradli republiku po II. světové válce, nemusela vůbec žádná privatizace proběhnout a idioti vašeho ražení by nemohli 50 let vládnout, ale chodili by o žebrotě... :-P

J. Kratochvíl 20.1.2016 11:58

Re: Vy mezi ty finanční a ekonomické trumbery rozhodně patříte

Stále lepší Sobotka, než nejlepší ministr EU Kradousek ́.Na vás je to vzdělání opravdu vidět.

L. Novák 20.1.2016 12:21

Re: Vy mezi ty ekonomické trumbery rozhodně patříte

Slyšel jste už někdy o tzv. "bilionovém tunelu OZE", Zák. 180/2005 Sb. o podpoře obnovitelných zdrojů energie, který prosadila vláda ČSSD a ročně kvůli tomu letí do kanálu nejmíň 50 miliard Kč?

1 bilion = tisíc miliard, 1 miliarda = tisíc milionů...

J. Kratochvíl 20.1.2016 16:16

Re: Vy mezi ty ekonomické trumbery rozhodně patříte

A slyšel jste vy, že od roku 2006 zde vládla pravice v čele na financích s Kraďouskem a mohla tento zákon novelizovat a korigovat, ale naopak jí to moc vyhovovalo pro své kmotry a neudělala nic vše svedla na ČSSD. Když se tento zákon přijímal byly jiné vstupní podmínky, jedná se hlavně o cenu panelů, která se změnila. Vy ekonome.

L. Novák 20.1.2016 16:39

Re: Vy mezi ty ekonomické trumbery rozhodně patříte

Odpovím vám jako hloupému oslu, který hýká ideologické žvásty, kudy projde:

V roce 2006 se přeceda ČSSD Paroubek tak držel koryta a nechtěl při vratkém poměru v parlamentu zhruba 1:1 dopustit, aby byla schválená jiná vláda, než ta jeho, která prohrála volby, že vláda Topolánkova prakticky nemohla nic. Jenom se snažit minimalizovat rozpočtový deficit, který po vašem rudém Sobotkovi na ministerstvu financí hrozil přesáhnout 200 miliard v roce 2006. Vratká vláda nemohla idiotský zákon prosazený koalicí ČSSD zrušit, protože na to neměla jistou většinu v parlamentu, protože část těch, kteří zákon schválili v koalici s ČSSD, vládla s Topolánkem v nejistém hlasovacím poměru. Nalistujte si v historii, jak to pokračovalo dál a která vláda pak následovala po vleklé vládní krizi způsobené Paroubkovými komunisty. Ta samozřejmě taky nemohla provést zásadní obrat, byla jenom "udržovací" do dalšího parlamentních voleb.

Změny začala provádět až Nečasova vláda, a dodnes je vidět, jak se tomu rudozelená koalice parazitů brání (viz kauza Aleny Vitáskové a jak se ji snaží rudí ostranit, aby měli volnou ruku k vyplacení desítek miliard na podporu OZE svým kamarádům)...

J. Kratochvíl 20.1.2016 19:38

Re: Vy mezi ty ekonomické trumbery rozhodně patříte

Docela vám doporučuji, vy chytrej, abyste s hloupými nebavil. Události si také pamatuji, ale svádět 200 miliardový schodek na Sobotku je drzost, kterou si dovolí pouze pravicovej hňup. Svádět na Paroubka, pád Topolánka je také opovážlivost. Ohýbáte historii aby se hodila do vaší ideologie Hayekismu, neregulace atd . Za zadlužení, stagnaci a zaostávání, zkrátka mohou pouze komunisti, levice a případně Sobotka......, blbe. To vám mohou sežrat pouze taková jelita jako jste vy.

L. Novák 20.1.2016 23:01

Re: Vy mezi ty ekonomické trumbery rozhodně patříte

Skočte si k MUDr. Chocholouškovi... :-D A zapějte si po cestě internacionálu. Nebo "Směr Praha". Tu vám určitě taky natloukli do hlavy v komunistické totalitní armádě... :-)

J. Kratochvíl 21.1.2016 9:42

Re: Vy mezi ty ekonomické trumbery rozhodně patříte

Vám ty vaše lži nemusel do hlavy nikdo vtloukat, vy to máte od přírody.

R. Langer 20.1.2016 12:25

Re: Češi nejsou finanční trumberové, ale jejich ekonomové

Je to nesmysl.