27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Útok proti rozumu

Dějiny environmentalismu jsou v podstatě historií plnou lží. Od jaderné energie až ke globálnímu oteplování, praxe vyvrací zelené kampaně jednu po druhé. Propaganda o globálním oteplování stojí na falšování dat. Ropa i další suroviny, navzdory strašení alarmistů, ne a ne dojít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Malik 10.3.2013 1:29

Útok proti rozumu je autorův článek

Je zajímavé, že autor použil ke svému článku téměř totožná slova jako probřidličný ministr Chalupa. Je to náhoda nebo komplot?

J. Malik 10.3.2013 1:27

Neuvěřitelný paskvil

Článek autora, který neví o těžbě břidlic skoro nic, osobně jsem s ním hovořil, není ani odborníkem v oborech, kterých se metoda jako multidisciplinární problém dotýká. Přesto vynáší soudy, v literatuře se opírá pouze o údaje lobistů a zcela popírá desítky ověřených studií, či články z časopisu Nature, National Geographic apod. Je neuvěřitelné, jak v době internetu může napsat někdo tak bludařský článek navíc podivně propojen honem na ekologické čarodějnice.

Pravda je zcela jinde. Autor to buď ví a je zaplacen za očernění obránců vod v ČR nebo je jen ideologicky fanatickým zastáncem světa, který naštěstí dostává čím dál větší trhliny jako neudržitelný. Bylo až neuvěřitené, když jsme spolu jednali a oni "zasvěceně" horovali, v souladu s jejich transparentem, který si na Karlštejn přivezli, že těžba břidlic je bezpečná. Jeden z nich se opíral o kolmou vrásu u vstupu do Karlštejnské brány na druhém nádvoří. Řekl jsem jim, že by měli méně věřit nesmyslům, které tvrdí těžaři a více přemýšlet. A ukázal jsem jim na kolmou vrstvy decimetrových vrstev s otázkou, zda si myslí, že toto je hornina horizontálně uložená s tloušťkou vrstev desítek metrů? Do toho hydraulicky štěpit může jen šílenec.

B. Rybák 9.3.2013 0:30

Výborný článek

Pro ekologistické hnutí je ekologie pouhou záminkou pro prosazování čistě politických cílů. Jsou součástí "nové (elitářské) levice", která nespolehlivý "proletariát" nahrazuje na (levicovém) státu zcela závislými, nadbytečnými např. byrokratickými a sociálními "parazity", kteří mají levicové "aristokracii" zajistit trvale udržitelnou moc a tedy fakticky zničit demokracii (demokratický kapitalizmus).

Ekologismus tomuto úsilí mohutně přispívá svým nenávistným útokem na svobodu podnikání a svobodu trhu, jež podle nich přivedou svět do hrozných eko-apokalyps. K státním parazitům sociálním přidává zástupy státních parazitů ekologických (placených aktivistů, kontrolorů, hlídačů, průvodců, eko-poradců, "eko-badatelů" a dokonce i dotovaných parazitů pseudopodnikatelských. Většina lidstva (kromě zelených věřících) je nepřítelem Přírody, jeho touha po blahobytu je zločinným kacířstvím. Práva občanů jsou absolutně podřízena jen jim známým právům a potřebám "Živé Přírody". Globální povaha jimi "prorokovaných" apokalyps je skvělou záminkou pro omezování suverenity národních států (přípravou na jejich světovou vládu).

Jejich ideologie je nejnelidštější ideologií lidských dějin. Bolševici aspoň teoreticky chtěli prospěch proletariátu, nacisté rasově "zušlechtit" lidstvo, světová genocida lidstva je ale teď poprvé, (jen velmi chatrně maskovanou) součástí oficiální ideologie.

J. Malik 10.3.2013 1:10

Re: Výborný článek? Děláte si legraci? Lže jak když tiskne.

Nemá smysl se tím článkem zabývat, co se týče břidlic. S autorem jsem nakonec hovořil, o metodě neví prakticky nic. Jednostranně čerpá ze zdrojů plynových lobistů, takže bych se nedivil, kdyby byl zaplacen. Bežný praxe v Polsku, kde si HK lobby platí "lidovou podporu průmyslu".

