2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Brexit zadrhl, ať žije czexit

Mluvit o czexitu je užitečné, ovšem debata by také měla dojít k nějakému závěru, nebo aspoň vytvořit představu o tom, co by odchod z Evropské unie pro Českou republiku znamenal. Téma bylo nastoleno logicky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 23.2.2018 10:27

Re: Samozřejmě se vždy vyplatí rušit zbytečnou byrokracii

ČR - vzor bezbyrokratického státu :o)

M. Valenta 23.2.2018 10:22

Souhlas.

Tady je zvykem, že zastánci brexitu argumentují neochotou EU se dohodnout, ale je to jak píše autor. Odchází Británie a s důsledky se musí popasovat sama. Dosavadní dojem britského počínání je hodně rozpačitý a snaha zdržovat včetně zakování míče do autu očividná.

J. Chaloupka 23.2.2018 10:03

Myslím, že hlavní problém je, že je těch "smluv" tolik.

.

P. Rudolf 23.2.2018 9:54

Výsledek Brexitu

je naprosto jasný: VB, bude-li chtít i dál výhodně obchodovat s EU (jiná alternativa ale není), zůstane na stejných podmínkách, jaké má dnes (ovšem bez jakýchkoli výjimek), ovšem další změny se už budou dít bez ní a ta se bude muset ochotně a v předklonu podřídit.

Co by to v případě Czexitu znamenalo pro nás, raději nedomýšlet.

J. Hejna 23.2.2018 9:29

Samozřejmě se vždy vyplatí rušit zbytečnou byrokracii

"Samozřejmě se vždy vyplatí rušit zbytečnou byrokracii"

To je také podstatný důvod pro zrušení EU, v prvním kroku odchodu z EU.

Z. Rychlý 23.2.2018 7:30

Samozřejmě.

Problém je ale jinde. Britové si vytvoří svoje regulace a EU má už teď svoje. Nic jednoduššího zdánlivě není, než se dohodnout a přizpůsobit svoje regulace sobě navzájem a obchodovat jako vzteklí. Britové to jistě udělají, nic jiného jim ani nezbývá. Ale co udělá EU? Jste si tak jist, že udělá to, co bude nejvýhodnější pro občany EU? Rozhodně NE!

Udělá všechno pro to, aby odpadlíka potopila, ať to stojí, co to stojí, a to z ideologických důvodů. Vzájemná výhodnost není na pořadu dne. Renegát musí být zničen za každou cenu, protože narušuje pseudojednotu svým příkladem.

R. Tichý 23.2.2018 6:58

EU se nezmeni, dokud nedostane poradne nafackovano. BREXIT je takovym aktem a doufam, ze jej Spojene kralovstvi dotahne do konce.

Dobre to napsala Sichtarova-celni a podobne administrativni bariery vuci Britanii jsou pouze besnenim vztekleho haranta EU.