2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Zrada ideálů Vítězného Listopadu

Tak zradu památky Slavného Květnového Osvobození už jsme měli. Taky zradu Vítězného Února. A dnes jsme dospěli k tomu, že prý jsme se navrátili před rok 1989 a tak zradili ideály revoluce. Prohlásil tuhle v novinách Bursík.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 27.10.2015 21:50

Takže závěr páně

Vlkovy eseje je jasný - jakmile padnou těžební limity ekoteroristů, nejspíš ustane stěhování národů z Levanty .... jasně, faul, ale pan Vlk st. zjednodušuje a fauluje též!

B. Holubec 27.10.2015 21:13

Ekoterorističtí zločinci z havloidní kavárny

Nejlepší analýza za posledních 25 let. Lze se podepsat pod každé písmeno, lépe se to napsat nedá.

Málokdo si uvědomuje, že tento ekoterorisnus zahájil potichu a bez publicity prezident Havel, zřejmě vedený Bursíky a jim podobnými. JE Temelín byla vyprojektována se 4 bloky, v roce 1989 se dokončovaly dva z nich. V té době patřila ČR mezi 7 !!! států na světě, které uměly stavět jaderné elektrárny - jak stavební, tak technologickou část, včetně jaderných reaktorů. Pouze řídící systémy se dovážely z SSSR. Havel zcela voluntaristicky rozhodl, že další dva vyprojektované bloky se stavět nebudou, a že na postavených blocích se dodatečně změní řídící systém na americký Westinghaus - což samo o sobě stálo 25 miliard Kč. Přesto byly oba bloky, včetně infrastruktury pro 4, postaveny za 100 miliard Kč. V případě, že by se pokračovalo v dostavbě dalších dvou bloků už za cenové liberalizace, lze důvodně předpokládat, že by jejich výstavba nepřesáhla 150 miliard Kč (dnes se píše o 300 mld. Kč a více), zaměstnání by měly tisíce stavařů několik let, tisíce dělníků ve

výrobě a montáži technologického zařízení a stavba by se zaplatila za pár let vývozem elektrické energie. Sami jsme se tak definitivně vyloučili z tak elitní technologické společnosti, že jenom kosmické technologie jsou o level výše. Zmařené výrobní kapacity, lidský potenciál od projektantů, přes stavební a montážní odborníky - vše vniveč. Jedno voluntaristické rozhodnutí, a nebylo jediné - totéž platí i pro zbrojní průmysl.

Co nám polistopadová politická reprezentace v energetice předvedla za 25 let? Pouze byly zmodernizovány za socialismu postavené energetické kapacity - ničím novým nepřispěla. Až na největší ekonomický průser v historii této země - fotovoltaiku. Fotovoltaiku, kterou společnosti vnutili zelení ekoteroristé, aby se jim nakonec vymkla z rukou a stala se největším tunelem polistopadové éry, jehož kriminální charakter je zřejmý.

Zkrátka politicky a hospodářsky neodpovědní zelení ekoteroristé a umělci.

M. Prokop 27.10.2015 22:31

Re: Ekoterorističtí zločinci z havloidní kavárny

Dovolil bych si podotknout, že Havel to nemohl rozhodnout, ale pokoutně se snažil rozhodnutí ovlivnit.

Jinak souhlas.

J. Farda 27.10.2015 20:00

Utrpení Václava Klause

jako sebestřeného narcisa držího nuceně ústa vedle ještě 4hodinového expozé většího narcisistního mýtomana RasPutina plně chápu. A to ještě neseděl vedle comandanta barbuda Fidela při 5ti hodinovém projevu téhož! http://echo24.cz/a/w3Krn/sedel-jsem-vedle-putina-ctyri-hodiny-jak-klaus-trpel

J. Farda 27.10.2015 20:05

Re: Utrpení Václava Klause

Ajvajajvajajvaj, já chabrus jsem zabudl na poučení českého klasika z Německého Brodu panu expresidentovi - "Nechoď Vašku s pány na led, pán uklouzne a Vašek si .......!"

M. Prokop 27.10.2015 22:32

Re: Utrpení Václava Klause

jebe vám?

J. Farda 28.10.2015 13:47

Re: Utrpení Václava Klause

A Vám?

I. Mertl 27.10.2015 16:50

Tady je nenergetických odborníků!

Každý přece zná kamna. Nejlépe pan Vlk, který je léta prodával. Jinak je složitá věc jednoduchá: Tato vláda myslí na budoucí generace stejně intezivně, když se jedná o důchody, jako když o cennou chemickou surovinu, nebo o životní prostředí. Dřív se tomu říkalo "Po nás potopa".

