29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Trotl 10.9.2007 6:14

Safra

Bém, Paroubek. Topol, Bursík, Kuchta, Kačena a další... stejná pakáž bez úrovně. Já bych zvracel velebnosti. Chtělo by to defenestraci. Kruci, tady vážně není koho volit.

Fafa 10.9.2007 5:43

To JJ,

asi mate pravdu, ale pak by bylo dobre citovat, jestli se ta "realna" cisla vztahuji k hodnote koruny v roce 2007 nebo ke kteremu roku. Navic je mi podezrele, ze studie pocita v korunach, ale celkem s jistotou lze predpokladat, ze v roce 2020 budeme platit v eurech. 

Honza42 10.9.2007 2:39

Možná jste to jenom nepochopili.

Zcela jistě to totiž bylo myšleno tak, že OH bude zisková pro pana Béma a jeho soukmenovce.

Ladislav N. 10.9.2007 2:08

Re: Re: Olympiaada v ceskem podani pri teto prohnile garniture bude vzdy ztratova,

Člověče, jak chcete posuzovat zisk tak neprůhledné megashow, jakou je hypotetická vzdálená  olympiáda v ČR za několik (9 nebo 13) let a mít k tomu ještě připravené podklady? Každému soudnému člověku musí být jasné, že pořádat něco takového v Česku s nezaplaceným bilionovým (tísícimiliardovým) vládním dluhem po socialistech a ročními úroky přes 40 miliard Kč, je cesta do ekonomických pekel. Tady je zbytečné vynakládat jakékoli náklady na přípravu a projekty. Je to nesmysl od prvního pohledu!!

nespavec 10.9.2007 1:40

Re: Re: Z pohledu laika

Aha, takze ve skutecnosti naklady nebudou 136 miliard ale 200, a ztrata nebude 66 ale 100 miliard. To nam to pekne nabíha.:-(

JJ 10.9.2007 1:39

Re: Zisk?...Nemožné!...

Pokud dokazeme stavet radove horsi dalnice draz, nez nemci, tak na uz nic nepomuze. Ale co, kdyz nam na to pujcujou ..

šakal 10.9.2007 1:30

Zisk?...Nemožné!...

Stavba Sazka Areny se odhadovala před začátkem budování na 5 milard. Hala má asi 20 000 míst. Je zcela zakrytá, mohou se zde pořádat jakékoliv kulturní či sportovní akce, které se do velikosti hokejového stadionu vejdou. Jistě jde o technicky náročný objekt - plně klimatizováno, nutná chladicí technologie. Dodnes...DODNES!...jsme se o investované částce nedozvěděli nic bližšího než to, že šlo nakonec asi o 13 až 15 miliard - sic! Dvě miliardy sem, dvě miliardy tam...každý rozumný člověk přeci ví, že tohle se nedá přesněji spočítat ;-P

Před mistrovstvím světa ve fotbale v Německu byl postaven stadion v Gelsenkirchenu pro cca 50 000 diváků. Jedná se opět o plně zakrytý prostor, který může být využíván nejenom na vrcholné fotbalové akce nýbrž také na jiná sportovní klání a kulturní podniky, které se vejdou na plochu fotbalového hřiště. Trávník je umístěn v 1,5 m vysoké ocelové vaně. Ta na kolejnicích vyjede ze stadionu ven a umožňuje tak přirozenou závlahu i přistup slunce k trávníku a volní tak místo kupříkladu pro fanoušky rokové hudby. Stadion je kromě řečeného též plně klimatizován, takže technologicky to také jistě nebyla jednoduchá stavba. Tahle celá stavební akce přišla asi na 6 miliard korun (korun!) a rozpočet byl do halíře vyúčtován ve veřejně dostupném účetnictví.

...Proto pravím, že česká olympiáda NEMŮŽE být zisková, ani kdyby to nakrásně předvídali Price Waterhouse Cooper, Deloit and Touche, Světová banka i sám František z Assisi ;-P (Y)

JJ 10.9.2007 1:17

Re: Z pohledu laika

Studie byla delana v realnych cislech - v cislech ocistenych o inflaci. Jde o preferovanou metodu u studii, kde jde o delsi casove horizonty, nebo ktera chce byt obecnejsi, co se tyce datumu uskutecneni. Napriklad tezarske spolecnosti ohodnocuji investice zasadne v "realnych' cislech (v ekvivalentu dnesnich penez).

JJ 10.9.2007 1:15

Re: Olympiaada v ceskem podani pri teto prohnile garniture bude vzdy ztratova,

Pardon pana Macha...

JJ 10.9.2007 1:14

Olympiaada v ceskem podani pri teto prohnile garniture bude vzdy ztratova,

nicmene celkove to komentovat nelze, bez celeho dokumentu o nakladech. Je nekde k dispozici?

Jinak je zajimava nevrazivost pana Cepla k CERGE. Asi proto, ze tam se lide uci pocitat, nejenom kecat do veci, kterym nerozumi.

nespavec 10.9.2007 1:13

Z pohledu laika

Z pohledu laika je studie ktera predpoklada mezi lety 2016 az 2020 nulovou inflaci velmi prekvapujici. Kolikpak penizku asi stala ?

Ale mozna ze kdybych byl "vykonny reditel Centra pro ekonomiku a politiku" tak by mne takova vec nepripadala vubec divna.