5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Zelený účet

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
westík 17.11.2007 10:59

Re: Bursíkovy nápady

R^R^

ladislav 17.11.2007 10:55

Re: Re: Drobná připomínka

Souhlas s Honzákem. Když to nešlo přes svatýho Václava, přes Bismarcka ani Hitlera, zkusíme to přes emigranta Horáčka, poslance německých zelených v EP a hlavního Bursíkova poradce , který při každé větší události u zelenáčů čouhá v televizním záběru za Bursíkem.To by v tom byl čert, abychom ten Naturgebiet , o který usiloval Heydrich nakonec v protektorátu nezřídili.

PetrK 17.11.2007 10:51

Bursíkovy nápady

jsou poněkud scestné až pitomé. Nejhorší však je fakt, že cenu jeho ekologistických úletů zaplatíme my, řadoví daňoví poplatníci a spotřebitelé energie. A k tomu je nutno připočíst dopady bruselského diktátu na obnovitelné zdroje. Obávám se, že se to podaří za cenu příšerného zohyzdění naší krajiny pochybně účinnými a hlavně drahými větrníky.

Jojin 17.11.2007 10:44

Poznámka

Je možné aby vystudoval za komančů ochranu životního prostředí?Těm bylo ŽP šumafuk.

ladislav 17.11.2007 10:41

Re: K limitu na OZE nas zavazala CSSd

Tak teď ( po cenzuře) teda slušně : ten nesmyslný závazek učinil lidovec stachanovec Ambrozek , stejně jako další nesmyslný závazek ČR - do roku 2010 povinné čističky od 2000 obyvatel. Co na to starostové těch vesniček,co nemají ani na veřejné osvětlení ? Špidla byl zelený pomýlenec, ale copak to pravicový Topolánek nevnímá, jaké zvěrstvo se tady děje s větráky, stačí se podívat na časové využití větráků v Německu,o jejich ekonomice nemluvě.

K. Babák 17.11.2007 10:32

Re: Re: tak jest

Norci žerou faunu.

Enik 17.11.2007 10:26

Re: Re: Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

Jenže v tom slově "neumíme" je skryt samotný problém celé věci. Fyzikální limity účinností převodu. Ono nestačí jen házet čísla, ale umět s nimi i pracovat. Tepelný příkon Země z ozáření sluncem je jedna věc. Druhá věc je, kolik tohoto výkonu dopadne na zemský povrch, kolik tohoto výkonu je schopen člověk zachytit a přeměnit na využitelnou energii.

 Mimo to, Vaše nakládání s fyzikálními jednotkami mi velmi připomíná pana Bursíka. TW za sekundu je co? za jednotku? Výkon krácený časem jsem se ve škole neučil!

 Pokud jde o ta Vaše čísla, tak se jedná o naprostý nesmysl! Země se nachází v místě, kde je  zářivý tok slunce cca 1500W/m2. Tento výkon (příkon) platí pro horní vrstvu atmosféry, a plochu kolmou ke slunci. V takovémto případě není možné počítat celý povrch Země, a ještě k tomu 2000W/m2!!! Buď neumíte počítat a neznáte fyziku, nebo záměrně lžete v marné vířem, že neumím zacházet s informacemi! Okamžitý příkon civilizace 10TW je taktéž naprostý nesmysl. Jen ČR má průměrně kolem 8GW elektrického příkonu. To nepočítám uhlí, plyn, naftu a benzín. Na Zemi se každý den vytěží kolem 40mil barelů ropy. Vezmu-li v úvahu toto množství převedené na energii, tak je ta energetická náročnost civilizace podstatně vyšší, než těch 10TW!

 Když už chceš o něčem takovém diskutovat, tak si to napřed aspoň spočítej!!! A neplácej hovadiny! Takhle jen dáváš za pravdu těm, kdo Ti odporují! 

dragon 17.11.2007 10:22

Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

jak vidno u Gora, stačí ...

janci 17.11.2007 10:20

Re: Re: Vratné lahve

Navic trh zaplaven lahvemi z Beloruska - uzasny kseft!, Svoz prazdnych lahvi stoji vic energie a fosilnich paliv nez jejich spalovani, atd... Absolutni blbost. Akorat to dobre zni.