V. Vlk 27.10.2015 23:26

Re: Tady je nenergetických odborníků!

Když už o někom píšete, tak si zjistěte fakta: Kamna jsem neprodával, ale řídil firmu, konstruoval topidla včetně třeba SARK a české Hark ve spolupráci s Výzkumným ústavem paliv a energetiky a psal o nich. A jsem členem mezinárodní organizace EFA - Die Europäische Feuerstätten Arbeitsgemeinschaft . - Die EFA vertritt nachhaltig die Interessen ihrer Mitglieder unter ökologischen, ökonomischen und sozialen Gesichtspunkten. Es werden gemeinsam neue zukunftsorientierte Ideen realisiert und Synergien erzeugt. Mimochodem pracoval jako technik provozů tepelných zařízení a dlouhou odbu jako vedoucí provozů tepelných zařízení. A jakou máte odbornost vy, pane?!

P. Vaňura 27.10.2015 13:49

Musím říci, že komunisté 80 let

měli LEPŠÍ energetickou politiku, než současná vláda! Neměly se už stavět ŽÁDNÉ UHELNÉ ELEKTRÁRNY, JEN JADERNÉ.

Snaha zamezit prolomení limitů je naprosto oprávněná bez ohledu na stamiliardové škody, způsobené zákonem 180/2005Sb o "podpoře OZE." Je skutečně nehorázností ničit obrovské prostory krajiny, neřku-li bourat obce jen proto, aby se zajistila realtivně dobře placená místa pro pás set pracovníků obsluhy rypadel!

J. Hanzal 27.10.2015 11:42

A opět frau Merkel

V Německu se těží hnědé uhlí především proto, že frau Merkel nechala odstavit jádro páč kdesi na druhé straně planety ( v Japonsku) bylo zemětřeseni a následná tsunami. I myslila si frau, co když nás (Německo) ta tsunami zasáhne taky.

R. Langer 27.10.2015 12:59

Re: A opět frau Merkel

Tsunami mají Zelení jako je Rada a jemu podobní v hlavě, a napáchalo tam už nevratné škody. :-(

J. Navrátil 27.10.2015 11:16

Příště to bude jiné

Náměstek ministra životního prostředí Martin Říha řekl : bla-bla-bla.

    Máme demokracii, uplatňujeme jí ve vlobách. Bohužel máměstky si ve vlbách nevolíme !! Když si do vlády zvolíte "anděla", klidně v té vládě může vládnout "čert". Možná někdy tucet čertů. Pozor tedy na volby.- - Ale vážení, ono to lepší už nebude.

P. Rada 27.10.2015 11:23

Re: Příště to bude jiné

Materíálně to lepší nebude - ale tuplovaně horší to všeobecně může být, pokud okolnosti přestaneme včas a veřejně reflektovat.

Lepší by to mohlo být jen s hlediska rozvoje intenzivního, osobnostního.... Kdo nevěří at si zkusí naučit se tancovat, hrát na hudební nástroj.... Prostě zkusit růst bytostně - nikoli konzumě.

R. Tesařík 27.10.2015 15:55

Re: Příště to bude jiné

Víte, že díky konzumu jste vy nezemřel hlady?

L. Novák 27.10.2015 20:10

Re: Příště to bude jiné

:-D

H. Balzám 27.10.2015 10:25

A Vlk je horník, nebo dolník?

To zas byl článek, jak když pejsek a kočička vařili dort. Co ovšem v článku nezaznělo, je třeba fakt, který byl často zmiňován v souvislosti s loňským plánováním uzavření dolu Paskov - jenom v tom roce Německo uzavřelo pro nerentabilitu dvacet sedm dolů. Do Evropy se valí laciné uhlí, které nechtějí kupovat USA po břidlicovém boomu. A to, že autor opěvuje zákony umožňující bourat obce proti vůli majitelů? To už je ču.ákovina na entou. Když se za státní peníze stavěl Temelín, říkalo se, že to je proto, abychom mohli postupně odstavit uhelné elektrárny. Dnes vpodstatě kompletní produkci Temelína vyvážíme a severočeši se dusí dál (pravda, míň než za komára, protože bylo nařízeno odsíření, ale stejně). Že já vůl to vůbec četl!

P. Rada 27.10.2015 11:08

Re: A Vlk je horník, nebo dolník?

Doře že nejen čztete ale i komentujete. Dát věcem správné pojmenování je totiž už odpradávna prvý krůček k jejich změně.

Dávám Vám jen zapravdu, že v mnohém už je pozdě.

L. Novák 27.10.2015 20:11

Re: A Vlk je horník, nebo dolník?

