16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Buďme rádi, že jsme součástí EU

Dnes se zdá, že je v Evropě koronavírová krize především krizí veřejného zdraví. Zítra to bude vážná hospodářská krize a již se to projevuje. V sázce jsou pracovní místa a živobytí milionů Evropanů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Prikner 6.4.2020 15:15

EU, tj.evropská komis se tváří,jakoby měly utajené zlaté doly nebo alespoň ho vyrábět vyfukováním kouře skrz vodní sprchu. Je to ale pouze její propagandistická představa. To, co ve své moudrosti rozděluje je jen to, co jí odvedeme. Kolik a na co kdo dostane, to nezávisí ani na slavné europarlamentu, ve kterém sedí výsadek eurohujerů, kteří jsou krmeni též z příspěvků zemí. Ti mohou jen slavně odhlasovat nějaké rezoluce a směrnice,které jim napíše komis (mohou dokokonce o nich diskutovat, ale navrhovat nesmí nic). Dneska se ale už na ty slavné směrnice trochu cuká rada evropy, složená z šéfů států. Jak to nakonec dopadne, uvidíme podle síly odporu některých států, kteří se brání nesmyslným plánům Zelený úděl, Migrační kvóty, Dotační cíle pod. No, řekněme si rovnou bruselští kapři si rybník nevypustí a tedy bude to boj.

V. Braun 6.4.2020 14:27

Tak mají hlavně peníze Německa, Holandska a podobných zemí, "našich peněz" míněno poplatníků z ČR opravdu moc nemají. Nebo jim tam pane Staronový něco posíláte osobně a tajně?

E. Pribijl 6.4.2020 14:20

Rozumím panu Haňkovi tak že mu tolik nejde o EU ale o ČR. Ta je totiž tak závyslá na expotu a EU jí to bohatě umožňuje. Dělat si iluze že Brusel něco zařídí je nereálné, v Evropě jsou dnes snahy rozdělit EU na Sever a Jih. Pan Haňka asi ví že ČR se stala montovnou všeho druhu a asi se bojí že pokud se zhroutí hospodářství v sousedním Německu bude Česká ekonomika na tom špatně.

R. Vacek 6.4.2020 14:10

Autor mě dostal. Měl jsem za to, že to myslí vážně - a až teď mi došlo, že to je ironie.

P. Staronový 6.4.2020 13:12

Jo. Jestli myslíte devadesátky, tak to byla nejlepší doba mého života.

EU začíná připomínat dobu před nimi.

P. Staronový 6.4.2020 13:10

Jediné 3 možnosti, EU, Rusko, Čína? Děkuji, nechci ani jednu.

P. Staronový 6.4.2020 13:08

Myslel jsem, že je to ironie a pan Haňka to asi myslí vážně.

Nedej pánbůh, aby soudružky a soudruzi v Bruseli začali utrácet naše peníze (jiné nemají) na své šílenosti. Byl by z toho další Green deal nebo podobná šílenost.

J. Ptáček 6.4.2020 12:53

Pane Vlčku, asi se budete divit, ale Váš příspěvek je mně hodně blízký. Nechtěné okupanty našich domovů, zpupné následovníky Mohameda a jeho nepřátelského synovce Aliho, plné zloby a nenávisti, nedospělou, ale všeznalou Grétu a další lahůdky cítím hodně podobně. Jenom ta rovnovážná ručička se, v mém případě, přece jen malinko vychyluje jiným směrem. Ale opravdu malinko.

F. Navrátil 6.4.2020 12:49

Evropská komise přichází s návrhem na společní investiční fond, na který by se země složily a bruselští byrokraté by peníze rozdělovali podle své úvahy. Pokud by se snad někdo cukal, pak se mu financování zastaví. Nejde o nic jiného, než tupé opakování oblíbeného formátu, který byl již použit při rozdělování kvót na islámské nelegály.

V. Kolman 6.4.2020 12:46

NE!

M. Krátký 6.4.2020 12:25

věštění z křišťálové koule - a Gréta vám to schválila ??????????

V. Petr 6.4.2020 12:00

Především je třeba skoncovat s nesmyslným "bojem proti zlému CO2," za > 72 miliard ročně, s veškerou zrůdnou sluníčkářskou ideologií a "nezávislým soudnictvím," umožňující blokování liniových staveb!

J. Vlček 6.4.2020 11:57

Pane Haňko, vzájemnou solidaritu již EU předvedla v plné kráse právě v současné koronavirové krizi. Zadržování zdravotnických a ochranných pomůcek byl jistě tím názorným příkladem solidarity těch, kteří se tou solidaritou nejvíce ohánějí.

Ve víře solidarity se proto také nerozpakovali coby velmoc, na kterémžto statutu si zakládají, požádat o pomoc při umístění svých pacientů, u svých bezvýznamných partnerů v EU, pro které nikdy nešetřili slovy kritiky, co se týkalo tzv. kvót a podobných nesmyslů.

Už vidím ty balíčky, neřku-li balíky ekonomických opatření, pro jednotlivé státy EU, které vymyslí štáb mudrců pod vedením moudré paní Lejnové, jimž koronavirus, jakoby naschvál, udělal tak nějak škrt přes jejich světoborné plány poroučet větru a dešti.

V. Petr 6.4.2020 11:53

ANO!

A. Reček 6.4.2020 11:53

No vy jste hlava soudruhu.

Z. Lapil 6.4.2020 11:45

Autor evidentně vychází z toho, že EU má nějaké vlastní zdroje neboli zdroje, které nejsou zdroji jednotlivých států. Dovoluji si tvrdit naprostý opak: EU nejsou oni, EU jsme my.