Honza42 17.11.2007 10:07

Re: Re: Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

Vy jste fakt blbá jak Anděla.

Enik 17.11.2007 10:02

Re: Re: Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

A proč bych si měl brát prášek? To jako že popírám energetickou rovnováhu na zemském povrchu? Nikoliv. Já jen upozorňuji na to, že sálavý výkon zemského povrchu, který má přímou souvislost se skleníkovým efektem, je sám o sobě naprosto nedostatečný pro udržení energetické bilance na Zemi. Takže energetický regulátor je někde jinde, a nikoliv v sálavém výkonu! Jenže to Vy nejste schopen pochopit, což jasně vyplývá z Vašeho příspěvku!

Anděla 17.11.2007 9:47

Re: Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

To lze popřít.A právě že fyzikálně. Na Zemi dopadá každou sekundu asi 100000 TW, člověk potřebuje na svoji činnost efekt pouhých 10 TW. Rostliny na fotosyntézu potřebují ca 200 TW. Jak vidno - Slunce nám dodává podstatně víc energie než potřebujem. Jenom tu energii neumíme využít. Zatím.

Ivanhoe 17.11.2007 9:41

Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

Viděl jsem obojí; a mohu Vás ujistit, že bych za barákem měl raději 1 atomovou elektrárnu s úložištěm jaderného odpadu, než 2 500 větrníků ... a mnohem raději, než uhelnou elektrárnu stejného výkonu s úložištěm popílku a povrchový hnědouhelný důl schopný ji plynule zásobovat .

Anděla 17.11.2007 9:38

Re: Vratné lahve

Takž drtičky a centrum zeje prázdnotou a světem bloudí jejich vyhození zaměstnanci.;-)

Anděla 17.11.2007 9:33

Re: Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

Člověče, to vyvrácení skleníkového jevu jste provedl naprosto brilantně. Zemský povrch není schopen prostým sáláním vyzářit stejné množství energie, kterou od slunce příjme. - Taky geniální.

Už jste si vzal prášek?

pepa 17.11.2007 9:32

Vratné lahve

Systém vratných plastových lahví v Německu zcela zkrachoval. Po ohromných nákladech na zavedení (v každé prodejně drtička lahví, zřízení centra pro vyrovnávání rozdílu počtu prodaných a vrácených lahví) se zjistilo, že lahví se vrací přibližně stejně jako při dřívější dobrovolné recyklaci. Navíc, a to je nejvíce varující, se přestalo recyklovat všechno ostatní, zřejmě proto, že výnos z recyklovaných plastových lahví pokryl náklady na ztrátovou recyklaci ostatního (papír, sklo). Zelení to jistě dobře vědí, ale ve své posedlosti nevidí a neslyší.

Enik 17.11.2007 9:23

Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

Jenže Váš postoj k věci vychází z tvrzení, že člověk způsobuje globální změny klimatu. Přesněji řečeno, že člověk může svým jednáním globální klima zásadně měnit. To je ovšem z pohledu zdravého rozumu naprosto absurdní. Lidské konání má sice vliv na přírodu už ze samotné podstaty věci, ovšem tento vliv je výrazně menší, než globální oteplovači tvrdí. Stačí si jen vypočítat množství energie, které dopadne na zemský povrch ze slunce, a které za stejnou dobu vyprodukuje člověk svým konáním. Stejně tak je snadné vypočítat množství energie kterou musí zemský povrch vyzářit, aby se nepřehřál. Pokud člověk dojde ve svých výpočtech až sem, pak snadno zjistí, že teorie o skleníkovém efektu značně pokulhává, protože zemský povrch není schopen prostým sáláním vyzářit stejné množství energie, kterou od slunce příjme. Takže problém s oteplováním zemského povrchu musí být někde jinde. Stačí se důkladně zamyslet, aby inteligentní člověk přišel na to, kde ten problém vězí!

Alfred 17.11.2007 9:15

Re: Re: V celém civilizovaném světě se podnikají ekologické zákroky,

Protože 50% toho, co spotřebováváme pochází odtamtud!

