28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
doktor 14.6.2008 11:43

Překvapuje mne

výborná autorova čeština. Dozvědět se podrobnosti o Klausových dobře placených spanilých jízdách do ciziny také není k zahození.

68 15.6.2008 1:46

Re: Překvapuje mne

Doktore, za takový prachy jste mohl mít nově obloženou koupelnu! Nebo to mohlo jít na ztrátový divadla. Je škoda mluvit, máte recht.

vlasta 14.6.2008 11:10

Ani Alex Wynnyczuk neodolal pokušení

uvést, co se říká, že řekl Klaus o špinavých penězích. Alex Wynnyczuk chce být považován za seriózního, a přitom se nenamáhal zjistit, jak Klausův výrok o špinavých penězích zněl doopravdy. Ale chce, abychom ho nepodezírali, že chce Klause kritizovat.

H.K. 14.6.2008 14:05

Re: Ani Alex Wynnyczuk neodolal pokušení

R^R^...podívat na dnešní kapitalismus, obzvláště v západní Evropě, ve Švédsku, Norsku a podobně, a srovnat ho s kapitalismem, který znal a o kterém mluvil Shumpeter.  V západní Evropě je budován socialistický přerozdělovací systém, který bude mít stejné problémy jak socialismus ve východní Evropě. V důsledku imigrace jsou ve Švédsku značné problémy s udržením stávajícího sociálního systému.

....vláda rozdělovat a jaké možnosti firmy najdou zmenšit emise. Podobný systém zavedený v USA ovlivnit emise kysličníku siřičitého v elektrárnách zatím byl velmi úspěšný. Proč není tento systém zavedený v USA ve všech odvětvích průmyslové výroby? Je možné takový systém realizovat ve všech státech, zejména v Číně a Indii? Kdo to všechno bude řídit? Al Gore a zelení?

Právní rámec přebraný z jiných států a privatizace. Pokud by se k tomu dostali právníci, tak není privatizovaný ani suchý záchod v Horní Dolní.

Komunista není pouze legitimace. Je to zejména způsob myšlení a systém hodnot.

vlasta 14.6.2008 14:38

Re: Re: Ani Alex Wynnyczuk neodolal pokušení

Tvrdit, že lze provést tak masivní převod majetku, jak tomu bylo po listopadu, beze "ztrát", pokud by k tomu byl vytvořen vhodný právní rámec, může leda tak Petr Pithart.

-ferry- 14.6.2008 9:22

O Klausovi ...

... nám už kdosi v lednu napsal : je to prvotřídní demagog,druhotřídní politik a třetitřídní ekonom.To jméno bych ještě někde našel,ale nechce se mi hledat.Je to myslím přesné hodnocení tohoto našeho drobného genia.Nedivte se,že si hledá nový obor působení.Je to dnes běžná věc.Opravář zemědělských strojů je dnes geniální finančník,geniálním finančníkem je i bývalý lučebník chemických vláken.Lidoveckým odborníkem ne bezpečnost je bývalý polír. No,jistě každý někoho znáte.Proto to v české kotlině vyladá,jak to vypadá ...Rv

i.h. 14.6.2008 9:33

Re: O Klausovi ...

První věta na Klause dokonale pasuje. R^

H.K. 14.6.2008 9:47

Re: O Klausovi ...

A jste co, že si troufáte hodnotit lidi.

Můžete jmenovat lidi, které považujete Vy za odborníky na svém místě a které chcete vidět ve vládě?

D.M. 14.6.2008 10:26

Re: O Klausovi ...

... jeste bych dodal: ctvrto-rady klimatolog ;-D

68 15.6.2008 1:54

Re: Re: O Klausovi ...

Ale prvotřídně na vás doufám hoši se.re. Já bych to tak tedy dělal.

Emil XX 14.6.2008 9:10

Přejděme na atom a není co řešit a Klaus to VÍ

Nadhodil tento problém někdy před rokem v Helsinkách na summitu EU bez většího ohlasu.

I méně inteligentní člověk by z tohoto musel pochopit, že celé "globální oteplování" je jeden velký podvod a o nějaký CO2 vůbec nejde. Někdo se tu snaží zlikvidovat evropskou ekonomiku. Je to problém pro politiky a Klaus se toho chopil.

para 14.6.2008 12:34

Re: Přejděme na atom a není co řešit?

