8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Zelený účet

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza42 17.11.2007 10:07

Re: Re: Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

Vy jste fakt blbá jak Anděla.

Enik 17.11.2007 10:26

Re: Re: Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

Jenže v tom slově "neumíme" je skryt samotný problém celé věci. Fyzikální limity účinností převodu. Ono nestačí jen házet čísla, ale umět s nimi i pracovat. Tepelný příkon Země z ozáření sluncem je jedna věc. Druhá věc je, kolik tohoto výkonu dopadne na zemský povrch, kolik tohoto výkonu je schopen člověk zachytit a přeměnit na využitelnou energii.

 Mimo to, Vaše nakládání s fyzikálními jednotkami mi velmi připomíná pana Bursíka. TW za sekundu je co? za jednotku? Výkon krácený časem jsem se ve škole neučil!

 Pokud jde o ta Vaše čísla, tak se jedná o naprostý nesmysl! Země se nachází v místě, kde je  zářivý tok slunce cca 1500W/m2. Tento výkon (příkon) platí pro horní vrstvu atmosféry, a plochu kolmou ke slunci. V takovémto případě není možné počítat celý povrch Země, a ještě k tomu 2000W/m2!!! Buď neumíte počítat a neznáte fyziku, nebo záměrně lžete v marné vířem, že neumím zacházet s informacemi! Okamžitý příkon civilizace 10TW je taktéž naprostý nesmysl. Jen ČR má průměrně kolem 8GW elektrického příkonu. To nepočítám uhlí, plyn, naftu a benzín. Na Zemi se každý den vytěží kolem 40mil barelů ropy. Vezmu-li v úvahu toto množství převedené na energii, tak je ta energetická náročnost civilizace podstatně vyšší, než těch 10TW!

 Když už chceš o něčem takovém diskutovat, tak si to napřed aspoň spočítej!!! A neplácej hovadiny! Takhle jen dáváš za pravdu těm, kdo Ti odporují! 

Ladislav N. :-))) 17.11.2007 15:15

... Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

To už tak bývá, že zelené palice nejraději plácají o číslech, jejichž význam si neumějí představit, natož ověřit...;-P

Ivanhoe 17.11.2007 9:41

Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

Viděl jsem obojí; a mohu Vás ujistit, že bych za barákem měl raději 1 atomovou elektrárnu s úložištěm jaderného odpadu, než 2 500 větrníků ... a mnohem raději, než uhelnou elektrárnu stejného výkonu s úložištěm popílku a povrchový hnědouhelný důl schopný ji plynule zásobovat .

westík 17.11.2007 11:26

Re: Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

 souhlas, jenom nechci mít za barákem uranový důl s úpravnou a odkalištěm,aby nějací australští obejdové mohli bohatnout z dodávek surového uranu Číně ! Snažím se proto  sledovat, jak pokračují práce na recyklaci uran.odpadu.Pokud se týče větrníků, za jejich instalaci hlavně mohou starostové obcí , kteří se nechají nalákat na svůdné sliby "obchodníků s větrem", kteří jim nabízejí dokonce podíl na zisku. Co s těmi větrníky bude potom, až /doufejme, že brzy/  dotace skončí, ví  bůh. Asi by Topolánek měl eskortovat Bursíka a jeho green boys and girls do Daliborky, ale to by se nám rozpadla koalice.

Lájoš B. 17.11.2007 8:42

Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

Al Gor má nobelovku a jeho odpůrce VK má h... Hošani, snažte se. Jen žvanit nestačí.

dragon 17.11.2007 10:22

Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

jak vidno u Gora, stačí ...

pp 17.11.2007 12:58

Nobelovka nic neznamená.

Znám lidi, kteří mají i akademický titul a přesto jsou hloupí.

Roman Šula 17.11.2007 0:33

Drobná připomínka

Mícháte dohromady ekology a ekologisty, v tom je značný rozdíl. Asi už i brzy začnu rozlišovat klimatolgy a klimatologisty.

Jerry 17.11.2007 5:19

Re: Drobná připomínka

Jeden za osmnáct,druhý bez dvou za dvacet.

honzak 17.11.2007 6:21

Re: Drobná připomínka

populace ekologistů je ekology minimálně penetrována. Stejně tak mezí politickými klimatologisty je téměř neměřitelný počet klimatologů.

Áda hitler by si rval vlasy, kdyby viděl, že místo desítek tankových a leteckých divizí stačí k dobytí cizího území parta nablblíků, se kterou manipuluje někdo, kdo se učil u jeho kulhavého pepy.

K tomu povinnému výkupu - myslím, že bu neměl být zásadní problém přinutit výrobce OZE, aby ZVEŘEJŇOVALI POVINNĚ statistiku výroby. Myslím, že my, kteří jim platíme zábavu na to máme právo. To by byl počteníčko!

ladislav 17.11.2007 10:55

Re: Re: Drobná připomínka

Souhlas s Honzákem. Když to nešlo přes svatýho Václava, přes Bismarcka ani Hitlera, zkusíme to přes emigranta Horáčka, poslance německých zelených v EP a hlavního Bursíkova poradce , který při každé větší události u zelenáčů čouhá v televizním záběru za Bursíkem.To by v tom byl čert, abychom ten Naturgebiet , o který usiloval Heydrich nakonec v protektorátu nezřídili.

Děda 18.11.2007 20:24

Re: Re: Drobná připomínka

Tak to si vystihnu fakt perfektně, je to tak.