Enik 17.11.2007 9:14

Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

Energetickou potřebu civilizace nelze uspokojit z obnovitelných zdrojů (větrníky a fotovoltaika), to je fyzikální záležitost, kterou nelze popřít. V takovém případě by mě zajímalo, jak nazvat propagaci něčeho, co není schopné vyřešit daný problém. Pro mně je to hloupost na entou. Pokud to pro Vás je rozumné, pak jste ovšem hlupák, protože jen hlupák může hloupost považovat za rozumnou věc! Tomu se říká logika, což je zjevně disciplína kterou jste nestudoval! Že?

Alfred 17.11.2007 9:08

Nejvíc mne štvou

"naši zemědělci" a novináři, kteří o nich píšou jako o sedřených chudácích s koněm taženým ruchadlem na kamenitém políčku, zatímco jde většinou o narudlé latifundisty , kteří ukradli bývalá družstva. Neustále řvou o jakési dotace a jakmile se naskytne příležitost něco prodat dráž, v sekundě se změní v zastánce volného trhu bez přívlastků. Chci stejnou možnost - nakoupit co nejlevněji, a ať si "naši zemědělci" svou předraženou produkci nabijou do špic!

beran 17.11.2007 9:03

Likvidaci starých větrných elektráren asi zaplatíme všichni

V Krušných Horách právě mezi Měděncem a Výsluním postavila nějaká německá GmbH asi 35 těchto strašáků. Zajímalo by mně, kdo se postará o jejich odstranění po skončení jejich technické životnosti (prý asi 15 let) nebo po skončení jejich ekonomické výhodnosti (konec dotací). GmbH je česky eseróčko a ty se v česku likvidují tak, že se nejdříve co nejvíc zadluží a pak prodají bezdomovci nebo nezvěstnému Ukrajinci. Takže o rozpadající se větrníky se asi v budoucnu postará buď zub času a nebo stát za peníze daňových poplatníků.

sKoba 17.11.2007 9:01

Taky si myslím, že Zelenogóti už stojí ante portas. Vše je ztraceno...

;-D;-D

sKoba 17.11.2007 8:58

No fuj! Co je to "mýchat?"

To je něco jako dýchat? ;-P

Lájoš B. 17.11.2007 8:46

Re: V celém civilizovaném světě se podnikají ekologické zákroky,

Proč mýcháte Čínu do civilizovaného světa ?

Lájoš B. 17.11.2007 8:42

Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

Al Gor má nobelovku a jeho odpůrce VK má h... Hošani, snažte se. Jen žvanit nestačí.

mueller 17.11.2007 7:11

V celém civilizovaném světě se podnikají ekologické zákroky,

jako treba v Nemecku, kde tento tyden zacali stavet druhou nejvetsi (cerno)uhelnou elektrarnu Nemecka na 1640 MWe a 450 MW tepla, v Moorburgu u Hamburku. Ostatnim nadavaji, kdyz cini totez, lepe receno, nadavaji Americe a o Cine tise mlci. V Cine se rocne uvadi oficialne do provozu tolik uhelnych elektraren s takovou produkci CO2, jako produkuje Nemecko za cely rok. Neoficialne to bude tak o polovinu vic. Ale to jsou socialisticti kamosi EU, ne vrazi z Volstrytu.

Trotl 17.11.2007 7:08

Re: tak jest

Ó nikoliv. Osvobodili jsme 10.ooo norků. čímž jsme zničili 1,5mil ha vodní flóry. To je "ekologie" a ne ty vše výplodky......Kapiš to?

červotoč 17.11.2007 7:00

Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

Hele zelený Khmére nechcete náhodou provést ekologický zákrok ve Vaší mozkovně?:-(

Trotl 17.11.2007 6:57

Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

To globální oteplování mě fakt štve. Mrzne a mrze. čím víc se otepluje tím větší zima. No jsem Trotl. Beru to dle vlastního pozorování. Nikolv podle toho vašeho. Asi tak.  "Mrzne a mrze......" Safra.....

Trotl 17.11.2007 6:50

Re: Re: Re: "...nejvíc energie nás stojí boj s lidskou hloupostí..."

Ok. Vy jste proti já jem pro. Takže proč vám mám dodovat větrniíky? Já nechci. Takže si je klidně postavte, ale za svoje peníze, a po mě nechtějte laskavě nic. Prostě a jednoduše neokrádejte. OK?