Emile. Podvodem může být spíš ignorace fyzikálních vlastnosti CO2 se všemi důsledky. Demagogie kterou Klaus při argumentaci občas používá podvodníkům jen nahrává. Cesta vzdorování GO přes atom je smysluplná ale nikoli bezproblémová a jakoukoli ekonomiku spíše zlikvidují demagogové než rozumě uvažující.;-P

Raff 14.6.2008 18:41

Re: Re: Přejděme na atom a není co řešit?

A ty patříš ke kterejm?

para 14.6.2008 20:50

Re: Re: Re: Přejděme na atom a není co řešit?

Rafe Ty se chceš "porafat" podle toho kdo kam patří nebo Tě zajímají fakta a hledání cest jak dál?Jestli opravdu chceš vědět ke komu patřím - popřemýšlej jak vidí vývoj Kadrnožka, Nátr, Cílek... Není to černobílé vidění světa ale třeba Ti to taky něco dá.;-P

Emil XX 14.6.2008 21:15

Re: Re: Přejděme na atom a není co řešit?

Ale cesta, kterou volí třeba Německo o rozumném chování opravdu nesvědčí. Zavádět nákladné úpravy aut a zároveň stavět UHELNÉ elektrárny namísto jaderných může jen hlupák nebo darebák.

EU jako celek se přitom podobá spíše tomu Německu...

para 14.6.2008 23:09

Re: Re: Re: Přejděme na atom a není co řešit?

A není to trochu jinak? Nestavěj Němci náhradní uhelky za odstavované a s ůčiností cca 45% kdežto ty naše až na vyjímky běží někde jen kolem 30%. A není jejich odklon od jádra dán poznamenán celosvětovým dosavadním trendem? Nehraje tam roli také ta okolnost, že uran oproti nám nemají? Nehovořil bych Emile o darebácích bez zodpovězení podobných otázek.;-)

68 15.6.2008 2:04

Re: Re: Re: Re: Přejděme na atom a není co řešit?

Snad opravdu bude lépe nehovořit o darebáctví, darebácích, Gorovi a ostatních nepříjemných věcech. (Jinak - můžeme možná znovuotevřít jáchymovské lágry a Němci si mohou uranu nakopat tam. Není to řešení?)

Libor.w 14.6.2008 9:09

Klaus se nenechal ukřičet.

Nějak musel Klaus svoji koncepci přechodu od socialistického bordelu k normálnímu hospodářství protlačit navzdory všem socializujícím Komárkům Šikům nerozhodným Havlům a jiným vyznavačům třetích cest,proto ty zjednodušující fráze o skončené reformě,špinavých penězích atd.Dobře že tu byl,jinak tu máme ještě Pramen,Osvobozenou domácnost a možná Novou huť Klementa Gottwalda.

xxx Kubeš 14.6.2008 9:24

Re: Klaus se nenechal ukřičet.

Libore R^

PROKOP BUBEN 14.6.2008 9:27

Re: Klaus se nenechal ukřičet.

Je s podivem, proč tedy Klaus se svými neudělal nic proti převzetí bolševického práva a tím i morálky....Vaše demagogické tvrzení o Pramenech atd. neobstojí a je zřejmé každému soudnému, proč se prognostici tak vehementně a prohnaně prodrali k moci....Už to, že Klausovci chopívší se moci, odmítali převzít některá hodící se ustanovení a modely z rozvinutých demokracií a propagovali tzv.Českou cestou z které se nemůžeme vyhrabat doposud, svědčí o účelovém jednání takže nebyli potrestáni ani bolševičtí zločinci a vlastizrádci, včetně jejich nejhorlivějších pochopů a komunisté se používají tu ke strašení a jindy k potřebě volby prezidenta.....Dnes pochopitelně nbude postižen ani protagonista České cesty Stehlík a pod. ani vyložení mafiáni Koženým počínaje a Pittrem konče.....

historik 14.6.2008 9:54

Re: Re: Klaus se nenechal ukřičet.

Myslíte si, že Zdeněk Jičínský je a byl zastáncem Václava Klause? Tento Jičínský totiž byl hlavním odpůrcem modelů rozvinutých demokracií. Ten prosazoval kontinuitu komunistického práva. Klaus se věnoval ekonomice, tedy přechodu z nefungující komunistické ekonomiky na ekonomiku všude jinde fungující, kapitalistickou. Právní modely západních nebo východních demokracií měli na starosti právě ti, co prosadili právo komunistické. Tedy bývalí komunisté, kteří se stali bývalými jenom proto, že v osmašedesátém neuspěli.

PROKOP BUBEN 14.6.2008 11:00

Re: Re: Re: Klaus se nenechal ukřičet.

