26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavel 7.10.2010 7:47

Sem s ním a rychle, s centrlním dirigizmem Bruselu!

Otáhal hodnotí právě to, "o co nejde"! Pokud "centrální bankovní dirigizmus Bruselu" zajistí srovnání kupní síly mezd českých pracujících s vyspělým západem a nikoliv jak je tomu nyní, kdy v důsledku Klausových "geniálních" ekonomických vizí - Big Tunneling na začátku 90. let, který zastavil možné úspěšné nastartování tržní ekonomiky a následný žalostný "Euroskepticismus", který nás izoluje od EU, díky kterým jsme viditelně ekonomicky tzv. v .... "zadeli", rychle sem s ním /s centrálním dirigizmem/! Myslím, že Klausova vize o "hrdém separátním Češství, kdy s holými zadnicemi budeme poučovat své bohatší západní sousedy, jak to mají u nich dělat "správně", uspokojuje pouze tu část našeho občanského spektra, která sice upřímně zbožňuje Klause /zde Janyška, Kanioková, M. Prokop, Bílý, Mrva Komárek a podobní "myslitelé"/, avšak která by s ohledem na zájmy našich dětí a příštích generací, měla raději již konečně poslouchat skutečné ekonomy a státníky a ne karikaturu, kterou máme na Hradě!

J. Hejna 7.10.2010 10:36

Re: Sem s ním a rychle, s centrlním dirigizmem Bruselu!

Jste chudák.

V. Pavel 7.10.2010 16:27

Re: Sem s ním a rychle, s centrlním dirigizmem Bruselu!

Jaroslave! Od někoho, kdo se zde realizuje pouze primitivními výpady na druhé, nadávku chápu jako ocenění!

V. Kain 7.10.2010 12:21

Re: Sem s ním a rychle, s centrlním dirigizmem Bruselu!

Že byste nám mohl nějaké ty skutečné státníky v dnešní Evropě vyjmenovat.Něco tak ubohého jsem dlouho nečetl.

Z. Švrček 7.10.2010 13:46

Re: Sem s ním a rychle, s centrlním dirigizmem Bruselu!

Ideologický diverzant a terorista V. Pavel zde. Nechám jej pást se a odcházím na jinou louku.

V. Pavel 7.10.2010 16:25

Re: Sem s ním a rychle, s centrlním dirigizmem Bruselu!

Kaine! V západní Evropě pracující mají cca 3x vyšší kupní sílu mezd a občané i podnikatelé oceňují vymahatelnost práva, což u nás naopak postrádají! To vy nevíte? Já to vím, oceňuji a přál bych si to také u nás. Chápete?

K. Voráček 7.10.2010 22:55

Re: Sem s ním a rychle, s centrlním dirigizmem Bruselu!

Pane Pavle, oni ti lidé na Západě produkují za hodinu o trochu více, než my. Ale hlavně si platí z těch svých mezd a platů celé, nebo značnou část důchodového a zdravotního pojištění. A ona je pak ta kupní síla jiná, než uvádíte. No a o vymahatelnosti práva zde kolují hezké pohádky. Realita mezi běžnými podnikateli je také nic moc...

V. Pavel 9.10.2010 10:57

Re: Sem s ním a rychle, s centrlním dirigizmem Bruselu!

Voráčku! Proč po 20 letech po pádu bolševismu  podle vás "produkují naši západní sousedé za hodinu více, než my"? Myslíte "produkují", pro koho? Já hovořil o "kupní síle mezd", což jste zjevně naprosto nepochopil. Pracující u nás produkují celkem stejně, jako jejich kolegové na západ od našich hranic, avšak nikoliv pro sebe, nýbrž pro exkomunistické a podvodncké zloděje, kteří u nás vedou ekonomiku. Proto je na mzdy u nás vydáváno méně. Zisky jdou u nás ve větší míře "vyvoleným" vzešlým z Klausovy "úspěšné" transformace /Big Tunneling/. O pojištění, kterým svůj iracionální názor dále rozvíjíte, v mém příspěvku nebyla vůbec řeč. To už je zcela "mimo mísu".