21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Vítejte v době betonové

Nenechejme se uchlácholit, že sedmadvacátý Ropák neputoval do rukou politika, nýbrž firemního manažera.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kotas 3.5.2019 8:44

Re: Přátelé vyděrači

Blokují a přitom vesele využívají ve, co bylo dříve postaveno v dobách, kdy neexistovali. Nějak jim to nedochází. To se to žije z dotací, s ručičkama dozadu.

F. Navrátil 3.5.2019 8:35

Přátelé vyděrači

Jelínek dostává záchvat z toho, že ekologicté nebudou mít možnost blokovat výstavbu. Měl by si uvědomit, že účelové blokování výstavby je vynikající kšeft. Ekologové pod záminkou sysla polního nebo kuňky obecné zablokují na léta stavby a jsou ochotni ustoupit, pokud dostanou mnohamiliónové výpalné ve formě příspěvků na ekologii, posudků ekologického vlivu, ekoškolení a pod. Stavební firma, která vyhrála výběrové řízení, nemůže brát další velkou zakázku, protože neví, kdy se zákaz výstavby odblokuje. A takový kšeft, na kterém se živí stovky vyděračů a pocitem zachránců planety, by měl skončit? Toho bohdá nebude, hřmí Jelínek.

V. Kotas 3.5.2019 7:34

Re: Megalomanské projekty v Česku?

Po celé Evropě, především v původních zemích EU, se takové stavby vesele prosazovaly a stavěly, bez jakýchkoliv problémů a slouží veřejnosti. Všechny zmiňované stavby, byly plánovány, připravovány dávno a měly být postaveny/v provozu před naším vstupem do EU. Dnes by byly posuzovány kladně, jako jsou tak hodnoceny např. přehrady na Vltavě, atd..

R. Vacek 3.5.2019 7:06

Megalomanské projekty v Česku?

Posledními megalomanskými projekty byly jaderné elektrárny a snad i tunel Blanka. Všechno to užitečné stavby, šetřící i životní prostředí. Zároveň stavby, proti kterým tzv. zelení vehementně protestovali.

Dnes se takové stavby realizují všude jinde, než v Evropě. V té se konzervuje historické dědictví, aby se číňané měli na co jezdit koukat.

L. Novák 3.5.2019 3:07

"Prestižní cena" zelených magorů nemá žádnou váhu,

protože se jedná o ryze politickou záležitost a mnoho "cen" by nesneslo posouzení kritickým pohledem např. metodou, kterou vybírá spolek Sisyfos adepty pro vyhlášení BLudných Balvanů (BLB). Což nevylučuje možnost, že i zelení magoři občas trefí správný cíl, jako v tomto případě...

J. Brunner 3.5.2019 1:19

Vy jste stejný

trouba, jako ti, co rozdávají ty Ropáky. Místo aby nechali zbourat Slapy, Orlík a Lipno, rozdávají Ropáky, zbabělci nedůslední.