9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Útok proti rozumu

Dějiny environmentalismu jsou v podstatě historií plnou lží. Od jaderné energie až ke globálnímu oteplování, praxe vyvrací zelené kampaně jednu po druhé. Propaganda o globálním oteplování stojí na falšování dat. Ropa i další suroviny, navzdory strašení alarmistů, ne a ne dojít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Lyčka 7.3.2013 7:43

Re: Vážený pane autore, zapomněl jste na jeden podstatný

Jenomže to 2/3 "prostého lidu" nepochopí. Ono přemýšlet se už delší dobu nenosí. Logika se dávno nevyučuje, v Blesku o ní není ani zmínka, média se také nepřetrhnou v nějakém vzdělávání populace. Je to prostě bída.

L. Krajicek 7.3.2013 8:12

Re: Vážený pane autore, zapomněl jste na jeden podstatný

HA! Už jsem to pochopil. Až budeme těžit břidličný plyn, budem je mít v hrsti a můžeme na oplátku vydírat my je! Pozavíráme jejich agenty, tím se odmoříme.  A za prezidenta budeme konečně mít Kalouska nebo Drábka.

I. Lyčka 7.3.2013 8:39

Re: Vážený pane autore, zapomněl jste na jeden podstatný

Bože, do čehos to duši dal. Opravdu to nechápete nebo jen prudíte?

L. Krajicek 7.3.2013 9:10

Re: Chápu to.

Těžbou břidličných plynů se nejen ušetří naše životní prostředí, ale i zbohatneme. Tedy několik nás zbohatne. Vlastně několik jich zbohatne. Životní prostředí bude v místech těžby osvěžující, asi jako pro nové živočišné druhy v povrchových dolech (ropáci) nebo dosud neobjevené druhy na haldách hlušiny u hlubinných dolů. Stejně tak jako mají nekonečné lány řepky blahodárný vliv na tvorbu řídkého, žlutého medu a soláry na smysluplné využití luk a polí. Větrníky zase významně přispívají ke snižení hladiny smogu a kdo ví, jestli svojí rotací neodstraňují inverze.

Co je na tom k nepochopení? S těžbou břidlic na věčné časy.

R. Houška 7.3.2013 9:34

Re: Chápu to.

Taky jsem včera uvažoval, že bych do sporáku místo plynu narval dvě sedmikrásky a uvařil se guláš z tofu, ale nějak to nefungovalo. Tak mě jen na chvilku zamrzelo, že ho musím uvařit na ruském plynu 3x dráž, než můj bratranec na Floridě na tom odporném břidlicovém, ale nakonec jsem si řekl, no a co, jim tam zase nerostou pravé hřiby. A nemají Klause.

R. Houška 7.3.2013 9:00

Re: Vážený pane autore, zapomněl jste na jeden podstatný

Tak jste se nám poblinkal, tak teď zkuste pro změnu nějaký logický protiargument. V opačném případě jste vhodný maximálně k tomu, abyste na Zavadilovské demonstraci s hubou umaštěnou od klobásy a se špičkou nosu od hořčice, vyřvával "Kalousku, nemáme na housku", a freneticky plácal ručičkama při každém slově švihlé soudružky Švihlíkové.

C. Coton 7.3.2013 9:08

Re: Vážený pane autore, zapomněl jste na jeden podstatný

Nezapomeňte si vzít modrý oblek, aby jste pěkně reprezentoval a spynul ze stádem..

I. Lyčka 7.3.2013 9:15

Re: Vážený pane autore, zapomněl jste na jeden podstatný

A vy si přečtěte základy české gramatiky :o)

R. Langer 7.3.2013 12:12

Re: Vážený pane autore, zapomněl jste na jeden podstatný

No teď jste mu to nandal! :-D

P. Lenc 7.3.2013 9:21

Re: Vážený pane autore, zapomněl jste na jeden podstatný

Pane Krajíčku, přečetl jsem si oba vaše příspěvky a musím uznat, že vaše "argumentační" schopnosti jsou opravdu přínosné.Jste přesně ten typ člověka o kterém autor píše.Ohrňte si nohavice a jděte zachraňovat  hrady a zámky .