Článek je nádhernou ukázkou, jak z naprosto nepravdivých dat konstruovat jedinou pravdu - trh vše řeší. Takže cepí (CEP, o.s páně Klause) ekonomický dogmatismus až fašismus z toho čouhá jak sláma z bot. Podobně jako u Vás. Ekologie není ideologie, ale věda. Stejně jako ekonomie. Nebo chcete tvrdit, že ekonomie je ideologií? O světovládu nikdo z ekologů nestojí. Chtějí jenom zdravější životní prostředí. Je jedno, zda se přírodaničí z leva nebo zprava, stártní majetkem nebo trhem. prostě to je špatně. Tržní zastánci pak, nemaje argumentů, dští oheň a sítu na ekology - označuje je nálepkami a snaží se vzbudit v lidech vůči ekologům odpor. Uvádějí, jak vidno u Vás čím dál ostřejší střelivo, byť naprosto nepodložené. Jděte už s těma kecama do háje, melte pořád dokola, že se nic neděje, že příroda není poškozována, že není globální oteplování. Ono asi když se pokácí strom, nejsou asi ani třísky? Jste buď neobyčejný naiva nebo klaka. Obé by jste měl zkusit opestit. Hezký večer.

V. Košacký 7.3.2013 17:15

Environmentalisty nemám rád,

ale jako vodohospodář bych byl velmi zdrženlivý k těžbě břidlicových plynů - ohrožení kvalitních podzemních vod, jichž máme málo,  je příliš velké !!!!!!!

J. Kuka 7.3.2013 15:11

Podle..

Podle meho nemate tak uplne pravdu . Vzdycky staci pripomenout si , pro koho je takova aktivita ekologistu nejvetsim pozehnanim ........ Ano pro uhlobarony a ruskou plynovou loby . Tem prihraje zvysena cena uhli a plynu do rukou stamiliardy rocne a ona nejaka ta miliarda kapne i ideovym vudcum zelenych organizaci a spratelenym novinarum ...

J. Malik 10.3.2013 1:15

Re: Podle..

Ha ha. Jste vedle jak ta jedla. Spíše si zjistěte, kolik bere poradce ministra pan Zajíček, za rady kolem břidlic, který je pro břidlice. To Vám nevadí? Podivné, opravdu. Vy si tak rádi všichni vymýšlíte, kdyby nás platit Gasprom, nu což, nebylo by to špatné. Aspoň jednou by peníze přišly na dobrý účel záchranu vody v ČR. My jdeme napříč politickým spektrem, a kampaň jsem dosud platili výlučně z rodinných zdrojů, vy experte. Abych nechcípl jako vedoucí národní kampaň hlady, museli jsem vymyslet koncerty, kde vstupné jde na kampaň. takže Vaše nesmysly jsou opravdu obludné a chce se mni zvracet z toho, jak si tady vymýšlíte. Proč to děláte?

P. Krešňák 7.3.2013 15:02

Naprostý souhlas

Není co dodat, zelení ať již jdou do ....... PK

M. Hoblík 7.3.2013 14:32

Pamtujte si jméno Luboš Zálom!

A vzpomeňte si na to jméno za pár let; zda náhodou nebude mezi těmi, co na břidlicovém plynu vydělali. Jsem přesvědčen, že již nějaký obolus obdržel!

R. Tichý 7.3.2013 16:50

Re: Pamtujte si jméno Luboš Zálom!

Melouni všech odrůd za cizí peníze už asi tak 15 let blokují rozvoj ČR (potažmo celé Evropy). Tak nestrašte. Notabene je to tak, jak psáno dnes na NP - všechny zelené teroie byly doposud vyvráceny jako lživé.

P. Joch 7.3.2013 14:19

Berounsko je zemský ráj to napohled?

Vážení diskutující, co to tady plácáte o zničení Berounska a chráněného území? Nejprve si přečtěte, že toto území si vybrala společnost pro průzkum, protože jinde už bylo vykolíkováno tuzemskými konkurenty. Berounsko je z pohledu těžby plynu neperspektivní.

Za druhé - Komárek a před ním komanči těží ropu a plyn v oblasti Břeclavska a Hodonínska už půl století. Byli jste tam někdy? Vinohrad, vrt, pole, vinohrad.. Tak to tam vypadá. Bydlím kousek, takže vím, že těžba ropy rozhodně neznamená měsíční krajinu.

Navíc ropa se těží z velké hloubky, pitná voda z pár desítek metrů. Pokud by svinstvo z vrtu mělo kontaminovat pitnou vodu, tak už je v ní dávno hlavně ta ropa, co na ní Jižní Morava leží. Jenže kapalina sama neteče nahoru, to ví i malé děcko.

M. Hoblík 7.3.2013 14:36

Re: Berounsko je zemský ráj to napohled?

