22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
miki 11.3.2008 10:13

Re: ceny rostou a porostou

nevím, ke komu chodíš se zubama ty, ale já u zubaře platím za plomby už několik let. Jinak k ostatnímu, co jsi sepsal se nebudu vyjadřovat, protože by to bylo u tebe zbytečné.

www racek 11.3.2008 10:25

Re: Re: ceny rostou a porostou

problém vidím v tom, že platím mastné pojistné a chodím k soukromníkovi, tedy platím vše.

miki 11.3.2008 10:59

Re: Re: Re: ceny rostou a porostou

problém je v lidech, kteří si představují, že zodpovědnost za jejich zdraví má stát. Co se týká mastného pojistného, to ber jako solidární příspěvek na léčbu dětí, důchodců a těžce těžce nemocných. 

pahejl 11.3.2008 11:57

Re: Re: Re: Re: ceny rostou a porostou

procpak jim tedy stat krade penize na pojistne kdyz se o sve zdravi maji starat sami, he?

miki 11.3.2008 13:08

Re: Re: Re: Re: Re: ceny rostou a porostou

Co se týká mastného pojistného, to ber jako solidární příspěvek na léčbu dětí, důchodců a těžce těžce nemocných

Bubik 11.3.2008 13:15

Re: Re: Re: Re: Re: ceny rostou a porostou

fakt si myslíte, že od Vás vybrané pojistné Vám stačí na všechny lékařské zásahy, co jich do smrti budete mít?;-D

jirka.s. 11.3.2008 11:18

Re: ceny rostou a porostou

Tvá naděje, lubošku, je ovšem v tom, že tady třeba bude jednou vláda, která nebude okrádat lidi, ale Marťany, viď? ;-D 

www racek 11.3.2008 8:42

ta inflace je vskutku problém

všichni kromě vlády to věděli a teď náhle překvapení, že. no nejhorší na tom je to, že to rozhází všechny relace mezi příjmovými skupinami. prostě, příliš velká cena za snížení daní nejvašších příjmových skupin.

BOMBON 11.3.2008 8:49

Re: ta inflace je vskutku problém

ale racku, zkuste si jeste jednou precist zpravu v HN a prispevek autora.... nebo to je umyslne uplne mimo misu?

www racek 11.3.2008 8:52

Re: Re: ta inflace je vskutku problém

řekl bych vypichovíní kousků když je tu celek. nějaký omyl novinářského šmoka mě tak ani nevadí. možná by chtělo třeba někdy rozebrat párala, i když dnesky ty železnice vyhodnotil velmi fundovaně. no a výpldy macha a spol jsou vskutku perly.

Ladislav N. 11.3.2008 11:23

Re: nějaký omyl novinářského šmoka...

Racku, racku, ty tvoje kecy... taky. ;-P

nik 11.3.2008 7:33

Takhle rostou i příjjmy ;-o) ...

Nejlepší by asi bylo po celý rok kontrovat také (meziročním) nárustem příjmů. Představte si tu krásu, jak paní Drtinová v ČT hlásí, že v březnu opět vzrostl průměrný příjem o 7% ;-) ...

Lišák FOX 11.3.2008 11:28

Re: Takhle rostou i příjjmy ;-o) ...

R^ hned to zdražení nevidím tak černě :-)

gerontusinza 11.3.2008 11:38

Nojo ale banka dává na úspory 0,3% takže občane ty spoříš.....? Re: Re: Takhle rostou i příjjmy ;-o) ...

ty vole, proč.......!;-D

ll 11.3.2008 6:35

Hovořit o serioznosti HN lze jen s nadsázkou

Stačí mrknout na seznam redaktorů - odchovanců Respektu.