Vy dva volové, že jste to vůbec četli! :-P

V. Vlk 27.10.2015 12:28

Re: A Vlk je horník, nebo dolník?

Vážený pane, opakovat neuvěřitelný blábol,že vyvážet elektřinu je nějaký zločin potřebuje poněkud excentrické myšlení. Vyvážet elektřinu je jako vyvážet každý jiný výrobek. A díky současné situaci jej vyvážíme za evropské ceny . Zatímco třeba na Škodovkách si mastí kapsu Němci a my pracujeme jako levná námezdní síla.

Nechápete li rozdíl mezi dolem Paskov (hlubinný důl) a doly na severu Čech, pak je těžké s vámi o čemkoliv mluvit.

H. Balzám 27.10.2015 12:37

Re: A Vlk je horník, nebo dolník?

Nebuďte chytrej, nejde vám to. Kde jsem řekl, že vyvážení elektřiny je zločin? To, že nedokážete chápat psaný text, by možná vysvětlovalo, proč nedokážete psát texty pochopitelné jiným.

P. Vaňura 27.10.2015 13:53

Jenže je velký rozdíl exportovat

poměrně sofistikovaný výrobek, jako automobil a nevratně drancovat neobnovitelné zdroje! Jako příklad mohu uvést např. export PÍSKU!

R. Langer 27.10.2015 14:50

Re: Jenže je velký rozdíl exportovat

Elektřina je zatraceně SOFISTIKOVANÝ výrobek! Jenom její cena je zdegenerována Zelenými regulacemi.

L. Novák 27.10.2015 20:14

Re: Jenže je velký rozdíl exportovat

Přesně tak. Zvláště když zeleným nesvítí slunce a nefouká vítr, je elektřina z uhlí a jádra nenahraditelná. :-)

B. Holubec 27.10.2015 21:19

Re: A Vlk je horník, nebo dolník?

To vaše hodnocení v poslední větě je, jak vidno z předchozího textu, veliká pravda.

K. Janyška 27.10.2015 9:36

Kromě modré, jsou všechny ostatní politiky

totalitní !!! Ovšem to by modré museli modří rozumět. Museli by vědět, že podstatou všeho v lidském světě je spontánní řád lidské interakce. A oni o něm vědí prd... Dzp.

J. Sinnreich 27.10.2015 9:10

Svetove trendy

Nemecko kope nekvalitni hnede uhli jako zbesile. Ono totiz neni legrace zavrit 20 atomovych elektraren a ocekavat ze hute a ocelarny pojedou na fotovoltaicke clanky a vetrniky.

P. Rada 27.10.2015 11:19

Re: Svetove trendy

Zběsile Němci nekopou - když už tak výhodně nakupují. Celosvětově totiž cena i kvalitního povrchově těženého uhlí klesá a ti Němci mají na rozdíl od nás přímý přístup k oceánu přes který je v Hamburku na burze to Americké či Australské dokonce levnější jak Polské.

A k tomu uzavření JE v Německu jen tolik, že si někdo možná prozíravě spočítal co by stála jaderná havárie ve vnitrozemí hustě obydleného kontinentu. naposled jsem četl ft¨rancouzkou studii která hovořila o státní bankrotu.

Každopádně i u nás roste odhadní cena za výstavbu trvalého úložiště dnes už rychleji jak velikost "atomového účtu". Tam je cca 20miliard ale nákladovost úložiště už 100 miliard. Kdyby rostla ekonomia a tím úrokové sazby - byla by jakás takás naděje na vyrovnání. Rostoucí rozdíl dnes 80miliard ale se stále větší pravděpodobností bud muset zaplatit stát. Ti kteří zavčas odstaví proto zřejmě doplatí méně. jen připomínám fakt, že tem prvý blok který ve Fokušimě zkolaboval byl před koncem své životnosti. Japonci ale měli štěstí v neštěstí, že většinu uniklé radiace odnesl Pacifik.

V. Kain 27.10.2015 11:34

Re: Svetove trendy

Zelený mužík pan Rada mudruje.Atomová energie je nejčistčí a nejlacinější.V Japonsku došlo k zemětřesení a proto ta havarie.Zelení se toho chytli začali jako obvykle řvát.Merkelová jim to sežrala i s navijákem.

R. Langer 27.10.2015 12:56

Re: Svetove trendy

Zase ty prolhané kecy, přitom není nijak složité zjistit, jak to doopravdy je, a už několikráte vám to tu bylo vysvětlováno. Ale vy budete lhát a lhát pořád dokola, dokud nezačnete krást (jestli už tak nečiníte), a ve jménu Matky Země zřejmě nakonec i vraždit! :-P