I mně se jednou v životě stalo, že jsem se ze špatných vstupů dobral ke správným výsledkům, ale tohle vidím na daleko obvyklejší případ "houna dovnitř, houna ven".

J. Vlček 6.4.2020 11:26

Pane Ptáčku, máte jistě pravdu do té míry, kdyby členství v EU ale zároveň nezahrnovalo dobrodružné zelené výmysly ve smyslu "gréténizmu", nebo být netečný, ba co dím, svojí politikou lidských práv přispívat k zaplavování Evropy přivandrovalci ze všech koutů světa, a k těmto krokům jako člen EU být nucen i přes odpor většiny obyvatel, kteří nechtějí měnit svůj způsob života, nebo jej přizpůsobovat náplavě přivandrovalců právě s těmito středověkými zvyklostmi.

V porovnání s tímto, je nám, i sem tam, nějaký ten stakan vodky bližší.

M. Hoblík 6.4.2020 11:03

Další europitomec.

P. Kubáč 6.4.2020 11:02

Článek je hezký blábol - odstraníme ekonomickou krizi "novým přístupem". Pokud "nový přístup" náhodou není "starý přístup" - to jest rozhazování právě natištěných nekrytých peněz plnými hrstmi.

P. Lenc 6.4.2020 10:55

Jistě autore, především EU nezapome na "Zelený úděl", potom na utužení "evropské solidarity" v pojetí Německa a Francie, no a potom zůstanou nějaké ty drobné především pro ty, co moc nekafrají.Dobrá EU, rozpuštěná a vypuštěná...

J. Šrajer 6.4.2020 10:45

EU už nic nezachrání. Nemá na to. Euro je dnes napumpované kvantitativním uvolňováním, do oběhu vkládaných peněz. Situace se vyvine následovně: ECB natiskne balíky peněz. Itálie požádá o finanční injekci. Dostane ji. Po ní další země. Dojde ke kolapsu trhu s finančními deriváty a prudké hyperinflaci. Poté Deutche Bank natiskne novou marku, aby Němci nemuseli platit všem dluhy. Tak skončí euro. Buďme rádi, že máme ten maličký polštářek - korunu, který trošinku ztlumí úder. Evropa se změní.

J. Ptáček 6.4.2020 10:23

Nejsem zdaleka eurohujer, ale v porovnání s faktem být součástí čínské provincie nebo ruské gubernie je EU výhra v loterii. Nestojím o to být řadu let ve válce se sousední Ukrajinou, střílet po dopravních letadlech, není mně smutno po společných koupelnách, ani hajzlících. Ani po stakanu vodky napůl s cizím kumpánem. Středověké trhy se zavirovanými netopýry a dalšími zdechlinami, mě taky nelákají, stejně jako kanál Labe-Morava-Dunaj rozrývající půlku republiky. Zdraví škodlivých čínských dreků mám už také plné zuby. Ani estébácké hotelové děžurné k životu nepotřebuji. Hranice neutrality už dnes nectí ani neviditelný koronavirus (viz ctnostné Švýcarsko), natož pak po zuby ozbrojení žoldáci s bratrskou pomocí. Takže členství v EU je jenom levným výkupným za právo nevyužít shora popsané slasti a nežít ve středověku.

H. Rybnická 6.4.2020 9:58

Vynikající rozbor. Zvláště pro závěr, pomyslná situace země, která je národním státem bez členství v EU. Ještě že si na takovou dobu moc dobře vzpomínám.

J. Novotny 6.4.2020 9:55

EU bude cpát peníze na obnovu do zelených kravin. Vezme to jako příležitost, jak pomoci planetě. Ale u nás nefouká a ani pořádně nesvítí, takže budeme mít smůlu a budeme se na tom celém podílet pouze jako sponzor.

B. Martinák 6.4.2020 8:56

Ten pán dokončil základní školu? Nebo utrpěl úraz hlavy?

F. Houžňák 6.4.2020 8:48

No, a jak tu celoevropskou solidaritu prokazuje třeba pan Haňka osobně?

J. Jirka 6.4.2020 8:33

Lidé s malým platem (přesto ale nežádající stát o pomoc), osoby samostatně výdělečně činné a malé a dnes už i střední podniky jsou pro socialisty největším nepřítelem, takže tihle všichni nemohou od socialistických vlád celé Evropy čekat nic jiného, než ještě větší házení klacků pod nohy.

P. Victorin 6.4.2020 8:09

Článek mi nepřipadá příliš chytrý. Je spíš o naivní víře než o "bruselské realitě".

J. Nevrkla 6.4.2020 7:03

Pomatený blábol pokračující ve stylu jen více Evropy. Zeď se blíží, prilozme ještě více pod kotel. Snad máme dost rozumu a takové šílence nebudeme poslouchat, jinak dopadneme tragicky. Teď je třeba odstranit to drahé a neuzitecne. První mě napadá bruselsky aparát, pak zredukovat neuzitecne složky státního aparatu, neuzitecne neziskovky, zbrojní výdaje proti fiktivnímu nepříteli. Daňové odvody se jistě dramaticky sníží, tomu by měly odpovídat výdaje, mzdy i důchody. Můžeme si to nepripoustet, emitovat nekryte peníze či se zadluzovat, ale výsledkem později nemůže snad být nic jiného než hyperinflace a vývoj jako třeba ve Venezuele. Nebo budeme věřit v ekonomické perpetum mobile? To je dětinské.

R. Vacek 6.4.2020 6:01

Co je to za nesmysl? Být v EU? Autor bude rychle vyléčen, až mu EU řekne, že musí snížit CO2 na 55%, stavět větrníky a do nafty lít metylester řepkového oleje. (místo metylesteru jsem použil přiléhavější výraz, ale místní cenzura příspěvek označila jako nežádoucí).