Pozorovatel 11.3.2008 6:33

V poslední době

V poslední době se začal rozvíjet na NP divný způsob diskuze, Proč každému, kdo nesouhlasí s autorem, je hned dávána nějaká politická nálepka-socan, bolšan, lůza  atd. nebo zase naopak modropták, modrý komunista, modrostraka atd. na druhé straně. Přece zdravý lidský rozum říká, že radovat se ze zvyšování cen může jen člověk duševně nemocný. A situace, kdy ceny některých potravin, elektrotechniky, ale i třeba oděvů a bot a další, začínají být v okolních zemích, tedy speciálně v Rakousku a Německu, levnější než  u nás, přičemž základní úroveň platů je v těchto zemích několikanásobně vyšší, ukazuje na něco nezdravého  v naší ekonomice…

Kiri 11.3.2008 7:05

Re: V poslední době

Nebude to tím, že máte-li jiný názor, tak už příště nebudete na kandidátce, nebo tu nebudu já???

pahejl 11.3.2008 11:53

Re: V poslední době

nalepkuje se tu proto, ze se tu slejza predevsim fanaticke jadro volicu ods, kteri nemaji na programu nic jineho, nez ze vsechny kterym se kroky tehle jejich fasizoidni strany prilis nezamlouvaji, urazet tim nejubozejsim zpusobem (ktery uz mimochodem neni dobrych 15 let prilis aktualni) tedy nadavat do bolseviku a socek. druha strana se pak pochopitelne radikalizuje take. k cemu by vedla nakonec diskuse s pitomcem, ktery vam za vysloveny nazor napise ze jste bolsevik a socka, sockomous etc, jen proto ze se to neslucuje s oficialnim dogmatem jeho barevneho fanklubu. a to uplne pomijim fakt, ze blbci co si tu casto hraji na liberaly a konzervativce na druhe strane nekriticky podporuji fakticky levicove, az socialisticke kroky, ktere jim tato jejich vlada serviruje, a budou je obhajovat az do roztrhani tela ;-D

ignorant 11.3.2008 15:12

Re: Re: V poslední době

Jo, je to tu samej blbec, kterej nálepkuje ódéesáky za fašisty, taky už ty diskuze číst nemůžu.

bruner 11.3.2008 2:49

ceny opravdu rostou

za prakticky stejný nákup tak půlky vozíčku jsme v r.94 zaplatili 400,- Kč, kolem roku 2000 pak 800,- a nyní není výjimkou tisícovka. A složení je pořád stejné. A to se nedívám na ostatní nepotravinářské výdaje. Smutnou skutečností je, že na to doplácí nejvíce ti, kteří už sami aktivně nemohou svoji situaci zlepšit - důchodci.

Ladislav N. 11.3.2008 3:02

Re: Ceny rostou, opravdu?

Možná byste nám měl prozradit obsah toho vozíčku a kam chodíte nakupovat, jinak je váš údaj zcela matoucí. Já třeba od 1.1.2008 považuju za standardní cenu čtvrtky másla 19,90 Kč (250 g čerstvé máslo Tatra apod.) Kolik vy?

Nejhůř jsou na tom s cenami potravin ve svém místním obchodě vesničané, ceny vysoké, konkurenci zlikvidovali socani svou blbostí pod záminkou přibližování se EU. Malovýroba na venkově už jede snad jenom "načerno". Záhumenkové hospodaření získává zpět ztracené pozice v domácím rozpočtu.

Jisté je, že s každým ohlášením zvýšení "průměrné mzdy" v ČR obchodníci testují ochotu zaplati za stejné zboží více peněz. S máslem to ale na konci roku přehnali a teď to vypadá, že výrobci už neví, co s ním... ;-)

Žijte zdravě a jezte málo. Lidé, kteří jedí málo, se prý dožívají významně vyššího věku. :-)

bruner 11.3.2008 3:44

Re: Re: Ceny rostou, opravdu?

samosebou to co jsem uvedl není žádný akurátní průzkum. Nakupuji většinou s manželkou a stále stejné věci (lapidárně řečeno mléko, chleba máslo). Tedy zastoupeny jsou stejné druhy potravin, nějaká drogerie. To co popisuji je povšechný odhad (přesnou evidenci si nevedu), ale jednoznačně stoupají ceny mnohem více než jak stoupá důchod, ze kterého bych já asi vůbec neuměl vyžít.