R. Gramblička 7.3.2013 13:03

Re: Vážený pane autore, zapomněl jste na jeden podstatný

autor na to nezapomněl, v textu je to uvedené

J. Hlubek 7.3.2013 7:13

Lidé, mimo katastrofických scénářů, slyší i na peníze

a tam by se mělo napřít úsilí příslušných vědeckých institucí a působit na rozumné zákonodárce, pokud nějaké máme, k přijetí novely zákona o veřejném zájmu a referendu. Těžba břidlicového plynu bezesporu veřejným zájmem je. Snížila by se závislost na dovozu této komodity, následně její cena, jak se projevilo již v USA, s následkem zvýšení konkurenceschopnosti tuzemských firem a možným snížením nezaměstnanosti. Dotčené lokality, jak již zmíněné Berounsko, nebo např. Náchodsko by mohly vypsat všeobecné referendum k plánované těžbě. Pro názornost začnu trochu zeširoka. Na příspěvek na OZE, který platí každý ve svých fakturách za elektřinu se nás nikdo neptal, nikdo nám nedal možnost se v referendu k němu vyjádřit, přesto jej platíme, remcáme, ale platíme a platit budeme ikdyž o veřejném zájmu je jen těžko hovořit, spíš o veřejné škodě. Podobný příspěvek nazvěme jej třeba " Příspěvek za upřednostnění lokálního zájmu nad veřejným", by mohli platit odběratelé, tentokrát ve fakturách za plyn, kteří v lokalitách vhodných k těžbě rozhodnou o jejím neuskutečnění. Mohli něco obětovat a přispět k prospěchu všech, ale neučinili tak, což něco stojí. Naopak pokud by s těžbou vyslovili souhlas mohli by dostat "Slevu za upřednostnění veřejného zájmu nad lokálním". Je to naprosto demokratické, nikdo nikoho k ničemu nenutí. Podobný postup by se mohl volit i u protestujících lokalit potencionálních úložišť jaderného odpadu. Obyvatelé kolem velkých energetických zdrojů by měli slevy dostat také. Často je slyšet o protestech některých obcí proti stavbám dálnic kolem nich. Je to obdobné, veřejný zájem proti lokálnímu. Pokud v referendu rozhodnou proti dálnici, nechť je z projektu vypuštěn dálniční nájezd u jejich obce, nemusejí mít strach, že jim tam někdo pojede v případě odklonu dopravy z dálnice. Obávám se, že zmíněné protesty jsou jen živnou půdou pro různé alternativní organizace, které z toho žijí a my všichni si je ještě s radostí platíme ze svých daní a říkáme tomu demokracie.

B. Volarik 7.3.2013 1:22

Zakazat by se melo v prvni rade jezdeni na kolech.

Bycikl je nutno obcas promazat. Co kdyz kapka oleje ukapne na zem?  Co kdyz nedisciplinovany cyklista zahodi nepotrebny velociped do rybnika? To jsem, prosim, videl na vlastni oci!!!

L. Krajicek 7.3.2013 4:22

Re: Mohu potvrdit.

Někteří dokonce do rybníka močí! A někdo by k tom u chtěl zakázat těžbu břidlicových plynů. Neboť jak píše autor, konečně ". . .  by lidstvo jednou dostalo neomezený, levný a ještě k tomu čistý zdroj energie - protože tím by se nesmírně zlevnily investice, lidé by mohli svoji planetu využívat zase o něco intenzivněji a následně zvyšovat svůj blahobyt."

Takový blahobyt, jaký tady propukne po zahájení těžby břidlicových plynů, jsme v republice neměli ani za Masaryka.