Ano, také bydlím na okrese Hodonín. Jdete lesem - plynový vrt, uniká z něj plyn a nic se neděje. Jdete po polích a pumpa tahá ropu ze země a nic se neděje. Tak proč by nemohla být za každým bukem nějaká rafinerie, případně těžba zlata, doly...? Protože z toho bohatnou podnikatelé ze zahraničí a my chodíme po polích, lesích pod buky - a nic se neděje. Jsme totiž snadná kořist. Jako Rumuni.

J. Salek 7.3.2013 14:47

Re: Berounsko je zemský ráj to napohled?

Bydlim v Lanzhote, vrt za barakem - a nic se nedeje.

B. Rybák 9.3.2013 0:38

Re: Berounsko je zemský ráj to napohled?

Souhlasím s Vámi. Američtí podnikatelé nejsou "sebevrazi". Při jakékoli, byť jen nepřímo prokázané škodě by se nedoplatili (číhá na ně největší armáda advokátů na světě). Při prokázaném ohrožení veřejného zdraví, by skončili v kriminále.

L. Brumovský 7.3.2013 13:46

teda pane,

vy jste ale s prominutím "bejček bez gulí".V trošku,díky přírodní rezervaci a chráněnému uzemí, hezké krajině, by jste pro konzum a prachy nechal udělat měsíční krajinu, těžit ano.. ale až jako poslední štace a hlavně, začít by se mělo u vás na zahradě, jestli nějakou máte.

O zelených pakaách mám své mínění, je to největší kšeft do pěstování a prodeji drog, ale asi to u vás je jen o peněnzích,, a ničem jiném...

P. Pruner 7.3.2013 12:38

mezi lidi

Napsal jste pěkný článek s řadou zajímavých fakt. Jde o to, jak dostat informace mezi lidi. Ani v diskusi nezazněly nějaké věcné protiargumenty.

M. Hoblík 7.3.2013 14:38

Re: mezi lidi

Jakékoli argumenty se dají umlčet drobným úplatkem místního starosty a jeho tajemnice. To znám!

R. Langer 7.3.2013 12:11

Možná by nebylo od věci

udělat nějakou osvětu těm študákům, aby udělali nějakou protestní akci proti protestní akci. Koneckonců, budou to nakonec oni, kteří v budoucnu budou financovat "úspěchy" zelené ekonomiky, nad tím by se mohli zamyslet. Pořádně.

J. Chaloupka 7.3.2013 9:19

Asi je to stáří, ale pamatuji doby, kdy se plánoval Temelín,

a argumenty byly, že se zavřou páchnoucí uhelné elektrárny a ještě bude elektřina levná. Nic z toho se nestalo. Jak máme věřit, že zničením Berounska zbohatneme a ještě se nic v této malé, ale krásné lokalitě nezničí? No a ta energetická soběstačnost? Jaký je rozdíl mezi tím, že nám plyn prodává Rus a tím, že uhlí prodává Tykač? Oba chtějí zejména vydělat. Nějaká energetická soběstačnost nebo levná elektřiona je jim fuk!

V. Výmola 7.3.2013 9:50

Re: Asi je to stáří, ale pamatuji doby, kdy se plánoval Temelín,

Cena silové elektřiny skutečně poklesla. Že mezitím narostly poplatky za distribuci a poplatky za OZE, za to Temelín fakt nemůže.

A ta soběstačnost? Máte tak krátkou paměť, že si už nepamatujete zavřené plynové kohouty v roce 2006 a 2009, kdy polovina střední Evropy neměla čím topit?

P. Nejedlý 7.3.2013 9:54

Re: Asi je to stáří, ale pamatuji doby, kdy se plánoval Temelín,

Dovolím si 2 poznámky.

Poznámka k Temelínu a odstavování uhelných zdrojů v 90. letech. K odstavení odpovídajícího výkonu skutečně došlo. Seznam dohledatelný zde (http://www.cez.cz/cs/vyroba-elektriny/zvazovana-dostavba-elektrarny-temelin/myty-o-elektrarne-temelin.html). Viz mýtus č. 4

Poznámka k cenám el. V období přípravy ETE1,2 skutečně mohla strana a vláda něco takového slibovat, protože měla k dispozici nástroje, jak tento slib naplnit, včetně centrálně plánovaného hospodářství. Ovšem v průběhu výstavby Temelína jaksi přišla sametová revoluce se změnou politického uspořádání, následovala přístupová jednání o vstupu do EU s následným vstupem, což znamená i zapojení ČR v evropském trhu s el., který mimochodem na základě environmentální legislativy směřuje na jedné straně k zhroucení velkoobchodních cen na burze, ovšem na straně druhé k výraznému navyšování cen pro koncové spotřebitele z důvodu legislativně stanovené podpory OZE. 