K tomu máslu a ještě sýrům, ty nakupuji v SRN. Tam je kg cena již nižší než u nás.

Limoges 11.3.2008 6:06

Re: Re: Re: Ceny rostou, opravdu?

Pokud nežijete v příhraniční oblasti pak jezdit za nákupy sýrů do SRN je přepich a vaše bědování je blábol. A ještě k těm cenám v roce 1994. A kolik jste tenkrát vydělával?

Kiri 11.3.2008 7:02

Re: Re: Re: Re: Ceny rostou, opravdu?

Teda Limoges, to musej říct, kdo je Vás v NSR přepíchal. Vy tam jezdíte na přepich nebo pro přepych???8-o;-D

NP 11.3.2008 8:25

Re: Re: Ceny rostou, opravdu?

Svatá pravda.

BOMBON 11.3.2008 6:36

nejvice na to doplaci

spis rodiny s detmi... narozdil od duchodcu nemaji zpravidla vyresene bydleni a maji vetsi spotrebu cehokoliv (uz kvuli tomu, ze pacuji a jsou aktivnejsi)

nezanedbatelny je rovnez moralni aspekt - dnesni duchodci si (zjednodusene) tak trochu sve projedli na rekreacich ROH, mensim pracovnim nasazenim atd za bolsevika. za to, v jakem stavu predali zemi nasledujicim generacim, si moc velky komfort nezaslouzi. neni totiz moc z ceho davat - ekonomicky, ekologicky a moralne zdevastovanou zem totiz davaji dohromady zase ti mladsi... a neni to zadna prca....

drak 11.3.2008 8:08

Re: nejvice na to doplaci

:-D:-D A kde při té zkur....privatizaci a zavření spousty prosperujících továren vzala majetek hrstka dnešních miliardářů, kteří neví roupama co dělat. Myslíte, že ta hodnoty tady vyrostly od r. 199O , kdy náš velevážený guru razil teorii, že když si budeme navzájem posílat peníze, pokud možno výhodně , zbohatneme, Ty hodnoty musí nejdřív někdo vytvořit, ti chytřejší pak s tím obchodují. Hodnoty musely být velké, ne, že to důchodci projedli, 16 mlrd. u Koženého  se ztratilo bez funusu a to je jen zlomek. Kdo tedy ta hodnoty v minulých letech i za toho bordelu vytvořil? !!!:-D:-D:-D

Xury 11.3.2008 8:41

Re: Re: nejvice na to doplaci

No jednak tím, že si část těch současných miliardářů nakoupila v té době nejen majetek (ten v řadě případů za mnoho nestál), ale hlavně trh(to se týká hlavně Kellnera). Kromě toho část z nich prodala nebo vlastní majetek, který tu před rokem 1989 vůbec nebyl - Horáček, Tomek a Bajer(Centrum), Lukačovič. Taky by nezaškodilo se podívat kolik peněz majitelé do některých firem investovali (nemyslím při nákupu, ale reinvestice ze zisku). A jen tak mimochodem od roku 1989 uplynulo téměř dvacet let, tedy polovina období, které tady vládli komunisti. Čili samozřejmě, že nemalá část hodnot (osobně si myslím, že možná většina) vznikla po revoluci. No a taky část majetku má datum vzniku starší než rok 1948.

BOMBON 11.3.2008 8:48

Re: Re: nejvice na to doplaci

vytvorene hodnoty... to je pekny slovnik...:-P ty spousty prosperujicich tovaren, ty zlate ceske rucicky apod. nesmysly - kde je porad vidite?

prekvapive povazuju vsechny ty junky, kozene, stehliky a podobne megadementy presne za to, co mladsim generacim odkazali oni "chudacci" duchodci. stejne tak jako lidi s obdobnymi nazory, jake tady prezentujete. za to vsechno si zaslouzi tak maximalne byt o chlebu a vode...;-(

KLAUS 11.3.2008 9:21

Re: nejvice na to doplaci

Bombon--debil