Hisroriku, pardon asi kLausmodrý hysteriku, Klausovy vlády v devadesátých letech měly sílu prosadit celkem cokoliv, a Euroštajn se především staral, jak uspokojiit ambice nabyté v prognostickém ústavu, založeného Štrougalem na popud vedení SSSR......

historik 14.6.2008 12:12

Re: Re: Re: Re: Klaus se nenechal ukřičet.

Prokope Bubne! Trocha historie místo hysterie by vám neuškodila. O zachování komunistických zákonů se rozhodovalo ještě v Československu, za vlády Mariány Čalfy. Na to, že u moci budou komunisté, ať už bývalí nebo současní(tehdy), neměl V.Klaus žádný vliv. O tom rozhodovali právě ti komunisté s nepominutelnou pomocí V.Havla.  Po rozdělení republiky, v době kdy byl V.Klaus nebo Miloš Zeman  předsedou vlády, se vládlo s převahou jednoho hlasu a taky menšinově. No a když už jste nakousl pracoviště, založené na popud SSSR. Kdepak jste pracoval Vy? Bylo to snad pracoviště založené na popud USA?

PROKOP BUBEN 14.6.2008 13:17

Re: Re: Re: Re: Re: Klaus se nenechal ukřičet.

Zákony i ústava se měnit dá, pokud je k tomu politická síla a vůle a ta u kLausmodrých prostě - nebyla a není doposud.....Takto se řídíme jakýmsi paskvilem o protiprávnosti komunistického řádění, který si sami bolševici - UŠILI , zatímco se chechtají svým obětem a na své činy jsou podobně, jako kLaus ještě - HRDI.....

historik 14.6.2008 13:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klaus se nenechal ukřičet.

To už je teda zmatek. Tak kdo tehdy chtěl nebo nechtěl měnit ústavu a zákony? kLausmodří, kteří nebyli u moci nebo bolševici, kteří si ten paskvil UŠILI? A co kdybyste tak odpověděl na moji předešlou reakci a hystericích a historii?

PROKOP BUBEN 14.6.2008 13:35

Re: Re: Re: Re: Re: Klaus se nenechal ukřičet.

Klaus vládl po uchopení moci společně s Lidovci a sesterskou ODA v naprosté pohodě a s dobrou vcětšinou, když ještě figuroval Levý blok a Republikáni....Teprve, když byla země přivedena před Patagonii a socialisté se Zemanem zbytněli, NASTALA SITUACE, KTEROU POPISUJETE...Takže nepřekrucujte skutečnosti, historiku - hysteriku.....Havel, nebyl posléze zásluhou ODS téměř prezidentem zvolen a došlo k zatvorení Sládka.....

historik 14.6.2008 14:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klaus se nenechal ukřičet.

Tak ještě jednou. Kdo prosadil komtinuitu práva? Jičínský s Havlem a Čalfou nebo Klaus? Jakou funkci měl v roce 1990, když se rozhodovalo o bytí a nebytí KSČ, Klaus?

fedo 14.6.2008 18:48

Re: Re: Re: Re: Klaus se nenechal ukřičet.

Nemám žádné znalosti z oboru o kterém diskutujete (ikdyž z vaší strany se o diskusi nedá příliš mluvit). Ale způsob argumentace a použité formulace mi říkají pane Bubne, že jste veký špinavec.

H.K. 14.6.2008 9:56

Re: Re: ad PROKOP BUBEN IP: 88.103.252.

 Klaus se svými neudělal nic proti převzetí bolševického práva a tím i morálky.....Klausovci chopívší se moci, odmítali převzít některá hodící se ustanovení a modely z rozvinutých demokracií.... , svědčí o úkomunisté se používají tu ke strašení a jindy k potřebě volby prezidenta.....čelovém jednání takže nebyli potrestáni ani bolševičtí zločinci a vlastizrádci,...

Pane Prokope Bubene, Vy komunista a židobijce jste se snad pominul rozumem. Všechno co jste napsal je lež nebo nesmysl.

PROKOP BUBEN 14.6.2008 13:21

Re: Re: Re: ad PROKOP BUBEN IP: 88.103.252.

Jak jste na to přišel, že jsem komunista a židobijce.....Ani u komunistů jsem nebyl a měl jsem s nimi opletačky, právě proto nesnáším ono kLausmodré a jiné pokrytectví.....S židy, pokud se mě nesnaží za každou cenu ohluppovat a obírat, podobně jako jiní, také problém nemám, spíše naopak......