R. Langer 7.3.2013 12:04

Re: Asi je to stáří, ale pamatuji doby, kdy se plánoval Temelín,

Ale ale, zase ty zelené lži o tom, že se neodstavili tepelné elektrárny? Soudruhu, tohle vaše lhaní se už dávno prolátlo, a vaše 100x opakovaná lež jenom svědčí o vaší hlouposti...

Jo a "drahá" elektřina? No to si vyříkejte se svými soudruhy z vaší zelené partaje, vy lháři a zloději!

J. Chaloupka 7.3.2013 13:25

Nejsem zelený ani soudruh, ale na ty vyprávěnky o plynu, co nás zachrání,

kašlu. To si raději nechám ten les a houby. Berounsko je příliš zajímavé, abychom ho mohli obětovat nějakým experimentům s plynem. A neargumentujte Amerikou. Tam jsou velké vylidněné oblasti, kterým nějaký důl neublíží. U nás je na každých 5 km vesnice. Žádné neobydlené oblasti prakticky nejsou. To byste musel nejdříve tím plynem zlikvidovat půl národa.

R. Langer 7.3.2013 13:47

Re: Nejsem zelený ani soudruh, ale na ty vyprávěnky o plynu, co nás zachrání,

Vy na to nekašlete, vy těm lžím totiž věříte, a to z vás dělá zeleného soudruha, ať chcete, nebo nechcete. A pokud to z vás tedy soudruha "výslovně" nedělá, tak potom už můžete být jenom užitečný idiot, který neumí do pěti napočítat. Jiná varianta neexistuje.

J. Salek 7.3.2013 14:50

Re: Nejsem zelený ani soudruh, ale na ty vyprávěnky o plynu, co nás zachrání,

V americe i na jizni morave ve Videnske panvi jsou vrty taky hned za barakama a nic se nedeje. Naopak pranim majitelu je, aby se neco stalo. Za odskodneni by si postavili dvakrat vetsi a novy barak.

V. Kain 7.3.2013 13:14

Re: Asi je to stáří, ale pamatuji doby, kdy se plánoval Temelín,

Pokud by to vyžadoval státní zájem,tak bych se s nějakou starostkou Šárkou Endrlovou vůbec nebavil.Ono se vždycky najde dost zelených zmetků kteří vyvolají paniku a s prominutím naše až na vyjímky pitomá mládež se toho chytne.USA díky novým technologiím budou,možná už jsou soběstačné a mohou tak na arabi vystrčit řiť.Blíží se doba kdy si arabští šejkové a ropní magnáti budou tu svoji předraženou ropu moci pytlovat.

M. Sedláček 7.3.2013 13:30

Re: Asi je to stáří, ale pamatuji doby, kdy se plánoval Temelín,

Pokud by to vyžadoval státní zájem......to je ale pěkná prasárna, co tady píšete. Pokud by to vyžadoval státní zájem, tak bychom mohli třeba panu Kainovi vyvlastnit dům, nebo ho rovnou zastřelit, co Vy na to?

Tím se samozřejmě nestavím na stranu ekologistů...

K. Frauknecht 7.3.2013 8:37

Nebo mrkněte na

http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/v-kanadske-alberte-jsou-obrovske-zasoby-plynu-mozna-nejvetsi-na-svete-942376

No nic, jen jsem si hned nevzpomněl (ten věk!!).

K. Frauknecht 7.3.2013 8:10

Dobrý :-))))))

Jen pro info Rumunsko povolilo průzkum (Frantík nechce!! ha ha ha). Plyn v USA stojí 1/3 ceny v Evropě!!, USA zavírá JE (nahrazují plynovými)!!, na rozdíl od Evropy a její slavné a drahé OZE USA snižují celkový objem CO2!! A nejde jen o plyn zkuste třeba http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/ropny-boom-v-usa-dela-vrasky-kanadanum-956536.

Zelené ZDAR, ale jen na lesnických uniformách!

R. Houška 7.3.2013 7:28

Vážený pane autore, zapomněl jste na jeden podstatný

fakt, zemní plyn a ropu nám převážně dodává kdo? Dodávám, že pěkně draze, a navíc nás prostřednictvím (ne)dodávek, může krásně vydírat. A také vydírá! A spolu s námi celou Evropu. Takže tam bych hledal jak finanční, tak motivační zdroje enviromentalistů. Navíc je to tu zcela zamořeno jejich agenty, a to po nejvyšší, a myslím tím opravdu nejvyšší, patra politiky. Kauzy radar v Brdech a volba prezidenta, jsou jen potvrzením této teorie.